Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek ad pénzt a férjetek?

Nektek ad pénzt a férjetek?

Figyelt kérdés
Elsősorban gyesen lévő anyukáktól kérdezném,akik csak részmunkaidőben tudnak elhelyezkedni. Nektek a rezsi befizetése után ad a kezetekbe pénzt a férjetek a gyerekekre,és a napi megélhetés miatt,vagy mindent saját magatok álltok? Vagy meg kell.mondani,hogy mire kell a pénz?
2019. márc. 19. 22:14
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:

Nem volt ilyen régen. Illetve mivel esténként dolgozok,így ő jár boltba. Mikor nem dolgoztam,együtt vásároltunk,és amit beleraktam a kosárba,azt szó nélkül kifizette. Ez azóta van,mióta ráhárul a bevásárlás. És hiába mondom,hogy adjon pár ezer ft ot,és én majd délelőtt megveszem amit kell. Ha nagyon kiakadok,akkor ad csak.

Nem tudom ki pontozgat lefele,remélem ennél nagyobb örøme nem lesz az életben. Én mindenkinek zöld pacsit adtam.

2019. márc. 20. 13:12
 42/51 anonim ***** válasza:
60%

Ez rettentő szánalmas kérdező.

Közöld vele, hogy elválsz, és a fele pénzetek a tied.

Mi az, hogy kérni kell? Eszem megáll!

2019. márc. 20. 13:21
 43/51 anonim ***** válasza:
71%
Közös a kassza, általában a gyedből költünk először, mert én szoktam ezt azt venni, ha elfogy szólok neki és levesz pénzt amennyit kérek. Közös számlánk nincs mind a ketten másik bankot preferálunk én nem mennék át másik bankba, felesleges. A kártyáját az itteni kisboltban merem használni, mert ismernek. Kettőnk közül én osztom be a pénzt, ő tudja, hogy neki annyira nem megy. Pl. mondom neki vegyél ezt azt ő bemegy a boltba körbe sem néz leveszi az elsőt amit meglát. 😂 Férfiból van. Szóval ebből sincs gond sőt ő kérte, hogy az anyagiakat én jobban kezelem szóval inkább én vásároljak. Nekünk pénzből egyszer volt vitának, amikor megláttam mennyire szórja, mert nem nézi az árakat. Na abból lett az a beszélgetés, hogy belátta jobb,ha én kezelem az anyagiakat. Jobban is élünk mindenre telik. Ezt azért írtam meg, hogy lehet nálatok is hasonló a gond, hogy nem godolkodik ilyen téren logikusan és figyelmetlen. Mindenképp összeírnám mennyi faxságra költ és bemutatnám neki, én ezt csináltam működött. Ne főzz egy hétig, ha kérdi miért nem főztél. Mond meg neki,hogy ha nincs pénzem főznivalót venni akkor hogyan főzzek. Ha azzal érvvel,hogy de hát ő vett ezt azt, akkor mond meg neki,hogy oké állj be a konyhába és azt amit vett főzzön is belőle.. Állj a sarkadra, leckéztesd meg.
2019. márc. 20. 13:33
 44/51 anonim ***** válasza:
86%
Nem ad, mert közös számlánk van, és én vagyok a pénzügyminiszter otthon, mivel ő - saját bevallása szerint is - nem tud bánni a pénzzel. A kiadásokról tud, minden át van beszélve, én ezt tartom normálisnak.
2019. márc. 20. 15:13
 45/51 anonim ***** válasza:
27%
Az a jó ilyenkor ha közös kasszán vagytok,hisz kell neked a pénz dolgozni meg nem tudsz gyerek mellet.Más kérdés akkor ha 30 felett vagy gyerek nélkül és "háztartásbeli" vagy..na akkor egy forintot se adnék..
2019. márc. 20. 15:45
 46/51 A kérdező kommentje:

Nálunk az van,hogy amíg tart a gyes,addig van normális étel. Akkor ha megkérdezem hogy ad e pénzt,az a válasza,hogy most kaptál gyest. Közben a fizetését meg felesleges dolgokra költi. Mikor elfogy a gyesem,akkor van az,hogy ő jár boltba. Nem kérném el minden pénzét,de sokszor mondom neki,hogy had én vásároljak,mert az biztos elfogy,és csak a felét fizesse ki.

Egy hozzászólásról jutott eszembe:

Megbeszéltük egyik hétvégén hogy bolognait főzök. Felírtam minden hozzávalót. A paradicsompürét rövidítettem par.pürére. erre hozott parajt. Mondjuk az elfogyott,mert nagyon szeretem,de vannak ilyenek is. Még megérteném,ha valamire gyűjtene,de az nem fér a fejembe,hogy elmegy minden fillérje,és abból csak minimális dolgokat tud felmutatni.

2019. márc. 20. 15:55
 47/51 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk meg az van, hogy az én házam lett felújítva az én pénzemből, a férjemnek egy büdös buznyákja sincs 6 éve, mert az összes keresetét elkölti benzinre, kajára, gyerektartásra, saját kocsihitelre, cigire. Igaz, hogy segít a ház körül (már ha nem az előző gyerekével van), de nem fizet rezsit, kaját, semmit. Úgy kell bactatnom, hogy ugyan adjon már 5 ezret az adókedvezményből (én mint KATÁS nem vehetem igénybe). Hiába pofázok, nem megy el másodállásba/jobban fizető helyre dolgozni.

Szerintem nálunk érthető a külön kassza.

2019. márc. 20. 17:24
 48/51 anonim ***** válasza:
44%
Nálunk mindig is a rendszer volt, hogy szombaton leülltek anyáék és átbeszélték kinek mire kell pénz. Ezt azárt csinálták, hogy tudják mire mennyit költünk és legyen otthon mindig elég KP. Elég rosszul jönne ki, hogy anya vesz ruhákat amik kellenek bevásáról aztán jönnekaz árúval és nem tudjuk őket kifizetni. Vagy fordítva, megyünk vásárolni és nincs a tárcában pénzünk.
2019. márc. 20. 19:09
 49/51 anonim ***** válasza:
65%

26-os válaszoló vagyok, én most itthon vagyok a 9 honapossal, de van egy 6 éves és 3 évesunk is. Eszembe sincs délelőtt boltba menni, menjen ő de a lista közös, mindig megbeszelunk mi kell a hétre, mit főzzünk stb és úgy vásárolunk.

Nincs ilyen hogy oldjuk meg abból amit hoz.

Ez nálatok valahogy elcsúszott.

2019. márc. 20. 21:50
 50/51 anonim ***** válasza:
És ha csinálnál menütervet egy hétre előre, akkor megvenné a hozzævalókat? Már első héttől, mikor még van a gyesből is. Akkor a gyes megmaradna, lenne otthon kaja is, és ha kell valami, amit nem terveztél be előre, meg tudod venni a gyesből.
2019. márc. 21. 07:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!