Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed az ilyen...

Mi a véleményed az ilyen nagymamáról?

Figyelt kérdés

A mamám köztudottan irigy, még a saját unokáihoz is, mindenkihez, szóval nincs mit szépíteni ezen.

Régen is mindig a legolcsóbb, legrosszabb minőségű csokit, édességeket vette nekünk, pedig full gazdag volt mindig! Anyagi gondja nem volt soha!

Mostanában feltűnt, hogy drága bon-bont, csokit, Mercy-csokit ad nekünk alkalmanként (szülinpap, névnap,ilyesmi).

Tesóm most 5-ösre vizsgázott, a mama pedig mutatva ezzel hogy ő milyen "jószívű" vett neki egy doboz bonbont.

Tesómnak nagyon ismerős volt ez a csoki, megnézte a szavatosságot és az a csoki volt amit 2 éve vett neki tesóm a névnapjára!! A Mercy csokit meg unokatesónktól kapta, aztán odaadta tesómnak. Normális az ilyen? Én nem vagyok nagyravágyó, de azért egy nagyszülő ne legyen már ilyen. Milliói vannak neki a takarékban, 72 éves, ugyan mire sprórol ennyire és miért ilyen irigy a saját unokájához???

Másik mamánk (már meghalt) egyáltalán nem ilyen volt. Mi a véleményetek erről?

2010. jún. 25. 19:39
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
81%
Rettenet! Ettől még az is jobb ha nem vett volna semmit sem. Ilyenkor érzem azt hogy jogos az a mondás, hogy nem korral jár a bölcsesség, az ész, stb.
2010. jún. 25. 20:19
 12/33 anonim ***** válasza:
67%

-Nagymami,drága nagymami,jaj de jó hogy köztünk élsz!-

Egyébként sosem lehet tudni,hogy mi milyenek leszünk idős korunkban.Én ezért nem szólom meg az időseket,meg ki tudja mi mindent élt meg.Mindamellett lehet,hogy az élet szoktatta a spórolásra,de most már emellettt rátok gondolva spórol.ugyanis amilye van,mert megtagadta magától,na jó,meg tőletek,az egyszer nálatok fog landolni.

2010. jún. 25. 20:26
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Én 12 éves koromban ismertem meg a mamám. Olcsó cuccokat ajándékozott nekünk mindig, és mindig rajta hagyta az árát az ajándéknak, de nem az eredeti árát. Mindig rávésett egy összeget, ami nyilván valón hazugság volt. Kaptunk tőle nővéremmel egy ékszeres dobozt, benne "arany" fülbevalókkal. Elhittem, hogy az, mivel egy elég magas összeg volt ráfirkálva. Elkezdtük viselni ezeket....hát egy nap viselet után elkezdett viszketni tőle a fülünk, gondoltuk, akkor majd mindig csak pár órára rakjuk be. Egy hónap múlva kiderült miért viszketett a fülem: nem bírta a bizsut...lekopott az "arany" réteg:D

Az én mamám is gazdag, de nem fog egy gyereke, unokája se örökölni tőle, mert mind az államé lesz.

2010. jún. 25. 20:30
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az egyik nagymamám, mikor adtunk csokit (80 évesen meghalt, most május végén :'( ), egyből kibontotta, és szétosztotta nekünk. Minden nap mikor mentünk hozzá, mindig sütött valamit. Mikor már beteg volt, nálunk lakott, mi nem voltunk otthon, tesóméktól megkérdezte:

-Hol vannak a szüleitek?

-Nem tudjuk.

-Nem baj, egy éjszakára behúzódhattok ide, megyek mindjárt megágyalok.De csak erre az éjszakára, mert ha megjön a férjem....

Roppant nagylelkű volt, összefogdosta az utca kóbor macskáit, és etette. Mikor nálunk lakott, mindig kiment a kertbe, és amit talált az asztalon, legyen szó sült csirkéről,vagy sütiről, kivitte a cicáknak.

Nagyon szerettem a mamámat... előtte egy hónappal papám halt meg (a férje). Ő fukar volt, nem kaptunk tőle semmit, pedig hozzá voltunk szokva, hogy másik nagyszüleink állandóan elhalmoznak minket mindennel. Úgy kaptunk tőle karácsonyra ajándékot, hogy apámnak játékboltja is van, és apa amit meglátott, elhozta nekünk. és mintha ő adná, azt kaptuk karácsonyra. Ez egyszer volt, többet nem kaptunk.Ne, vártuk el hogy kapjunk...de jólesett volna, hogy ezt TŐLÜK kaptuk. Mama papa halála után összeroppant, napokig sírt, szomorú dalokat énekelt. Aztán tőlünk elköltözött, ment haza, a saját házába. Nagyon beteg volt, akkor láttam utoljára :'(:'( sajnálom hogy többet nem mentem... vittek neki sütit, és nekünk adta...

1 hétre rá, anyák elmentek anyáknapjára felköszönteni. Akkor jól volt, mindenkit megölelt, neg minden (én nem voltam ott), elbúcsúzott... többet nem tudtunk vele beszélni, pár napra rá .........meghalt, mosolyogva,macskával a lábán, kell ennél jobb???................. :'(:'(

2010. jún. 25. 20:30
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog jutott eszembe erről a történetről.

Az egyik, hogy az én nagymamám is ilyen volt, sőt, tudnék még mesélni egyéb dolgokat is. Ketten kellett aludjunk egyszer nála egy gabi heverőn a tesómmal, mert a négy szobájából csak egyet fűtött, nem volt képes egy éjszakára sem bekapcsolni a konvektort. Viszont mikor örökölt a család, csak lestünk, mert senki nem gondolta volna, hogy ennyi spórolt pénze van. A másik történet: A nagybátyám elég menő ügyvéd. Férjem egy benzinkúton dolgozik nagybátyám mindig nála tankol, de "sajnos soha nincs nála apró", hogy borravalót tudjon adni. Szerintem minél gazdagabb valaki, annál jobban spórol, de ettől még szeretjük őket.

2010. jún. 25. 20:34
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, ez olyan szomorú történet, meghatott, őszinte részvétem, a mamád egy angyal volt:D

Bocs az offért

2010. jún. 25. 20:34
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
lehet h nektek gyüjti a bankban a pénzét!! nem?
2010. jún. 25. 20:41
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Az én öreganyám - ha ő vitt oviba - kizabálta a reggelinek szánt péksüteményt az ovistáskámból, és csomagolt nekem helyette vastagon zsíros kenyeret. Az óvónők szóltak anyának, hogy ne csomagoljon már zsíros kenyeret, mert nem eszem meg!

XDD bocsi, de ezen szakadtam(A)

Amúgy az én mamám is ilyen milliói vannak a bankba de mindenből a legolcsóbbat veszi csak nem tudom hova sporol 66 évesen a sirba akarja vinni azt a sok pénzt???

20L

2010. jún. 25. 20:46
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
nagyon sajnálom hogy ilyen nagymamád van :( nekem mamám, és dédmamám is egy igazi angyal! mindig adnak sütit, mehetek hozzájuk gyümölcsöt szedni a fáról, náluk tárolhatom a motorom (mi emeletes házban lakunk) mamám tanít sütit sütni.. mindig olyan sütit kapok szülinapomra amire vágyok, nem számít milyen drágák az alapanyagok.. egyszerűen nemtudom elképzelni hogy milyen rossz lehet neked :( DE ő legyen előtted a példa, hogy Te ne legyél ilyen majd az unokáiddal, hisz tudni fogod majd hogy milyen rosszul esik. minden rosszban van valalmi jó, téged tanít az élet, használd ki!
2010. jún. 25. 20:47
 20/33 anonim válasza:
100%

Nekem mindkét nagymamám nagyon aranyos, nagylelkű...de érdekes milyen családok vannak.

Amúgy tényleg lehet hogy csak nektek gyűjti a pénzt, meg nekem nagymamám szokta mondogatni hogy kell, hogy legyen félretett pénze, mert ki tudja mi történik, és akkor a költségek ne minket terheljenek (szomorú h idősen erre kell gondolni:(, ezért inkább a saját megélhetésén spórol szegényke, inkább veszi a legolcsóbb dolgokat magának, minthogy ne adjon zsebpénzt)

Viszont vannak érdekes rokonaim, az egyik például mindig könyvet ad mindenkinek ajándékba, megveszi ami érdekli, elolvassa és elajándékozza:D Mondjuk szerintem ez nagyon vicces, lehet jobb lenne ha inkább te is úgy állnál hozzá hogy milyen dilis az öreg...mert szerintem ez a 2 éves csoki dolog is vicces, na a zsíroskenyérről nem is beszélve:DDDD

2010. jún. 25. 21:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!