Hogy kezeljem ezt a helyzetet, mivel állítsam le őket?
Sziasztok! A helyzet az, hogy egyáltalán nem akarok gyereket, sem most, sem később és ezzel a nemsoká férjem is így van. A gond már csak az, hogy rendszeresen cs*eszegetnek a témával.. Most épp unokatesóm. Nem rég költözött fel Pestre és mivel mi is itt lakunk, gyakran találkozunk. Nagyon kedveli a páromat és mindig mondja, hogy milyen szerencsés vagyok és hogy milyen szép gyerekeink lesznek. Aztán mikor mondtam, hogy egyébként eszemben sincs gyereket szülni, akkor kb idiótának nézett, hogy ne legyek már hülye, már hogy ne akarnék gyereket és ez úgyis változni fog. Ezt nagyjából minden találkozáskor megemlíti, hogy ne aggódjak, majd meggondolom magam. Már betelt a pohár és mondtam, hogy örülnék, ha nem akarna a mi életünkbe beleokoskodni. Nem teljesen ment át az üzenet, mert utána nekiállt papolni arról, hogy na és ha a párom (májusban lesz az esküvőnk) mégis gyereket akar,, akkor majd jól meggondolom magam, hisz csak nem válnék el emiatt... Mondtam, hogy márpedig de, ha nem tudnánk dűlőre jutni, akkor elválnának útjaink, mert akármennyire is szeretem a páromat, érte sem vállalnék be egy gyereket sem! Itt kék halált kapott..:D
Anyósom is amíg nem tudta, hogy nem tervezünk gyereket, néha tett megjegyzést, hogy pl mikor rendetlenség volt a lakasban, akkor mondta, hogy Jajj mi lesz még itt amikor majd gyerekek is lesznek. Nem akartam neki mondani, hogy attól nem kell felni, mert nem lesznek, hallgattam. Aztán kb fel éve tudta meg, hogy nem lesz gyerekünk, természetesen ő is kiakadt, hogy márpedig az kell, ő nagyi akar lenni, ő így, ő úgy.. Minket kb alig hallgatott meg, csak magával volt elfoglava. És ezt a téma havi szinten tuti megkapjuk valamelyik rokontól és már annyira elegem/elegünk van az egészből. Miért nem képesek elfogadni, hogy mi így akarunk élni, gyerek nélkül? Sehol nincs köve vésve, hogyha valaki nőnek születik, akkor szülnie kell.
Próbáltam az elején kedvesen rövidre zárni a témát, de kezd fogyni a türelmem és kb “rettegek”, hogy mi lesz az esküvő után... Tuti biztos, hogy akkor még jobban rakezdenek a témára.
Hogy lehet ezt kezelni? :( Mindenkivel nem szüntethetjük meg a kapcsolatot.
Látod kérdező, még itt is győzködnek, hogy neked szülnöd KELL...
Hagyd a fenébe, aki kérdez, mondd, hogy "nem lesz". Ha megkérdezi miért: "mert nem akarunk".
Ne kezdd magyarázni a bizonyítványt, mert egy véget nem érő vitába csöppensz. Mindenre lesz válasz, mindent megcáfolnak, csak hogy meggyőzzenek, a gyerek az KELL...
SZóval ne bonyolítsd túl. Engedd el a témát. Nem és kész. Ennyi.
57%-os te egyébként olvastad a kérdést…? Itt nem én vagyok, aki győzködi a népet, hanem pont, hogy én (mi) vagyok az, akit a kifejezett kérése ellenére győzködni akarnak! A különbség jelentős. Valaki megkérdezte miért is vagyok gyerek ellen, mik az okok, hát leírtam. Már ez is gond? Ha zavar a kérdés akkor pedig végképp nem értem minek olvasod és válaszolsz is rá, elvégre senki nem tart fegyvert a fejedhez, nyugodtan tovább görgethetsz. Ja és sehol egy árva szóval nem írtam, hogy utálom, gyűlölőm őket! Ne rágalmazz meg, azt mondtam nem szeretem és idegesítenek!
Te is csak bebizonyítod, amiről a kérdésem szól, alátámasztva ezzel engem, miszerint egyesek képtelenek tiszteletben tartani mások értékrendjét, véleményét, nézeteit! Nem tudom miért olyan meglepő, hogy valakinek boldog és jó kapcsolata van gyerek nélkül… Miért szerinted csak gyerekkel lehet tökéletes a kapcsolat/házasság? Ha azt írom akarok vagy 3-mat, akkor már lehet jó a házasságom? Neked is érdekes egy logikád van. Amúgy se írtam, hogy „tökéletes”, hanem azt, hogy mi így vagyunk boldogok.
Aki szerint az hogy leérettségiztél-e, hogy sikerült, akarsz-e továbbtanulni, elköltöztél-e már otthonról egyenrangú azzal a kérdéssel, hogy mikor szülsz már nekem unokát és mégis mi az hogy nem, akkor szerintem nincs miről beszélni. Tehát ne haragudj már, azzal nincs gond, ha 1-2x megkérdezik, elmondom, hogy nem, nem lesz gyerek és téma lezárva. A gond azzal van, amikor képtelenek ezt felfogni és minden alkalommal ezzel bombáznak és kérdőre vonnak. Ez két fél MAGÁNÜGYE, akár meddő is lehet az ember, szerinted neki hogy esnek ezek a kérdések? Mindenki maga dönti el akar-e gyereket és nem győzöm hangsúlyozni, hogy normáliséknál képesek tiszteletben tartani az ember döntését, nem akarják a saját gondolatmenetüket senkire sem ráerőszakolni!
A nagyon gáz kifejezés pedig tökéletesen jellemez téged és a hozzad hasonlókat, akik képtelenek kiszállni más méhéből és nem bírják ép ésszel felfogni, ha valaki NEM akar gyereket. Ez mégis mi a fenéért lenne gáz?? Elfogadhatatlan? :D Úristen, te elég súlyos eset vagy az egyszer biztos. Semmi gáz és elfogadhatatlan nincs abban, ha valaki nem akar gyerek, mint ahogy abban sem, ha akar. Én se állok neki senkit győzködni, hogy úristen minek szülsz, hisz annyi gond és nyűg van velük. Akkor ti miért erőszakoskodtok és miért akarjátok mindenáron mocskolni, aki tudatosan nem szül?? Miért akarjátok egy olyan embernek, aki NEM SZERETI a gyerekeket mindenáron megmagyarázni, hogy de ez akkor is a világ legjobb dolga?? Nekem a gyerek még csak véletlen sem számít csodának, pláne nem életem egyik legnagyobbjának, és? Te annak tartod, sokan meg nem, téma lezárva.
Tudod azért vannak itt ezek szerint rendszeresen az enyémhez hasonló kérdések, mert a hozzád hasonló okostónik lenézik és idiótának tartják azt, aki nem akar gyereket, továbbá rendszeresen zaklatják a másikat ezzel a kérdéssel és kérdőre vonják, amiért úgy éli az életét, ahogy az neki jó. És ez végtelenül elszomorító és egyben szánalmas.
Megértelek, mivel mi is ugyanebben a helyzetben vagyunk.
Anyósomék minden találkozáskor valamilyen formában felhozzák a témát. Néha csak célozgatnak, máskor pedig nagyon erősen próbálnak rábeszélni minket a gyerekvállalásra.
Az érveinket, hogy miért már sokszor elmondtuk, de erre jönnek a válaszok: majd meggondoljuk magunkat, de már csak egy gyerek hiányzik az életünkből, önzők vagyunk, mert minket is felnevelt valaki, stb...
Most már nem igazán szoktunk reagálni ezekre a megjegyzésekre. Elmondja az anyós a véleményét és annyit mondunk, hogy oké, rendben. És témát váltunk. Mivel itt két teljesen ellentétes világnézet találkozik, szerintem nincsen jó recept.
Sok kitartást kívánok neked a kérdésekhez, próbáld nem magadra venni és elengedni a füled mellett a beszólást. Ha azt látják, hogy nem túl sok reakciót váltanak ki, akkor egy idő után talán kevésbé lesznek lelkesek a tukmálásban.
Annak ellenére, hogy szeretem a gyereket és van is egy lányom, irtózom az 57%-os-hoz hasonló, végtelenül korlátolt felfogóképességű emberektől.. Néha megdöbbent az emberi butaság és az hogy tényleg mennyire nem vagyunk képesek egymás döntéseit tiszteletben tartani. Mint mondtam szeretem a gyerekeket, mégsem találtam az ég világon semmi bántót és sértőt a kérdező kommentjeiben ránk, kisgyerekesekre tekintve. Megkérdezték miért nem akar és ő leírta. Nem kioktató stílusban gúnyolódott, egyszerűen leírta az okokat. Mi sértő van abban, hogy sok a probléma egy gyerek körül, hogy rengeteg kell éjszakázni, hogy sokat sírnak, sokat stresszel az ember? Természetesen vannak jó oldalai is egy gyermeknek, de a kérdező nem nevetséges, kitalált dolgokat írt, hanem nagyon is reálisakat. Azzal meg anyaként sem tudok 1%-ban sem azonosulni, hogy gyerek nélkül az élet semmit nem ér, csak egy gyerek adhat örömet és boldogságot. Ez nem igaz! Igen, nagyon boldog vagyok, hogy van nekem ő, de a születése előtt sem voltam szomorú, előtte is boldog voltam a férjemmel és nem volt hasztalan az életem.
Ideje lenne végre megtanulni elfogadni mások álláspontját is. Egyáltalán nem gáz az, ha valaki nem akar gyereket, sőt legalább tudja magáról, h alkalmatlan lenne szülőnek, az meg hogy társadalmilag nem elfogadott, viccnek talán elmegy. Attól, hogy te nem tartod annak, még nem kéne egy egész társadalom nevében nyilatkozni, mert ezzel saját magad teszed nevetségessé, nem kicsit, hanem nagyon.
Te nem érted, te kretén!! Nem tudsz normális hangnemet megütni, tényleg ennyire nehéz? Komolyan menj már vissza általános iskola első osztályba, hátha most sikerült megtanítani neked a szövegertelmezest!
A gyerekeket továbbra sem utálom!! A nem szeretes és utálatot között jelentős különbség van, nem ártana talán a fogalmakkal tisztában lenni, továbbá miért is ne lenne elfogadott??? Nem mindenki szereti őket, van akit nem tesz boldoggá amikor 0-24-ben visít, mi ezzel a gond? Maximum te nem tartod annak, az viszont már a sajat egyéni szoc.problemad, ezt magaddal rendezd, ne másokkal kötözködjél ok és indok nélkül, mert ez így bőven túlmegy a szánalmas fogalmán is.
Egyébként meg, ha számodra annyira csodálatosak a gyerekek, annyira imadod őket, olyan boldoggá tesznek, mi a búbánatot erőlködsz itt bizonygatni mindenáron, hogy ez tényleg így van? Kinek akarsz ennyire bizonyítani? Csak nem rádöbbentél te is, hogy meg sincs ám ez így maximálisan és most idegeneket szapulva, habzó szájjal vergődsz az ilyen jellegű kérdéseknél és fújod a kéretlen hülyeségeidet? Ok nélkül nem bizonygatná senki oldalakon keresztül, hogy ő mekkora boldogsagos csodának tartja a gyerekeket, ahelyett hogy fogná magát, aztán játszana velük egyet, a fröcsögés helyett.
Remélem azért nekik nem ezt a primkó, mocskoljunk mindenkit, aki nem ért velünk egyet, szánalmas stílust adod tovább, mert ha valami, na akkor ez nagyon elszomorító és kiábrándító lenne.... :)
"van akit nem tesz boldoggá amikor 0-24-ben visít, mi ezzel a gond?"
Nincs gond, hisztériát szüntess, csupáncsak az rossz, hogy rengetegszer megjelenik a gyakorin a non stop VISÍTÓ gyermek képzete.
Valószínűleg azok írják ki, akik ilyen hisztérikus betegségben szenvedtek és szüleik utálták érte őket. És most nem akarják tovább görgetni - nagyon helyesen.
A meddő téma zárásaként:
Tehát helyes, hogy aki azzal a téveszmével rendelkezik, a gyerek állandóan visít és szaros, az nem nevel.
Tegye fel a kezét, aki szeretne ilyen anyát-apát? Ki szeretne oda születni, ahol nem örülnek neki, ahol nem szeretnek vele foglalkozni???
na ugye senki - és akkor talán egy leendő gyereknek sem kívánja senki, hogy odaszülessen.
Ezt a rokonnak is el lehet mondani, és csak nem olyan rosszindulatú az a rokon, hogy egy kisbabának rossz helyet akarjon. Vagy ha olyan rosszindulatú, akkor azzal nem kell kapcsolatot tartani, mert minek.
Esküvői meghívóra javaslom nagy betűkkel felírni:
"Annak szól ez a meghívó, aki kibírja, hogy ne nyaggason minket gyerekkel. Ha úgy gondolod, hogy te nem tudsz uralkodni magadon, akkor kérünk, keress magadnak aznapra valami más elfoglaltságot"
Következő alkalommal amikor valaki felhozza, mintha témát váltanál, dobd fel, hogy
"Kitaláltuk, mit kérünk nászajándéknak"
Erre lecsapnak, érdeklődnek... némi hatásszünet után édesen mosolyogva tálaljátok, hogy mivel itthon nem engedélyezik, a nászúttal egybekötve valamelyik szomszédos országban szeretnétek magatokat elköttetni. És MINDKETTŐTÖK szeretné magát elköttetni, mert egy személy "meddősítése" mellett még mindig van 0,1% esély a teherbeesésre, márpedig mindketten olyannyira nem szeretnétek gyereket, hogy még ennyi rizikó sem fér bele"
Igyekezzetek utánanézni a témának, és MINDKETTEN hitelesen begyakorolni az előadást.
Sőt, mivel a pasik gyerekmentességét általában jobban tolerálják, meg amúgy is: ő a rokonuk, ezért az lenne a legjobb, ha a vőlegényed dobná be ezt alabdát, és ő is vezetné le dominánsan ezt a csevelyt.
# 21
... és mondd csak, hány egyedülálló anyát ismersz, akit magára hagyott az apuka, mert rájött, hogy nem kér a "boldog családból"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!