Milyen helyen laksz (falu város)? Eredetileg is ott éltél? Meg vagy elégedve? A családalapítást hol tervezed? Milyenek a munkalehetőségek a környéken?
egy édes kis településről jöttem, erre a hol város hol falura lefokozott helyre. Hát, rühellem,és szívesen vissza mennék arra az édes kis településre,ahonnan jöttem!
Jelenleg város ahol lakom,a párommal és a 2 gyerekünkkel. Hogy őszinte legyek: ma már tök mindegy hogy hol laksz, már a városokban sincs munka lehetőség. Ahonnan jöttem, jó közlekedés volt a közeli városokra, ahol munkahely is akadt. Itt a párom már egy ideje keresi a melót,de sehol semmi...
A falu sokkal jobb,mint a város-szerintem.
én a párom miatt lakom itt, mert ő már 13 éve itt lakik,és nem akar elköltözni-még- de ha költözésre adja a fejét,akkor abba kis faluba megyünk,ahonnan jöttem :D
Városban éltem mindig is, falun csak látogatóban voltam, de sosem tetszett,mindenki engem bámult, pedig nem vagyok feltűnő, csak ott mindenki ismer mindenkit. A munkalehetőségeket ismerve nem költöznék faluba, meg bennem tényleg megmaradt ez a tapasztalat, de gondolom,hogy azért nincs ez mindig mindenhol így, csak én fogtam ki rossz napot :D
Nagyvárosból még nagyobba költöztem, itt is jól érzem magam, még több a munkalehetőség, szóval én várospárti vagyok, viszont Budapestre nem költöznék.
vidéki vok, családi házban élünk (szülők, tesó). néha jó, néha rossz. közlekedés szempontjából rossz, mert van hogy nem úgy járnak a buszok, ahogy nekem kell. abból viszont jó, hogy lehet az udvaron keverni (kutyázni, napozni stb), friss a levegő, senki nem néz a seGGünkbe.
a város viszonylag közel van, szóval lehet munkát találni, csak az nem dolgozik, aki nem akar
ÉszakNyugat-Mo-i vagyok.
Budapest XV. kerületében, Újpalotán laktam 1972-es születésemtől fogva 1994-ig. Ekkor Veresegyházra költöztünk. Ez az agglomerációban van (nem biztos, hogy mindenki tudja) kb 20 km-re a város határától.
Mindeközben 1993-tól jártunk be dolgozni Bp VII. kerületébe. Újpalotáról hamarabb, Veresegyházról kicsit hosszabban.
Szeretek vidéken, de mindeközben Pestközelben lakni. Két éve kihoztuk a családi vállalkozást, úgyhogy megszűnt az ingázás. Hetente egyszer-kétszer megyek Pestre és ez untig elég is. Ahogy korosodom, egyre inkább örülök, hogy itt lakom. Erdő, mező, tó a közelben. Az utóbbi években az ellátottság is olyan szinten kiépült, hogy a közeli Gödöllőn kívül máshová nem is kell mászkálni. De vásárlás, állatorvos, benzinkút, autószerviz stb stb minden van már itt is.
Én egy kis faluban nőttem fel Debrecen mellett. Nagyon csendes, imádtam ott lenni, sosem voltam az a nyüzsgős fajta. Gyerekként rengeteg mindent csinálhattunk, volt rendes udavrunk, veteményes kertünk, állataink, meg minden ami kell. A városba való közlekedés nem volt fényes, de ha lett volna autónk azzal sem lett volna gond.
Debrecenbe jártam gimibe, az nagyon megtetszett, nem az a fergetegesen nyüzsgő város és a külvárosi részen egész falusi a hangulat.
Jelenleg a suli miatt Budapesten élek, és ami itt van nagyon nem tetszik. Mindenki rohan és tudomást sem vesz a másikról.Még pár évig sajnos ide vagyok kötve, de amint lehet elköltözöm valami csendesebb helyre-valószínűleg egy kisebb város külterületére, ahol már esetleg udvar is van a telehez, nem csak egy 3*2 m füves terület, amit még nyírni sem érdemes. Szeretném én is megadni a gyerekeimnek azt amiben én felnőttem-legalább a mozgás szabadságát és a friss levegőt (még ha állatokat nem is, mert a vőlegényem nem nagyon bírja őket, max kutya-macskát).
Bocs, hosszú lett :)
Budapest. szeretem mindennel együtt. sosem vágytam falura, nem igénylem a kertet, se a nyugit.
itt van munka, szórakozás, nem kell full ismeretleneknek köszönni csak mert egy faluban élünk. nem kell attól félnem, h mindenki rólam pletykál vmi hülyeség miatt.
ha friss levegőt szeretnék, akkor utazok. :D
Faluból nemrég várossá nyilvánított helység...
Nem, Budán laktam.
Gyűlölöm.
Budapesten, mindenféleképpen.
Nemtudom, tanulok. :DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!