Hogy kezeljem ezt a helyzetet, mivel állítsam le őket?
Sziasztok! A helyzet az, hogy egyáltalán nem akarok gyereket, sem most, sem később és ezzel a nemsoká férjem is így van. A gond már csak az, hogy rendszeresen cs*eszegetnek a témával.. Most épp unokatesóm. Nem rég költözött fel Pestre és mivel mi is itt lakunk, gyakran találkozunk. Nagyon kedveli a páromat és mindig mondja, hogy milyen szerencsés vagyok és hogy milyen szép gyerekeink lesznek. Aztán mikor mondtam, hogy egyébként eszemben sincs gyereket szülni, akkor kb idiótának nézett, hogy ne legyek már hülye, már hogy ne akarnék gyereket és ez úgyis változni fog. Ezt nagyjából minden találkozáskor megemlíti, hogy ne aggódjak, majd meggondolom magam. Már betelt a pohár és mondtam, hogy örülnék, ha nem akarna a mi életünkbe beleokoskodni. Nem teljesen ment át az üzenet, mert utána nekiállt papolni arról, hogy na és ha a párom (májusban lesz az esküvőnk) mégis gyereket akar,, akkor majd jól meggondolom magam, hisz csak nem válnék el emiatt... Mondtam, hogy márpedig de, ha nem tudnánk dűlőre jutni, akkor elválnának útjaink, mert akármennyire is szeretem a páromat, érte sem vállalnék be egy gyereket sem! Itt kék halált kapott..:D
Anyósom is amíg nem tudta, hogy nem tervezünk gyereket, néha tett megjegyzést, hogy pl mikor rendetlenség volt a lakasban, akkor mondta, hogy Jajj mi lesz még itt amikor majd gyerekek is lesznek. Nem akartam neki mondani, hogy attól nem kell felni, mert nem lesznek, hallgattam. Aztán kb fel éve tudta meg, hogy nem lesz gyerekünk, természetesen ő is kiakadt, hogy márpedig az kell, ő nagyi akar lenni, ő így, ő úgy.. Minket kb alig hallgatott meg, csak magával volt elfoglava. És ezt a téma havi szinten tuti megkapjuk valamelyik rokontól és már annyira elegem/elegünk van az egészből. Miért nem képesek elfogadni, hogy mi így akarunk élni, gyerek nélkül? Sehol nincs köve vésve, hogyha valaki nőnek születik, akkor szülnie kell.
Próbáltam az elején kedvesen rövidre zárni a témát, de kezd fogyni a türelmem és kb “rettegek”, hogy mi lesz az esküvő után... Tuti biztos, hogy akkor még jobban rakezdenek a témára.
Hogy lehet ezt kezelni? :( Mindenkivel nem szüntethetjük meg a kapcsolatot.
Akarod mondani TE nem ismersz sok ilyet. :)
Attól még vannak, de persze azért nyugodtan lehet erőlködni és rosszindulatúskodni, hogy majd jól otthagy a férjem egy gyerek miatt, de én tudom hogy mert nem fog. Azért talán én jobban ismerem, mint te/ti. Nekünk így kerek az életünk, emiatt 1 percig nem fogom magam rosszul érezni.
Nekem az, aki ennyire kiakad a tudatos gyermektelenekre, mindig csak azt bizonyítja, hogy elrontotta az életét a gyerekekkel. Aki boldog, azt nem érdekli, a másik hogy lesz boldog.
Ezek meg... azon izgulnak, hogy mást elhagy a férje. Előre kárörvendenek egy idegen esetleges szerencsétlenségén.
Szerinted ezeket körbeveszi a szeretet?
Muszáj flegman, lekezelően valaszolni..? Normálisan nem megy?! Örülj neki, hogy téged nem zaklatnak minden találkozáskor folyton folyvást olyan témával, ami totalisan magánügy és roppantul idegesítő számodra, de bármit mondasz, bármit kérsz tőlük, egyik fülön be, másikon ki.. Nagyon nem két emebrről van szó és mivel közeli hozzátartozók, mint anyós, unokatesó, nagyszülők, így nyilván nem akarunk nagyon b*unkók lenni, bár volt már ra példa. De köszi a használhatatlan választ, kezdem úgy érezni, más megoldás nincs tényleg nincs, csak ha jól helyretesszük őket és nem udvariaskodunk.
Egyébként pedig akkor sem vállalnank gyereket, ha egy perc után le tudtok volna őket rázni, de örülök h átment a lényeg.
jól teszitek, hogy nem vállaltok - az egész világon borzalmas túlnépesedés van. Aki nem akar, hát nem akar- nincs ebben semmi érdekes.
Gondolom senki sem szeretne egy olyan nőhöz születni, aki rühelli a kölköket.
De miért írjátok ezt ki hetente 3x? ugyanaz az 1-2 ember írja - felismerni a stílust: "Én vagyok a szépség, merre van a pékség, mindenki hülye"
De különben mindegy.
Én egy párról tudok, akitől soha, senki nem kérdezi, hogy mikor jön a baba. Állításuk szerint elég nagy valószínűséggel betegen születne a gyerekük, ezért nem próbálkoznak (nem tudom mennyire kamu, lehet, csak nem akarnak gyereket).
Ha valaki felvetette az örökbefogadás kérdését nekik, akkor teljesen ártatlanul megkérdezték, hogy tudod, hogy egy év alatti gyereket mikor lehet örökbefogadni? Ha az anyja bűnöző vagy kiskorú, ezért lemondott róla. 50-50, hogy milyet kapsz. Tényleg azt szeretnéd, hogy egy bűnöző gyerekét neveljük?
Ma már nem nagyon mondja nekik senki, hogy fogadjanak örökbe. De ennél lehet, hogy kevésbé lenne morbid a meddőség állítása.
Ezekből a "Nem akarok gyereket" kérdésekből ordít, hogy a kérdező magát és a környezetét győzködi, hogy jól döntött, sorolja az indokait, bizonygat és várja a megerősítést. Mégis miért? Érdekes, hogy ezeknek a nőknek mindig tökéletes, hibátlan a párkapcsolata és közösen utálják a gyerekeket.
Miért zavar ez a kérdés? Tudod az életnek vannak bizonyos szakaszai, mint az iskola, később esetleg érettségi, nyelvtanulás, munkahely, párkapcsolat, házasság, gyerekek, idősebbeknél az egészség/betegség témakör, unokák stb. Ez mind magánügy, mégis az emberek ezt megkérdezik egymástól, hogy éppen hol tartanak, mi újság. Érettségiztél, hogy sikerült, elköltöztél-e már otthonról, férjhez mentél, van-e gyerek, van-e unoka...
Ezzel az erővel mindenki mindenkire megsértődhetne. Vagy te csak a gyerek témában sértődsz meg, mert az érint mélyebben? Nem azért érdekel mások véleménye, mert legbelül érzed, hogy nagyon gáz az a nő, aki utálja a gyerekeket? Ez elfogadhatatlan egy társadalomban, mert az élet egyik csodáját csak nagyon kevés ember utálja, gyűlöli, az meg egyenesen provokáció, hogy ezt hirdeted úton útfélen.
Nem hinném, hogy egy gyerekgyűlölő házaspár olyan népszerű lenne, akiket naponta ezzel a kérdéssel zaklatnak, van egy olyan érzésem, hogy titeket kb. mindenki magasról....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!