Miért van az hogy a"Családi kapcsolatok"kérdéscsoportban a válaszok túlnyomó többsége köszönő viszonyban sincs a valósággal?
Valahogy az az érzésem hogy ide csupa"liberális"gondolkozású(élni és élni hagyni...mindent szabad...stb.)egyén jön és nagyon buta aki rájuk hallgat mert a való életben nem ennyire szabadelvűek(sőt...!)az emberek! A való életben igenis élnek a hagyományok...a másik iránti tisztelet...(stb...stb...)és ha máshogy nem a háta mögött összenéznek amögött aki olyan mint amilyennek itt hirdeti"magát"...
És ne jöjjön azzal senki hogy konkrét példával jöjjek mert nem jövök-szinte minden kérdésnél(válasznál)ez van.
"A 'legvaskalaposabb' katolikus egyház gond nélkül ad össze várandós vagy gyerekkel rendelkező párokat."
Ez konkrétan nem igaz. Sőt...el sem temeti az olyan gyereket aki nincs megkeresztelve!
"2x kellett válnom, 3x férjhez mennem"
És még én csodálkozom?:-)))))
A fene se tudja. Nem biztos.
Mondjuk én is mindig meglepődök, mikor olyanokat ír a válaszoló nagy része, hogy a környezetükben szinte mindenki elválik, meg megcsalják egymást, meg ha valaki felszed pár kilót, vagy nem kiöltözve, nőként plusz kisminkelve főzi a paprikás krumplit otthon, akkor azt rövidesen elhagyja a párja.
A való életben, a saját környezetemben meg ilyet szinte alig tapasztalok: különböző testalkatú, öltözködésű emberek élnek évtizedek, vagy még több óta láthatóan boldog házasságban, válást az utóbbi 10 évben családi, ismerősi körben egy volt, az is normálisan zajlott anyagi téren is (ugye itt szinte mindig azt írják, hogy váláskor az ember "meghülyül" és az az első, hogy kisemmizi a másikat).
Én azért nem vonom kétségbe, hogy sokan ilyeneket tapasztalnak, csak csodálkozom rajta.
"Ez konkrétan nem igaz. Sőt...el sem temeti az olyan gyereket aki nincs megkeresztelve! "
Kiscsillag, ne 100 évvel ezelőtti egyházra gondolj. Talán tájékozódj a mostani szabályokról.
Kedves Kérdező 12-ik hozzászólásához.
A katolikus egyháznál képmutatóbb intézmény a világon nincs.
Nemrégiben vígan összeadta a rokonomékat, akik 3 éve "vadházasságban" élnek, és van egy 2 éves gyerekük. A pap tudta mindezt. Ja, a gyerek még a szülők esküvője előtt meg lett keresztelve.
Tudod mi számít? Mennyi adomány csurran a reverenda alá.
Nézd, kedves kérdező, szerintem a tolerancia nagyon szép emberi vonás. Te éld nyugodtan úgy az életedet, ahogyan te jónak látod. Téged ez tesz boldoggá. Viszont, hogy egy oltári nagy közhelyet is ideírjak, nem vagyunk egyformák. Van, aki másképp gondolkodik a dolgokról, mint te. Ettől még nem leszel te jobb, okosabb, erkölcsösebb és nem lesz a másik kevesebb, rosszabb, mint te. Azzal, hogy ítélkezel felettük, máris föléjük helyezed magad. Pedig ez hamis értékítélet, nem ta vagy a jobb, egyszerűen csak különböztök.
Én személy szerint előfordulhat, hogy szívesebben beszélgetek egy elvált, de nem szűklátókörű emberrel, mint egy ítélkező konzervatívval. És semmi bajom a konzervatív életmóddal, amíg a másik nem azt tartja az egyetlen helyes és jó életformának. Azért ennél bonyolultabb világban élünk, a Jó és a Rossz szembenállása csak a mesékben van.
Mellesleg soha egy tapodtat sem fejlődött volna a világ, ha soha senki nem mer újítani, kicsit elrugaszkodni a hagyományoktól, vagy egy kicsit lázadni az addigi társadalmi normák ellen.
"Pocakosan az oltár elé?"
Ez egy"mostani"kérdés ugye...
Hát nem is tudom. Én azért azt gondolom hogy a való életben nem ennyire toleránsak az emberek. Pláne ha hagyományos...násznépes(stb.)lagzit tartanak"
Én meg azt gondolom, hogy manapság az embereknek kb. 20%-a tart maximum hagoymányos lagzit (szép, jó dolog, de sokaknak nem áll rendelkezédésére a rokonság hogy egy hétig főzzenek, stb), PLUSZ aki hagyományos lagzit tart, az attól még nem BEGYÖPÖSÖDÖTT a fejében.
Nehogymár az legyen a hagyomány iránti tisztelet, hogy megszólunk egy kismamát, aki 3 éve küzd egy babáért és végre az esküvő előtt teherbe esett!
Tegyük hozzá, hogy még a 70 éves nagymamám sem kérdezget manapság ilyeneket, hogy a gyerek miatt házasodnak-e, mert halad a korral...
Idézném, hogy a kérdező mit talál visszataszítóan liberálisnak:
"Szerintem nyugodtan. Egy hat hónapos terhes kismama gyönyörű. Ráadásul olyan szép, hogy hárman álltok majd az oltár előtt és nem ketten. :) A babátokkal a pocidban mondjátok ki az igent. Ez tényleg dupla öröm. Főleg úgy, hogy már ilyen régóta vártok a picire. "
A kérdésben említett pár 3 éve próbálkozik, hogy végre babájuk legyen.
Kérdező, te egy beteg ember vagy ha neked ez visszataszító :S
" a háta mögött összenéznek"
Ilyen gerinctelen, az ember háta mögött pletykálkodok lennének az erkölcsös emberek? Akik még arra sem képesek, hogy az ember szemébe mondják ha valami bajuk van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!