Anyukám főzne, takarítana nálunk. Hogy állítsam le? Eredetileg csak a babára kellett volna vigyáznia
Van néhány ilyen anya. Én is már kaptam azon anyámat, hogy takarít az otthonomban, pedig semmi ilyesmi nem lett megbeszélve.
Komolyan mondom, minden rossz szándék nélkül, hogy ez valami betegség lehet...
Hát ha ennyire akarja csinálni, miért nem te mosod a koszos bugyogodat, és huzod az ágynemüdet az anyád meg ha akarja csinálja a többit.
Nekünk is van segítségünk, de soha nem engedném, hogy a koszos bugyogonkat mossa.
Mi pakolunk össze, és ö porol, fürdöt takarít, poszívozik, abalkot pucol, vasal, de bugyogót nem mos, söt a gyerekenek is maguknak kell össze pakolni. Tudják hogy ha kedden reggelre nincsen rend akkor a takarító mindent amit a földön utban talál zsákolja is be...
Nekem is szokott anyám néha átjönni és föz, meg néha felmos, vagy porszívozik ha kell.
El kell mondanod neki, hogy téged kellemetlenül érint, hogy édesanyád bejárónőként dolgozna nálatok. HÁl'Siten, hogy ezt megengedhetitek magatoknak, a bejárónőnek is fontos, hogy kapjon munkát, anyukád pedig unokázzon. HA babázás mellett el lehetne látni maximális szinten egy háztartást, akkor eleve nem lett volna szükséged a bejárónőre. Tehát azzal kéne talán érvelni, hogy amit a házimunkával töltene, az a babával töltött idő rovására menne.
Ha ebből nem ért, és erőszakoskodik, akkor viszont le kell mondanotok a bébicsőszségről is. Azt ugyanis nem tudod megakadályozni, hogy amikor a babával van, és ő mondjuk alszik, addig ne serénykedjen, ha kell, ha nem.
Nem értem az ilyen anyákat.Én 56 éves vagyok, tudják a felnőtt gyerekeim hogy tűzbe mennék értük és unokáimért is, bármikor bármiben számíthatnak rám.
De ha hozzájuk megyek, ami nem túl gyakran van,játszok a gyerekekkel, beszélgetünk.Soha eszembe nem jutna hogy hozzáfogjak mosni, takarítani.Nem azért, mert lusta vagyok.Tudják, hogy szívesen megcsinálnám, ha mondanák.Volt már rá példa.De a lányom azt mondta,nem cselédnek néz.Mikor beteg volt, viszont kérte hogy vigyek ebédet, vigyázzak a gyerekekre, mert nem bírja most.
Anyukád túlságosan otthon érzi magát nálatok, túl sokat enged meg magának.Túl sokat megengedtél neki kezdetektől, emiatt ha vissza akarod fogni, abból sértődés lesz.
Nekem nagyon jó a kapcsolatom a felnőtt gyermekeimmel és párjukkal is, talán azért, mert semmibe soha bele nem szólok,véleményt is csak akkor mondok, meg tanácsot, ha kérik.Nem telepszem rájuk.Élem a saját életem is.És nem azért mert nem imádom őket, pont azért, mert imádom.
Anyukád is jobb lenne ha nem háztartásbeli lenne és csak ti jelentenétek neki a társaságot, hanem elmenne dolgozni, lennének munkatársai, külön élete, elfoglaltsága, hobbija, vállaljon valami önkéntes szociális munkát, lépjen be klubba, járjon tornázni, kirándulni, vagy mit tudom én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!