Oké Magyarországon divat Amerikát szidalmazni, de csak én látom úgy, hogy a történelem során nekik voltak olyan vívmányaik amitől a világ előre haladott?
Persze, nekik is voltak ilyen vívmányaik, nem is egy.
Szerintem nem is ezek miatt szidják őket, hanem egyes politikai beavatkozásaik miatt. A "világ csendőre" nem feltétlen egy szimpatikus szerep.
Mondj egy vívmányt ami előre vitte a világot.
Én tudok mondani sok általik lerombolt országot.
Elmondom nektek akkor, hogy hogy működött az USA az elmúlt évszázadban.
Mielőtt elkezdenétek vagdalózni, tessék utána nézni a leírtaknak.
Először is az USA stabil gazdaságában fontos szerepet kap a dollár. Miért olyan rendíthetetlen a dollár? Mert olaj fedezete van, azaz csak dollárért tud venni olajat bárki. Ezt a szaúdi uralkodók és az USA megállapodása garantálja.
A dollárt a FED bocsájtja ki, ami egy olyan szervezet, mely nem áll állami felügyelet alatt. FED egykori vezetője azt nyilatkozta, hogy nincs szükség ellenőrzésre ameddig ilyen jó a kapcsolat a FED és a kormány között. Állítólag Rotschild tulajdon, de ezt nem tudom megerősíteni. Kennedy állami hatáskörbe szerette volna helyezni a dollár kibocsájtási jogát. A merénylet miatt ezt nem tudta végigvinni. Véletlen lehet?
Meg kell nézni Amerika nemzetközi beavatkozásainak hátterét, hogy melyik uralkodó, államfő, elnök akit a katonaság segítségével eltávolítottak, hogy viszonyult az olajpolitikához... Ha nem dollárért adják az olajukat, az gyengíti az USA dominanciáját. Tessék megnézni.
Az már csak hab a tortán, hogy a demokrácia és a terrorizmus elleni küzdelem mindenféle ideológiai lecsupaszítása után egyszerű gyarmatosító folyamat figyelhető meg. Id. George Bush híres New World Order beszéde 1990 szeptember 11-én hangzott el, az Új évszázad nevű terv pedig 2001 szeptember 11-ével indult el. Véletlen volna? (Nézz utána!)
Mindezen nemzetközi beavatkozások alatt az amerikai fegyvergyárak, olajipari vállalatok, építőipari vállalatok, bankok a viág vezető gazdasági szereplőivé váltak. Fegyver kellett a háborúkhoz, az elfoglalt országok olajkutaiból az amerikai olajiparba dőlt a pénz, az országot újból fel kellett építeni, itt jöttek a képbe az amerikai vállalatok, persze nem a vállalatok állták az építés költségét, hanem az ország vette fel erre a hitelt az amerikai bankoktól. Természetesen a vállalatok nem kórházakat, iskolákat, lakóházakat építettek, hanem utakat, kikötőket, úgy fejlesztették az infrastruktúrát, hogy az a vállalatoknak kedvezzen.
Afganisztán elfoglalása után az onnan a nemzetközi piacra érkező kábítószer mennyisége nem csökkent, hanem nőtt.
Kadhafi előre megmondta, hogy Amerika nagy veszélyt jelent országára, és azt is, hogy ha megölik őt, akkor Európának meggyűlik a baja a migránsokkal.
"Jól figyeljetek, ti a NATO-ból! Azt a falat bombázzátok, amely eddig megakadályozta, hogy az afrikai menekültek, s velük együtt az al-Kaida terroristái elinduljanak Európába. Ez a fal Líbia. Ti ledöntöttétek. Idióták vagytok, a pokol tüzében fogtok égni, ha majd afrikai migránsok ezrei érkeznek hozzátok és az al-Kaida terroristáival szembesültök.
Ez fog történni. Én sohasem hazudok, most is igazat mondok" írta Kadhafi még 2011-ben az orosz Zavtra lapnak nyílt levelében.
Sorolhatnék még sok vezetőt, akit valójában szeretett a saját népe, de az amerikai hadsereg beavatkozására a társadalmi támogatottságot a médián keresztül szerezték meg, amit ismerünk...
Nem kétlem, hogy olyan gyógyszerek,technológiák, orvosi eljárások jöttek Amerikából, melyek valóban nagy előrelépést hoztak az embereknek, de azt is tudni kell, hogy ezt a hadiipar fejlesztette ki, a mai napig ott zajlanak a legnagyobb fejlesztések, és évtizedekkel a mostani általunk ismert csúcstechnológiák előtt járnak.
Aki nem hiszi, járjon utána, de ne kezdjen el addig vagdalózni, ameddig nem szánt rá minimum két napot.
*8
Akkor gondolom, szerinted 9/11-ben is az amerikai kormány keze volt.
9: Nagyon sok időt szántam arra, hogy végignézzem, olvassam az ezzel kapcsolatos dolgokat minden oldalról. Arra a következtetésre jutottam, hogy ez belső munka volt.
Azért korbácsolja fel ez a téma az emberek indulatait mindkét oldalról, mert nyilván érződik, hogy valami nem kerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!