Miért van az hogy a"Családi kapcsolatok"kérdéscsoportban a válaszok túlnyomó többsége köszönő viszonyban sincs a valósággal?
Valahogy az az érzésem hogy ide csupa"liberális"gondolkozású(élni és élni hagyni...mindent szabad...stb.)egyén jön és nagyon buta aki rájuk hallgat mert a való életben nem ennyire szabadelvűek(sőt...!)az emberek! A való életben igenis élnek a hagyományok...a másik iránti tisztelet...(stb...stb...)és ha máshogy nem a háta mögött összenéznek amögött aki olyan mint amilyennek itt hirdeti"magát"...
És ne jöjjön azzal senki hogy konkrét példával jöjjek mert nem jövök-szinte minden kérdésnél(válasznál)ez van.
Jaajj, gondolom már megint a "vadházasságos" meg "a válás bűn, inkább tűrjünk" egyén vagy, már mondtam ma egyszer, hogy NAGYON unjuk a dolgot.
Nem liberálisság/szabadelvűség/butaság az, ha az ember felismeri, hogy rossz a kapcsolata és kilép belőle pl., magának és a gyerekének is ezzel tesz jót.
Az a butaság, bármennyire hagyományos is, aki inkább műmártírként szenved, és ezáltal a gyerekeit is szenvedni hagyja.
1# nek igaza van, jo az ha apa reszegen agyonveri a csaladot?
De egyutt maradni, csak mert az a papir szent, meg joisten, ha van isten ezt nem engedne.
" A való életben igenis élnek a hagyományok...a másik iránti tisztelet"
A hagyomány meg a tisztelet jó dolog. De esetünkben az a tisztelet, ha hagyjuk a másikat meghozni a saját döntését. Nem az a tisztelet, hogy nem válsz el, akkor se ha szar a házasságod. Ez hülyeség, nem tisztelet.
Egyébként meg jöhetnél konkrét példával, mert nem igazán értem a kérdés lényegét.
ugyan már, itt ugyanarra kérdésre, ha másképp teszed fel, teljesen ellenétes válaszokat kapsz.
Volt egy anyuka, akinek a kisgyereke beszólt valamit a festőnek, mit bámulsz vagy ilyesmi. Mindenki azt írta, ez normális, kicsi még 4 évesen, nem tudja, mit illik, anyós a hülye, hogy szóvá tette, nem illik.
Ha ezt úgy kérdezte volna valaki, hogy hű, a sógornőm gyereke ezt mondta, ugye szerintetek is neveletlen, mindenki azt mondta volna, a büdös kölök, szájba kellett volna vágni...
Jajajj nagyon félreértettetek de nem csodálkozom pontosan a fentiek miatt.
Oké...egy példa-de tényleg csak egy!
"Pocakosan az oltár elé?"
Ez egy"mostani"kérdés ugye...
Hát nem is tudom. Én azért azt gondolom hogy a való életben nem ennyire toleránsak az emberek. Pláne ha hagyományos...násznépes(stb.)lagzit tartanak.
Az persze igaz hogy az ember hajlamos a saját és a környezete példájából kiindulni. És ezzel semmi baj nincs(miböl indulnánk ki ha nem magunkból és a környezetünkböl)de úgy érzem hogy itt(ezen az oldalon)több az olyan aki...akiket fent úgymond"lefestettem".
Én értem a kérdést. Gondolom arra céloz a kérdező, amikor feltesznek egy olyan kérdést, hogy szexhatela a férjem, meg kimarad a haverokkal, ez bajt jelent-e? Meg nyilvánosan ismerekedik, na ott mindenki lehhurrogja szerencsétlent, hogy ez tök normális dolog, a házasság nem börtön, miért ne chatelhetne meg ismerkedhetne mással, nem baj az, még nem megcsalás.
Na, lefogadom, hogy ezeknek a toleráns hölgyeknek a 99%-a otthon egy igazi házisárkány. :D
Például ott a 21.-es válasz hááát...nem is tudom. Nem szeretnék egy ennyire"modern"esküvőn részt venni. Éppen azért tart ott a világ ahol mert...na de elég a példálózásból. Aki értelmes felnőtt ember az pontosan tudja miröl van szó!
Most nézem közben az itteni válaszokat...
7-es válaszoló-igen!:-)))))
Jó a meglátásod.
Nemcsak hogy itt mást írnak mint a való életben szokásos a dolgokat intézni de...talán ők is úgy cselekednek csak itt írják máshogy!
Igen.
Nagyfrászok az emberek hiába...:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!