Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek ad pénzt a férjetek?

Nektek ad pénzt a férjetek?

Figyelt kérdés
Elsősorban gyesen lévő anyukáktól kérdezném,akik csak részmunkaidőben tudnak elhelyezkedni. Nektek a rezsi befizetése után ad a kezetekbe pénzt a férjetek a gyerekekre,és a napi megélhetés miatt,vagy mindent saját magatok álltok? Vagy meg kell.mondani,hogy mire kell a pénz?
2019. márc. 19. 22:14
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
24%
Nekem adnak pénzt a takarításért, besegítésért a családoknál, ahol dolgozom. A munkáért megfizetnek, ez így normális. De ezt a kérdést nem tudom értelmezni...
2019. márc. 20. 03:49
 12/51 anonim ***** válasza:
34%

Igen, szokott. :)

Közös kassza van nálunk, sose volt enyém-tiéd. Persze ha kiadás van, azt megbeszéljük, vagy ha olyat akarok venni, ami felesleges és drága, olyankor azt várom el tőle, hogy észérvekkel lebeszéljen róla. 😀

Viszont nem volt mindig így, ez miatt meg tudom érteni a kérdésedet. Még az elején anyós hatása miatt másképp kezelte ő is ezt, de szerencsére hamar rájött, hogy a kedves anyukáának nincs igaza. Az egy kemény korszak volt, még ha nem is tartott sokáig.

2019. márc. 20. 05:36
 13/51 anonim ***** válasza:
26%
Én értem kérdést ,nálunk is volt ilyen korszak mikor gyerekek kicsik voltak föként mikor fiuk voltak kicsik mert az én pénzem hamarabb elfogyott,de miután elmentem dolgozni javult helyzet,de nekünk nincs közös bank számlának és nem is szeretnénk mindenkinek meg van külön pénze.
2019. márc. 20. 06:00
 14/51 anonim ***** válasza:
38%
😅szanalmas a kulon kassza a hazassagban. Akik igy csinalnak, mas teren is kulonckodnek, ugyhogy lehet is a sajat kassza megtakaritasaba pakolni felre a valasra.
2019. márc. 20. 06:43
 15/51 anonim ***** válasza:
59%

Közös kassza, külön számla, a bankkártya nálam van.

Minden kiadást megbeszélünk.

Nem kell kérni. Se neki se nekem.

2019. márc. 20. 07:00
 16/51 anonim válasza:
31%
Szanalmas a kulon kassza?? Minden vagyon nelkuli ember ezt mondja.. en biztos nem lennek egy kasszan a felesegemmel. :) haz es penz meg gyerek. A birosag szeret mindent oda adni valaskor. Nyilvan nem sajnalja az ember a gyereketol, de nem egy emberrel hallottam hogy ujra kellett kezdeni az eletet 40+ evesen. Egy B terv mindig kell. Statisztikakat lehet nezni a valasok aranyarok stb.vagy csak korbe nezni ismerosok kozt. Nem a jelenben kell elni. Emellett orulnek ha keresek, es az asszony meg eltapsolja minden hulyesegre mert kozos. Haaat a francokat. Beszelgetni kell.
2019. márc. 20. 07:11
 17/51 anonim ***** válasza:
77%

16-os : azt remélem tudod, hogy válás esetén a te "saját" számlád is közös, mégha csak a te neveden is van!!!

Ugyanis jogilag nincs "külön kassza" egy házasságban, az összes jövedelem közös!

2019. márc. 20. 07:19
 18/51 anonim ***** válasza:
76%

Az ilyen helyzet miatt érdemes ezeket tisztázni még a gyerek vállalása előtt. Nagyon kiszolgaltatott helyzetbe kerülhet ilyenkor a nő.

A kérdésre a válasz, mi közös kasszán vagyunk. Ha teszem azt egy zsugori alaknak szültem volna, akkor felvetnèm, hogy maradjon otthon ő gyesen.

De mondom, ezt már a gyerek születése előtt tisztázni kellett volna, hogy mi lesz ha gyesen leszel?

Egyébként sokan esnek ebbe a csapdába, nem véletlen, hogy az mlm cégek a kisgyerekes anyákat tudják a legkönnyebben behàlòzni.

2019. márc. 20. 07:34
 19/51 anonim ***** válasza:
62%
16# A házasság előtti vagyonnal rendelkezel válás után, a többi közös. Kivétel, házassági szerződésnél, nyilván ez attól függ mit tartalmaz.
2019. márc. 20. 07:39
 20/51 anonim ***** válasza:
62%

Közös kassza van, közös számla, ami az én nevemen van, erre megy a GYES-em, a családi, és minden egyéb, amit ő keres meg, az is. És a kártya nálam van.

Bár mivel otthonról dolgozik, nagyon ritkán kell elmennie, így ebből nincs probléma, és megbeszéljük a kiadásokat. (Nyilván pl egy doboz tápszert, vagy egy liter tejet nem fogunk megbeszélni, de úgy általában.)

2019. márc. 20. 08:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!