Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány évesek vagytok ti, akik...

Hány évesek vagytok ti, akik ebben a kérdéscsoportban azzal a mondattal szoktatok embereket szidalmazni, lealázni, hogy "nőj fel! "?

Figyelt kérdés
És mit gondoltok, maximum hány éves embereknek vindikálhatjátok a jogot, hogy így szemtelenkedjetek velük? Tehát pl. valaki 45 éves mondjuk, és maximum (szerinte) 30 éves korúnak van joga mondani a saját vélekedése szerint? Vagy 80 évesnek is? Vagy valaki 25 éves és 50 évesnek is mondogatja?

2019. febr. 10. 10:53
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

22: Na, ezt értem, és ez jó tanács is, és sokszor ennek megvalósítási útját tanácsolom én is ebben a családi témakörben, és ezek másoktól is használható válaszok.

De ki kell jobban fejteni azért az adott esetben, mert egyáltalán nem evidenciák; ezek összefoglalások, és pl. nekem 22 vagy 32 évesen még fogalmam sem volt arról, mit értenek ezek alatt a szavak alatt pszichológusok, pl. hogy felelősséget vállalni.

Most amit értek rajta, a legtöbb embernek ezt egy hosszú előadásban kell elmondani, melyik a saját FELE egy adott szituációból, ami az övé, és melyik az, ami a másik résztvevő reszortja. Rengetegen elvannak avval például, hogy a másik reszortját oldogatják meg, mert nem tudják, mikor kinek a térfelén pattog a labda.

Az emberek 10%-a tudja csak meglátásom szerint.

Olvastam könyveket sorskorrekció, boldogság, siker témájában, és minden szerző (pl. Popper) egy bizonyos %-ot jelöl meg, 85-92% között, hogy saját meglátása szerint annyi ember soha nem is szánja rá magát, hogy ezeknek az Általad felsorolt képességeknek a kialakítását, megszerzését egyáltalán célul kitűzze.

Nagyon nehéz is, mert egy család saját törvényekkel, múlttal, összefonódással rendelkezik, kívülről nem lehet megmondani, egy szitu kialakulásában ki mennyire működött közre és a történet melyik felét adják a felek és mivel.

2019. febr. 10. 13:28
 32/36 anonim ***** válasza:

Átlag feletti képességed leginkább a hisztéria szintjén mutatkozik meg, legalábbis abból, amit itt előadsz.

Én speciel 50 már elmúltam, és még SOHA, SENKI nem mondta nekem, hogy nőjek fel. Mondjuk nem is szoktam hülyeségek miatt hisztériázni, főleg nem egy netes fórumon. Ellenben ha egy akár 60-70-80 éves ember gyerekesen viselkedik, BÁRMIKOR, BÁRKINEK megmondom. Nem lealázom, csak tényként közlöm. Mert hülyeséget csinál, akkor tök mindegy, hogy 15 éves valaki vagy 75. A gyerekeimnek is megmondom, ha úgy gondolom, hogy nem a koruknak megfelelően viselkednek, sőt anyámnak is, meg anyósomnak is.

Az a te bajod, hogy a jelek szerint már többször szembesítettek azzal a ténnyel, hogy a korodhoz képest éretlenül viselkedsz, amit valószínűleg tudsz is, csak fáj az igazság, nem tudsz vele szembenézni. Nem vagy őszinte ember, sajnos ezt tudom mondani. Az ilyenek pedig nagyon-nagyon tudnak irritálni.

2019. febr. 10. 18:31
 33/36 anonim ***** válasza:

Jaj istenem... a kritika az nem megszégyenítés. Érettebben kellene kezelni a dolgot, és tanulni kellene a kritikából, nem picsogni, hogy "csúnya kommentelő csúnyát mondott rám".

Én 29 éves vagyok, és ha vki nagykorúként úgy viselkedik, mint egy óvodás, igenis ezt írom neki, ha 22 éves, ha 56, akkor is. Főleg mert igazam van ezekben az esetekben.

2019. febr. 10. 21:19
 34/36 anonim ***** válasza:
33. vagyok: azt hozzáteszem, hogy azért ki szoktam fejteni, az esetükben mit értek felnövés alatt, nemcsak odabüfögöm.
2019. febr. 10. 21:20
 35/36 anonim ***** válasza:

Kevered a dolgokat.

A korral senki nem lesz bölcsebb, csak öregebb. Mivel a "nőj fel" olyan szempontból értendő, hogy a gondolkodásod legyen érettebb, így teljesen mindegy, hány éves ember mondja hány évesnek. A felszólítás nem arra vonatkozik, hogy legyél kronológiailag idősebb, hanem hogy gondolkozz.

2019. febr. 10. 21:40
 36/36 grafno ***** válasza:

Valamikor még elfogadott volt nöjj fel

[link]

Ezt csak erdekessegnek másoltam be.

Én pl annak mondom aki 35evesen egésznap a gepet nyomkodja és a gyerekekkel nem foglalkozik.

2019. febr. 10. 21:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!