Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi a "feladata"...

Szerintetek mi a "feladata" egy szülőnek miután a gyerek leérettségizik?

Figyelt kérdés

Férjem lánya(előző házzasság)már befejezte az iskolát,valami tanfolyamot végez amivel nem nagyon fárad el de mégis természetesnek veszi hogy még elkell őt tartani:albérletük fizetése,telefonszámla fizetése,laptop vásárlása...de nem dolgozik!

Szerintem felháborító!

Ez tényleg így megy manapság?

Amikor én jártam suliba már és nem volt az olyan rág,27 éves vagyok akkor érettségi előtt is magamnak kellett ezeket megteremteni,és nem a pénz miatt,de így az értékítélete nagyon elvan fedítve szegény lánynak...

2010. jún. 29. 14:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
89%
A törvény szerint amíg nappali tagozaton tanul, addig a vele nem egyháztartásban élő szülő anyagi támogatást kell nyújtson a gyermekének. Ez max. 25 éves koráig állhat fenn. Eddig kell gyerektartást fizetni. Utána ha a szülőnek van anyagi lehetősége, rokontartást fizethet a gyermekének. Ez már nem kötelező, és nem mindenáron fizetendő.
2010. jún. 29. 15:01
 12/77 anonim ***** válasza:
100%
A szülői feladatok nem érnek véget azzal hogy a gyerek leérettségizik. Azzal úgysem tud szinte semmit kezdeni, sajnos. Miért lakik albérletben? Csak úgy, mert olyan kedve van, vagy mert messze van az iskola? Ha csak úgy, akkor elvárnám hogy legalább próbáljon annyi pénzt összeszedni diákmunkával amennyit tud, és csak azt egészíteném ki. Én most keresek főállást, közben még alkalmi munkát vállalok(nem sok pénz, saját költségeimet éppen fedezi) egy pár évig még biztos itthon fogok lakni, ami nekem éppen elég segítség, mert így majd tudok gyűjtögetni. De azt nem várnám el hogy albérletet fizessenek nekem.
2010. jún. 29. 15:01
 13/77 anonim ***** válasza:
88%
Ha anyagilag nem megterhelő a családnak,akkor miért ne?
2010. jún. 29. 15:03
 14/77 A kérdező kommentje:

Nem utálom a lányt,sőt én vagyok a kezdeményező mindig.

És nem vagyunk olyan anyagi helyzetben hogy megengedhessük magunknak hogy egy 21 éves lányt eltartsunk míg ő csak bulizik a számára kifizetett albérletbe és közben utálja az apját mert ő szeretné az életre nevelni azzal hogy nem ad meg neki mindent amit kiejt a száján.

2010. jún. 29. 15:05
 15/77 anonim ***** válasza:
47%
Gondolom féltékeny vagy, mert apuci ahelyett, hogy rád költené a zsét, a lányát segíti...nem kéne 40-50évesekkel kezdeni, ha nem tudod elfogadni, hogy van rajtad kivül is életük.
2010. jún. 29. 15:06
 16/77 A kérdező kommentje:

14:58-asnak teljesn igaza van!

Nekem nem azért nem adtak meg mindent mert nem volt mert a szüleimnek van és még több is de próbáltak terelni hogy a saját lábamon megálljak és na rajtuk élősködjek....ez nem csak az anyagiakról szól!!!!

2010. jún. 29. 15:07
 17/77 anonim ***** válasza:
83%

Ha a gyerek érettségi után még tanul, akkor azt mindenképpen jogos támogatni. Az albérletet is akkor fizetném, ha nem tud itthonról bejárni tanulni (tehát fél óránál többet kellene utaznia oda vagy vissza), mert ne utazásra használja az idejét, hanem tanulásra.

Ha viszont nem tanul, akkor menjen dolgozni és éljen meg a saját keresetéböl.

(Jelenleg 3 gyerekem tanul érettségi után, és mindegyiknek fizetjük a szállást, pedig nem túl sok a jövedelnünk, szerintünk viszont a gyerekeknek ez segit elindulni egy jobb élet felé - tehát nem a levegöbe beszélek)

A kérdezö ne irigykedjen, ez jogos az apától és inkább becsülje meg, hogy egy ilyen rendesen, felelöségteljesen gondolkodó férje van.

18/77 anonim ***** válasza:
81%

Atya-gatya.... pff...Te 27... a lány 18.... a férjed 38?

Lehet lepontozni, nem érdekel, de szerintem egyszerűen féltékeny vagy... ha a párom gyereke még szeretne tanulni, és kedvet érez magában, akkor miért is ne? Szerintem az max még 2-3 év lesz, azt még kibírod... de gondolom nem a Te pénzedből van vásárolva a laptop, meg az albérlet kifizetve... Vagy ha meg igen, szerintem nyelj egyet, nem érdemes ezen összeveszni, max majd ha ÖREG leszel nem leszel mellőzve, mert ahogy TE segítettél neki,úgy fog neked is segíteni, persze ha hosszútávra tervezel... Szerintem NE LÉGY HÁRPIA ... vissza fog jönni a befektetés...

Vagy Te inkább azt akarod a lány egy car gépsor melletti munkahelyen dolgozzon? Te el tudnád viselni, ha neked kellene olyan helyen dolgoznod?

Én is 27 vagyok, és én örültem volna egy laptopnak, de sajnos nem kaptam, és irigykedve nézhettem a többiekét, hogy milyen kényelmesen és gyorsan meg tudják írni a beadandót, nekik nem kellett órákat várni a könyvtárban, hogy sorra kerüljenek, fogszabályzót sem kaptam, mert azt mondták hogy majd ha 18 éves leszek, addigra kiderült hogy 18 év után nem támogatja a TB, így a nyáron megkeresett 240e Ft-ot arra költöttem... lehet példát venni rólam, és tényleg azt tanácsolom, hogy NE LÉGY HÁRPIA, mert azt 2x-en visszakapod...

19/77 anonim ***** válasza:
56%

Féltékeny vagy a lányra aki a húgod is lehetne? Gondolom, ha a lányának tud finanszírozni a férjed laptopot, albérletet akkor te sem szenvedsz hiányt...

Ha van elég pénz akkor pedig nem értem miért lenne kötelessége érettségi után egyből dolgozni a lánynak, ha még elvégez egy tanfolyamot. Gondolom 1-2 évről van szó, addig remélem kibirod, hogy nem mnetek mondjuk egyiptomba nyaralni... Szánalmas vagy, hogy itt teregeted ki újdonsült férjed magánéletét. Inkább neked is támogatni kellene a családot, nem fúrni egymást!

2010. jún. 29. 15:08
 20/77 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem az a felháborító, hogy felháborítónak tartod, hogy egy apa támogatja a 18 éves lányát. (Nem tudhatom, de nagyon valószínűnek tartom, hogy ha közös gyerekről lenne szó, akkor ez a kérdés fel sem merült volna benned). Egy fiatalnak nem megy egyik napról a másikra, hogy saját lábra álljon. Persze az is előfordulhat, hogy szeretne még pár hónapot (pl. ezt a nyarat) lazítani, és majd szeptembertől akar munkát keresni. Szerintem ez sem felháborító. Ha egyszer van rá lehetősége akkor tegye. Fog még épp eleget dolgozni az élete során.

Én most (tegnap) fejeztem be az egyetemet. A szüleim 5 évig mindenben támogattak (itthon laktam, de a kaját, telefont, laptopot, ruhákat, nyaralást jórészt ők fizették).Ezekután Anyum ragaszkodott hozzá, hogy a nyáron még ne dolgozzak, hanam pihenjek.

2010. jún. 29. 15:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!