Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjetek/élettársatok...

A férjetek/élettársatok célozgat arra, hogy ő mennyivel több pénzt ad a rezsibe?

Figyelt kérdés

Kezdem unni a félig viccesnek beállított megjegyzéseit. 70.000 a fizetésem, az övé 200.000.

A kapcsolatunk elején úgy voltunk együtt 1 évig, hogy ő havi 40-et fizetett albérletre (így csak 160.000-e maradt megélhetésre), de heti 7 napból 6-ot nálam töltött. A rezsibe ezalatt egy fillért nem adott, igaz nem is kértem.

De valamelyik nap, amikor megint megjegyzést tett arra, hogy ő etet, meg hasonló hülyeségek, megmondtam neki, ha nagyon akarja, elszámolhatunk, mert egy évig úgy élt nálam, hogy egy fillért nem adott a rezsibe.

Összeköltözés után minden fillérrel elszámoltunk, kész könyvelést vezettünk. Ez mondjuk nekem is jó volt, mert nem szólt bele, mennyit költök a kutyáimra.

Én közben feléltem 600.000 Ft diákhitelt, plusz a nagyapámtól örökölt 800.000 Ft-ot, mert mindennek álltam a felét, és neki azért voltak igényei: ilyen szalámi, olyan kolbász, fűtés ezerrel...Tehát miatta sokkal több volt a rezsim.

Összeházasodtunk és mondtam neki, választhat: áttérünk a közös kasszára és ő fizeti a rezsit, mert az én fizum épp elég a kajámra és a kutyakajára, váratlan dolgokra, plusz a fűtés felét ki tudom fizetni, sőt évi 70.000-et tőlem vonnak a lakásbiztosítsára és azért heti 3-4-5 ezer Ft-okat elvásárolok a boltban kajára, amiből neki is főzök...A maradék rezsire nekem nem futja. Ez éves szinten kb, annyit tesz, hogy én adok 300-400.000 Ft-ot a rezsibe, ő meg mondjuk 600-700.000-et.

Mégis mostanában egyre többször kapom a megjegyzéseit és kezdem unni.

Szóval mondtam neki: vagy közös kassza ilyen formában, vagy fizetem mindennek a felét elszámolás alapján, mint eddig, de megyek az ügyvédhez és megkötjük az elmaradt házassági szerződést, hiszen az enyém az egész ház, amit ha elpatkolnék, azonnal örökölne.

Eladtam egy házrészt, van lekötve pénzem, aminek a kamataiból tudom állni a fűtés felét, de mondtam neki, hogy azt nem akarom felélni. De ha akarja felélem, csak akkor házassági szerződés is lesz.

Kezd betelni nálam a pohár. Ő még nem érzi, de ha nem fogja magát vissza, ennek nagyon rossz vége lesz.

Egyik kolléganőm napi 3 kekszen él, mert a fizuját a férje kezeli és nem jut neki főtt ételre. Na velem ezt nem fogja megcsinálni egy pasi sem, az biztos.

2012. dec. 20. 22:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Itt a fő probléma az, hogy a felesége vagy, nem a pénz.
2012. dec. 20. 23:01
 2/13 anonim ***** válasza:
97%
Kihajítanám, mint macskát szarni. Az nem baj, hogy te költöttél rá, és hogy a te lakásodban él, nem kell albérletet fizetnie? Persze hogy nem, hiszen az neki nem kerül pénzbe. Menjen csak albérletbe, és fizessen rá rezsivel együtt százezret, plusz főzzön a saját pénzéből magának, majd rájön.... Ja, és simán rohannék ügyvédhez, házassági szerződést kötni. Egye meg amit főzött.
2012. dec. 20. 23:07
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Lehet rosszul látom de egy csomó jele volt ennek és te ennek ellenére hozzámentél. Ki milyen virágot szakít az szagolja.
2012. dec. 20. 23:07
 4/13 anonim ***** válasza:
67%

70ezres lakásbizti? mi van abban? vagy palotában laksz? OMG :D bocs, szakmabeli vagyok, nem bírok mellette elmenni szó nélkül. ekkora éves díj egy nagyon extrás, nagyon nagy kecónál szokott lenni...

a párod: hát ritka egy zsidó, az tuti! :P

nálunk is hasonló a jövedelemarány, de az én biztim évi 13e ft :D a rezsit én fizetem, ezen felül mindent ő, h maradjon egy kis zsebpénzem is ruhára, nasira, egyebekre.

legyen közös számla, ebbe dobja be mindenki jövedelemarányosan a részét, utána könnyebb gazdálkodni.

mondjuk én pont ezért nem megyek feleségül senkihez. a közös vagyon csak vitát szül. a párommal már az elején le volt zsírozva ez a felállás, mindkettőnknek megfelel, tehát nincs balhé.

2012. dec. 20. 23:21
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez undorító. Minek vett feleségül, ha nem akarja megosztani Veled a pénzét? Vagy máshogy mondom: minek vett el, ha nem Veled akarja felélni? Ennyire önző? Mit csinál a fennmaradó fizujával? Ül rajta, közben nézi, ahogy Neked semmire se futja? Szerintem végrendelkezz, hogy ne ő örökölje a lakást, ha esetleg veled történik valami (ha nincs leszármazód, a házastársad a törvényes örökösöd), és menj el ügyvédhez, de ne házassági szerződést kötni, hanem a válás részleteit letisztázni...Ez az ember nem létezik, hogy szeret Téged. Mi lenne, ha ne adj Isten munkanélkülivé válnál? Ha gyereketek születne, és kevesebb pénz kapnál? Lásd el magadat+a gyereket a gyedből, majd gyesből, már amire futja belőle? Tudod, az ilyennek jót tenne egy jó félévnyi munkanélküliség, hátha megtapasztalná, hogy milyen az igazi házasság, amikor a problémáink közösek. Vagy akkor a hiteledből élne, aztán törlesztene? Mi lenne, ha fordulna a kocka, és Te keresnél többet? Előfordulhat még azalatt 30-40 év alatt, amit a munkaerőpiacon töltötök. Sajnállak, hogy ilyen, komolyan, és nem tudom elképzelni, hogy mellette milyen tüneményes tulajdonságai lehetnek, ami mellette tart.
2012. dec. 21. 07:34
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem szól...sőt 3 hónapig nem volt egy vasam se összeköltözés után. Soha nem szólt egy szót sem, és nem kellett elszámoljak mit vásároltam...

Itt, mint már előttem mondták, nem a pénz a probléma, ez nem arról szól...

2012. dec. 21. 08:02
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Oké, fizessetek MINDENT felesbe, de akkor neked fizessen albérleti díjat. Mondjuk havi 60 000 Ft megteszi. :) úgy te 130-at ő 140-et tudna beleadni :)
2012. dec. 21. 10:27
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ott a pont az utolsónál. Ő meg akkor csengessen lakáshasználati díjat neked, elvégre azzal, hogy a te saját lakásodban lakik, megspórolja az albérleti díjat/a lakáshitelt. Vagy cserébe fizesse ő teljes egészében a rezsit. Ha legközelebb felhozza, hogy ő etet, akkor Te megvágd hozzá, hogy te meg fedelet adsz a feje felé. Kíváncsi lennék, milyen képet vágna...

Egyébként nem értem, hogy ilyen feltételek mellett minek közösködsz vele (meg azt se, hogy miért vagy vele, de a szív sominden hülyeségért felelős, ezt aláírom :). Tessék akkor mindent felesbe, ami közös kiadás, a kaját meg álljátok magatoknak, a főzésnél meg 2/3 - 1/3 arányban, elvégre Te nőként biztos sokkal kevesebbet eszel, és ha neked nincs igényed a többezres szalámira stb., te el tudod költeni azt másra.

2012. dec. 21. 10:46
 9/13 anonim ***** válasza:
Osszekoltozésunktol kezdve kozos kasszán vagyunk. Igaz, mi ketten keresunk annyit, mint a te férjed. De nálunk soha nem volt gond, hogy ez a te pénzed, ez az én pénzem. Számlák kozosek és ami marad beosztom egy honapra. Biztosan kiraknám a házbol ha ilyeket mondana nekem.
2012. dec. 21. 10:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Ilyen ember sosem fog megváltozni.
2012. dec. 21. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!