Ti így odaadnátok a testvéreteknek az örökölt házat?
Nem várok támogatást tőletek, csak sima véleményeket.
Nos, van egy 10 évvel idősebb bátyám, ő egyedül él, van saját lakása, munkája, messze is él tőlünk, tehát megvan a saját világában.
A nagyszüleimé volt a ház, nagyapám 2 hónapja hunyt el, nagyanyám már 5 éve...
Most, hogy üres apa örökölte egyedüli gyerekként onnan, de mivel a szüleimnek van hol lakniuk így nekik nem kell. Mi a párommal albérletben lakunk, akárhogy is dolgoztunk sose bírtunk érdemlegesen félrerakni, a lakáshitel meg drágábbra jött volna ki mint az albérlet. Augusztusban érkezik a kicsi babánk is ezért a szüleim felajánlották, hogy költözzünk mi be abba a házba és akkor az albérletet nem kell fizetni a ház meg egyébként kicsi, 2 szobás, nem lenne nagy a reszi, ez rengeteget segítene. Viszont itt jön képbe, hogy a testvérem kikötötte, hogy az ugyanannyira az övé mint az enyém, így nagyon rossz szemmel nézi, hogy mi oda valószínűleg be fogunk költözni mivel jelenleg apué, ő dönti el, hogy mehetünk-e. Ti mit gondoltok erről?
Megoszlanak a vélemények, én a felezes táborát gyarapítom.
Párom pont ilyen tasóval van megaldva, egyszerűen rosszul manageli a pénzét, a párkapcsolata penznyelo, csinált egy gyereket amit nem kellett volna stb. Jól keres még sincs pénze. Mi kicsivel rosszabbul mégis van mindenre pénz, aránylag jól élünk. Az évek alatt anyós kiinldegelt minket a szegényt segíteni kell mentalitással, össze is vesztem vele. Nem pénz éhségről van szó, hanem korrektsegrol, fele fele. Ha nem megy akkor inkább senkinek semmit. Mert az azért borzasztó hogy mi spórolunk, sokat melozunk stb a másik meg elront mindent mégis ő van segítve mindenben.
Apátok adja el a házat, ossza szét az összeget, vagy költse magára mind1. Vagy a tesó kapja meg a ház tulajdonjogát, de a további oroksegrol mondjon le. És az utóbbi korrekt, ingyen lesz egy haza
Ha anno a batty tamogatva lett a szulok nagyszulok altal akkor azt az osszeget inflacio al emelve levonnam
Ha mar felezes
Milyen mar h akkor a batty kapot az elkoltozeshet lakasvasarlashoz de az occs nem. O akkor meg csak 17 volt tehat gyerek de a batty mar 27 eves felnott ember.
Szal aki igazsagrol beszel az szamolja bele azt h a batty szuloi nagyszuloi segitseggel tudod lepni tovabb. Amit az occs most nem penzben hanem egy LEHETOSEGGEL kapja meg.
Masik h milyen mar h ti mar most az "isgassagossag" neveben karositanatok meg az occsot. Masik h az apa meg vigan elelhet 30-40 evet minimum.
Mire a hazbol orokseg lesz siman lehet h az occs tovabb all a hazbol masmerre.
Szoval nem kellene mar mosz osztozkodni mert soha nem tuhatjuk mi lesz majd akkor.mikor tenyleges orokseg lesz a haz.
Addig az apa joga eldonteni h mi lesz a hazzal ha hasznositja akkor mi modon.
Jót nevetek azokon a válaszolókon, akik azon filóznak, hogy az apa halála után mi lesz, hogy lesz, hogyan osztoznak stb.
Nos, az apa apja halt meg most. Ebből reálisan az várható, hogy az apa 25-30 év múlva fog meghalni, akkor fog örökölni a kérdező és a bátyja. 25-30 év alatt hetvenhétféle felújításra lesz szükség a házban. A kedves báty a felújításkor is kiköti majd, hogy mennyire az övé az a ház? Vagy amikor költeni kéne rá, akkor azt vallja, hogy költsön rá az apja, hisz az ő tulajdona? Csak akkor érzi majd magáénak, amikor a markát tarthatja érte?
Amúgy, a kedves báty azt sem veszi tekintetbe, hogy egy ingatlan állapota szempontjából kifejezetten kedvezőbb, ha lakják, mintha üresen áll. Ha most 25-30 évig üresen áll (nehogy az utált öcs jól járhasson! :DDD), akkor tényleg le fog rohadni, és egy romhalmaz fele részét fogja örökölni a kedves báty. Így meg - a konkrét felújításokon túlmenően - az állaga is jobb marad, tehát, ha 25-30 év múlva eladnák és az árán osztoznának, a báty jobban járna.
Ez van, amikor valaki olyan rosszindulatú, hogy a saját érdeke ellen akar tenni!
Kérdező!
Egy fontos dolgot viszont leírnék. Más is írta már, de én is megismétlem: a legtisztább ügy az lenne, ha felméretnétek a mostani értékét hivatalosan. Utána pedig, amit ráköltötök, arról legyen számla és azt tedd el jól. Amint már írták, nehogy az legyen, hogy évek alatt ráköltötök mondjuk 3 milliót a házra; emiatt 3 millióval növekszik az értéke, majd ezért 1,5 millióval többet kell fizetned a bátyádnak, ha meg akarod venni tőle a részét.
Abba, hogy ki mennyit tanult szerintem ne menjünk bele, mert én épp eleget. Pont. ...+mint mondtam, a testvéremnek is segítettek, nem csak saját erejéből van a lakása.
A normális válaszokat köszönöm.
Nem adnám oda a testvéremnek a fél házat csak mert gyereke lesz.
Ha kifizeti a ház felét nekem akkor az övé.
Akik itt a joggal jönnek, azoknak eljutott az agyáigy hogy ez erkölcsi kérdés??
Nyilván tudja a kérdező, hogy jogilag nem inkorrekt a dolog, erkölcsileg nagyon is.
És ha az édesapjuk meghal, majd családostól repülnek onnan, mert ki kell fizetni a másik gyereket.
Amire, ha most nincs pénz, lehet, hogy akkor sem lesz.
Mivel apádra házi döntő a sorsa felől de azt nem tudod kiküszöbölni hogy ez rosszul essen a másiknak hiszen a másik akármennyire is hitel nélküli házban lakik esetleg akkor is te vélhetően kapsz egy házat mert lehet hogy az neked adja örökbe az apád De ő mit kap fordított helyzetben étel ugyanolyan rosszul esne neked is hogy te semmit nem kapsz még a másik meg se mozdítja a kisujját és mégis Kap valamit Nem azt mondom hogy nem dolgoztok vagy valami ilyesmi csak mégiscsak a az öledbe pottyan valami még akkor sem mondhatod hogy nem jogos a felháborodás a-6e ténylegesen csak ideiglenesen veszed birtokba a lakást mert akkor is zabla házból esetleg haszon származhat Haki adjátok persze beleszólása nincs hiszen nem az övé a lakás de akkor ne is legyen a tiéd se úgy lenne igazságos hogy a tesód is kap valamit
Nekem is van pár tesóm és őszintén szólva engem is zavarnak a hasonló dolgok akármilyen szemét dolognak tűnik is a nővérem elszökött még fiatal korában aztán apám segített neki akkor még gyerek voltam nem zavart az ilyesmi De aztán folyamatosan segített neki de nővérem nem dolgozott párja nem dolgozott nem érdemelte meg volna szerintem hogy segítsen neki főleg nem annyit aztán elért egy olyan pontra Amikor engem kérdezett meg hogy szerinted segítsek neki És én már mondtam neki hogy szerintem már nem kéne És akkor Megkérdezte tőlem apám hogy De akkor mit csináljon hogy jó hogy az utcára kerüljön Hát ez az ami nehéz szülőként Persze hogy segít neki ha Megérdemelte volna a segítséged mert próbál jó lenni és próbált volna arrafelé orientálódni hogy dolgozzon és normálisan ellássa a háztartást és a gyereked és nem állandóan kihasználja a hatalmat akkor azt mondom hogy nem zavart volna
Ha ti Jó testvérek vagytok És te tényleg megérdemled és a testvéred is így látja hogy tényleg megérdemlem akkor nem zavarja de ha mondjuk te nem érdemled meg mert nem teszel meg mindent vagy csak simán ő a rosszindulatú akkor ebből konfliktus támadhat Próbáljatok hárman leülni és megbeszélni a helyzetet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!