Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek ad pénzt a férjetek?

Nektek ad pénzt a férjetek?

Figyelt kérdés
Elsősorban gyesen lévő anyukáktól kérdezném,akik csak részmunkaidőben tudnak elhelyezkedni. Nektek a rezsi befizetése után ad a kezetekbe pénzt a férjetek a gyerekekre,és a napi megélhetés miatt,vagy mindent saját magatok álltok? Vagy meg kell.mondani,hogy mire kell a pénz?
2019. márc. 19. 22:14
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
66%

16: ha te olyan csajokkal ismerkedsz, akik nem dolgoznak, mellette meg eltapsolnák a pénzed, az csak téged minősít. Egy normális nő olyanokra szokta el

tapsolni, hogy kaja, pelenka, gyógyszer, majd az ilyen, mint te, félrelép, mert csóri nej nem úgy néz ki már, mint szülés előtt, hisz arra már nem jut neki a gyesből, hogy karba tartsa magát, ahogy előtte, te meg ugye nem adsz neki, mert nehogymár eltapsolja....

2019. márc. 20. 08:28
 22/51 anonim ***** válasza:
62%
Közös bankszámlánk van 2 kártyával. Oda megy a fizetése, a gyes, családi, amit rokonoktól kapunk, stb. Szóval minden. Mindenki annyit költ amennyit akar, és nem kérjük számon egymáson. Néha hó végén, ha kevés pénz van a számlán a férjem elkezd "veszekedni", hogy hova megy el ez a sok pént, de akkor felolvasom neki az sms-t, hogy húsboltban x ezer ft, gyógyszertárban x ezer ft, és ő is felfogja, hogy nem luxus nyaralásra járok el szabadidőmben egyedül, hanem csak kajára, gyógyszerekre, stbre megy el a pénz.
2019. márc. 20. 08:47
 23/51 anonim ***** válasza:
47%
Nem kell, hogy adjon. Nálam van a kártyája. Én veszem le a számláról a fizetését, az sms-e is az én telefonomon landol. Őt csak az érdekli, hogy úgy osszam be, hogy mindenre jusson, és a számlák be legyenek fizetve. Ha valamire azt mondom, hogy most nem fér bele a keretbe, akkor nincs kérdés, nem fér bele. A napi kiadásokat nyilván nem beszéljük meg, de a nagyobbakat igen. Akárkinek is vesszük. Mindegy hogy nekem, neki, vagy a gyerekeknek kell.Pl: ha cipő, vagy ruha kell valakinek, azt csak megemlítem, hogy megyünk venni, mert kell. Ha pl egy úgy tv-ről van szó, az megbeszélés tárgya, mert nem létfontosságu dolog, lehet halasztani, ha kell.
2019. márc. 20. 08:58
 24/51 anonim ***** válasza:
39%
Nem kell adnia,a fizuját mindig beteszi egy köcsögbe,ha kell valami a gyereknek vagy nekem a józan ész határain belül persze akkor kiveszem.
2019. márc. 20. 09:03
 25/51 anonim ***** válasza:
50%
Nem. Mivel közös a kassza, közös a számla, odamegy az összes pénz és van hozzá két kártya. Nem mondom meg mire kell, ha valami nagyot veszünk (pl 50e felett azt úgyis a háztartásba vesszük és megbeszéljük), alatta meg nem tökölök ilyenekkel, hogy kell egy csizma/kabát/stb.
2019. márc. 20. 09:22
 26/51 anonim ***** válasza:
40%

Saját bankszamlank van, de közös kassza vagyunk.

Most gyeden vagyok, így jóval kevesebb a bevételem.

A gyerekek és a saját ruhainkat, cipoinket általában én veszem.

A rezsi egy kis része tőlem megy, a maradék a férjem tol illetve a heti egy nagy bevásárlás is tőle.

Ha visszamegyek ősszel dolgozni az is lesz, hogy tőlem.

Nekünk így jó, nem kérünk egymástól pénzt de megvesszuk a másiknak amire szüksége van.

2019. márc. 20. 09:27
 27/51 anonim ***** válasza:
35%
Ugyan házasok nem vagyunk, de van már egy 4 éves lányunk, régóta együtt élünk, szóval olyan mintha a férjem lenne. Külön bankszámlánk van, igazából csak megszokásból, sose számolgatjuk, hogy épp ki mennyit költött. Férjem pénztárcája kint van az asztalon, bármikor elvihetem bevásárlásra, csak azért szólok, hogy ne keresse, de engedélyt nem kell hozzá kérnem. Blokkot se kell utána bemutatnom, úgyis látja, hogy milyen kajákat hozok. Azért persze a saját kártyámmal is szoktam bevásárolni, de ő többet keres, így az övéről is szoktam. Ő utál bevásárolni, de nyilván ő is eszik abból, amit veszek, így nincs ebből semmi probléma. Persze amikor csak ruhát veszek magamnak vagy saját programra megyek, azt én fizetem, bár néha ő is ad rá. A gyerek cuccaival se kell elszámolnom, ő szokta mondani, hogy vigyem csak az ő kártyáját, ha neki kell venni valamit. Nálunk nincs probléma ebből.
2019. márc. 20. 09:31
 28/51 anonim ***** válasza:
39%
Közös kasszán vagyunk, így a pénz is közös. Nem kuncsorgok a pénzért, ha kell ott van a számlán. Egy kapcsolatban ha két fél együtt él, gyerek is van, akkor a pénznek is közösnek kell lennie. Sosem értettem, hogy azok akik házasok, gyerek van mégis külön kasszán vannak.
2019. márc. 20. 09:31
 29/51 A kérdező kommentje:

Eloszor is nagyon szépen köszönöm,hogy ennyien válaszoltatol. Most leírom miért fogalmazodott meg bennem ez a kérdés.

Szóval van 2 közös pici gyerekunk. Én itthon vagyok gyesen,mellette 3 órákat dolgozgatok. Párom a fő kenyérkereső. Ő adja fel a rezsit,de a maradék fizetését el teszi egy zárható szekrénybe. Na most ugye nekem a gyes van,meg heti pár ezer ft,amiből vásárolok napi szinten. Ide értve a főzni valót,kenyeret,tejet,pelust,mosóport stb. 5 tagú a család,és ez az összeg hamar elfogy. Akkor munka után elmegy boltba,és bevásárol a saját keresetéből.Engem az bosszant csak,hogy meg sem kérdezi mire van szükségünk. Pl azt,hogy holnap mit szeretnék főzni. Miatta ehetnénk egy hétig tojás rantottat ebédre. A kenyérnek és a tejnek van haszna mikor ő megy boltba. De minden olyan ételt megvesz,ami 3 nap múlva ki van dobva,mert még ő sem eszi meg. Tegnapelőtt hozott loncsöt. Mát látom annak is kuka lesz a sorsa. Ok,ha szólok,hogy valami elfogyott,azt megveszi. De nemem az lenne a tiszta sor,hogy adna pénzt,és délelőtt bevásárolnék,és megfőznék. Nem arra várni minden nap,hogy hazajön a melóból,elmegy boltba,esetleg hoz is olyat,amiből tudok főzni,mert felírom,és ennek este állok neki. Ti ezt hogy látjátok?

2019. márc. 20. 09:37
 30/51 anonim ***** válasza:
53%
Próbáltad ezt vele megbeszélni ?
2019. márc. 20. 09:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!