Szerintetek mi a "feladata" egy szülőnek miután a gyerek leérettségizik?
Férjem lánya(előző házzasság)már befejezte az iskolát,valami tanfolyamot végez amivel nem nagyon fárad el de mégis természetesnek veszi hogy még elkell őt tartani:albérletük fizetése,telefonszámla fizetése,laptop vásárlása...de nem dolgozik!
Szerintem felháborító!
Ez tényleg így megy manapság?
Amikor én jártam suliba már és nem volt az olyan rág,27 éves vagyok akkor érettségi előtt is magamnak kellett ezeket megteremteni,és nem a pénz miatt,de így az értékítélete nagyon elvan fedítve szegény lánynak...
Hát, elvileg amíg saját lábára áll, addig rendszeres anyagi vonzata lesz...
Saját tapasztalatból tudom, hogy nem saját gyermeknél nehezebb a helyzet, mert ilyenkor vágyik rá a (mostoha)szülő hogy anyagilag független legyen a gyerektől. Ezért érzed még jobban zavarónak, hogy ennyi idősen nem dolgozik, és még mindig pénzt "von" el tőletek.
De ettől függetlenül szerintem sem tanítunk úgy sokat a gyerekeknek, ha mindent megadunk nekik. (ahogy mondják, nem halat kell adni nekik, hanem megtanítani halászni)
Pár év csak, és elvileg saját lábán fog állni. Addig lehet esetleg nyári munka ötleteket adni pl. Nálunk nem sok sikerrel ment mondjuk.
SOKAN NEM ÉRTETTÉK A KÉRDÉST!
Én nem azt írtam hogy ne támogasssa a lányát,amennyire tudja tegye meg persze,de könyörgöm én nem kaptam laptopot meg albérletet csak úgy,nekem elkellett mennem dolgoznom nyáron ha akartam valamit és most tudom is értékelni a pénzt.ő ezt majd nem tudja értékelni!! sajnos,és engem ez bánt!!
Nem vagyunk gazdagok és nekem is van egy gyerekem de biztos nem fogom így elrontani,ha laptopot akar akkor menjen el nyári munkára huszonévesen és ne élősködjön!!!
Majd mikor befejezi a tanfolyamot és elkezd dolgozni akkor az első pár 10ezres fizujától majd hanyatt esik szegénykém hogy semmire sem elég és akkor jön megint anyuka,apuka és még 40 évesen is csüngeni fog!!!
Ez itt a baj és nem is igazán az anyagiak!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!