Szerintetek mi a "feladata" egy szülőnek miután a gyerek leérettségizik?
Férjem lánya(előző házzasság)már befejezte az iskolát,valami tanfolyamot végez amivel nem nagyon fárad el de mégis természetesnek veszi hogy még elkell őt tartani:albérletük fizetése,telefonszámla fizetése,laptop vásárlása...de nem dolgozik!
Szerintem felháborító!
Ez tényleg így megy manapság?
Amikor én jártam suliba már és nem volt az olyan rág,27 éves vagyok akkor érettségi előtt is magamnak kellett ezeket megteremteni,és nem a pénz miatt,de így az értékítélete nagyon elvan fedítve szegény lánynak...
hát figyelj, ez attól függ. ha nem fér bele az idejébe, hogy dolgozzon, mert pl. nappalin tanul, akkor sajnos még erre a pár évre rátok lesz szorulva.
ha laza a suli, nem kell napi szinten bejárni, akkor valóban strapálhatná magát egy kicsit, legalább diákmunkával. mert állandót valóban nehéz találni iskola mellett
Még egyszer leírom: Ne légy hárpia...
Mondjuk én az alkoholmámoros dolgaiba már nem szállnék be anyagiakkal, és ez értendő a cigire is (remélem Te sem füstölögsz, meg a férjed sem, mert akkor lenne csak jogos a dolog!!!), de az albérlet, kaja, utazás, esetleg tanfolyam díjába igen. Az hogy van laptop-ja, hát istenem, azon már ne múljon.
Amúgy tanfolyam van nyáron is, vagy csak ősszel kezdődik?
Mert ha csak ősszel kezdődik/folytatódik, akkor a nyáron legalább egy diákmunkát kellene keresnie magának, de ezen túlmenően fizetném a fentieket...max akkor lesz zsebpénze, és tud miből menni bulizni, cigit, ruhát venni... és valahol megtanulja, hogy értékelje a pénzt...
Egy másik dolog: Egy hónapban fizessétek ki az albérleti díjat, és az utazási költséget. Mellé hetente adjatok neki kb.5-8e Ft-ot mint kajapénz. Gazdálkodja ki magának, hogy mit vehet és mit nem... szerintem ez a legjobb módja, hogy megtanulja a pénzt értékelni...így fix kerettel tudtok számolni, és ő is megtanulja beosztani...
Igen,akit eltart még mindig anyuci-apuci huszonévesen annak nehéz lehet bevallani vagy csak belegondolni abba hogy megkéne mozdítania magát és ha ilyen okosan tud ilyen fórumokon írni akkor talán munkát is tud vállalni.
Miért büdös a munka egyeseknek?
Csak abból lehet megélni!
Ne csak az anyagiakra vetítsük ki ezeket a dolgokat hanem arra hogy mennyi életképtelen "felnőttet" nevelnek ki a szülők akik pánzzel akarnak szeretet venni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!