Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed az ilyen...

Mi a véleményed az ilyen nagymamáról?

Figyelt kérdés

A mamám köztudottan irigy, még a saját unokáihoz is, mindenkihez, szóval nincs mit szépíteni ezen.

Régen is mindig a legolcsóbb, legrosszabb minőségű csokit, édességeket vette nekünk, pedig full gazdag volt mindig! Anyagi gondja nem volt soha!

Mostanában feltűnt, hogy drága bon-bont, csokit, Mercy-csokit ad nekünk alkalmanként (szülinpap, névnap,ilyesmi).

Tesóm most 5-ösre vizsgázott, a mama pedig mutatva ezzel hogy ő milyen "jószívű" vett neki egy doboz bonbont.

Tesómnak nagyon ismerős volt ez a csoki, megnézte a szavatosságot és az a csoki volt amit 2 éve vett neki tesóm a névnapjára!! A Mercy csokit meg unokatesónktól kapta, aztán odaadta tesómnak. Normális az ilyen? Én nem vagyok nagyravágyó, de azért egy nagyszülő ne legyen már ilyen. Milliói vannak neki a takarékban, 72 éves, ugyan mire sprórol ennyire és miért ilyen irigy a saját unokájához???

Másik mamánk (már meghalt) egyáltalán nem ilyen volt. Mi a véleményetek erről?

2010. jún. 25. 19:39
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Az én nagyim, azt mondta a családjának, hozni hozhattok, de vinni innen ne vigyetek el semmit. Majd megszakadtunk a nevetéstől. Szegény már nagyon idős volt, dehogy kellett volna nekünk semmi ami az övé volt. Zsugori volt a végtelenségig,de engem nagyon szeretett, mint unokáját. El is ápoltam egy évig, és amikor elment már nem tudtam sírni, mert az első perctől tudtam, hogy menthetetlen, és akkor én már elsirattam. Mindig mosolyogtam, felvidítottam, amikor ápoltam. Talán az is nyújtott az életén egy kicsit.
2010. jún. 25. 21:06
 22/33 anonim ***** válasza:
0%

Már bocs, de szerintem te vagy irtó önző. "72 éves, ugyan mire sprórol ennyire és miért ilyen irigy a saját unokájához???" Azt várod, hogy adja neked az összes pénzét, csak mert az unokája vagy?? Szerintem jó arc a nagymamád, nem engedi, hogy egy hülyegyerek csúnyán kihasználja.

Lehet, hogy nem érdemled meg a szeretetét...

2010. jún. 25. 21:09
 23/33 A kérdező kommentje:

Utolsó te engem nagyon félre értettél. Ki a fene írta hogy nekem kell a pénze? Én arról beszélek, hogy, ha már megengedheti magának, vehetene normális ajándékot az unokájának, nem pedig azt vissza adni amit ő kapott tőle. Én nem égetném le magam így az unokám előtt, főleg ha tud róla hogy sok millióm van...Mert nekem ez azért durva.

Köszönöm a többi értelmes választ.

2010. jún. 25. 21:17
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ismertem egyik mamámat sem, de elnézést mindenkitől, ezeken a zsugori sztorikon akkorát röhögtem. A zsíroskenyeres és az árazógép nagymami csúcs volt.
2010. jún. 25. 21:19
 25/33 anonim válasza:
100%
Hát meg amúgy most az tény, hogy vannak zsugori emberek, most azért mert megöregszik, még nem fog megváltozni. Sőt az öregedés általában csak mélyíti a rossz tulajdonságokat (amik mindenkinek vannak). Azt pedig nem mondta a kérdés író, hogy nem viszonozná a nagyija szeretetét.
2010. jún. 25. 21:20
 26/33 anonim válasza:
100%

Unokatesómmal közös nagyszüleink hasonlóak. Bár nem kapjuk vissza a régi ajándékokat, azt kapunk amit kérünk, vagy újabban pénzt, mert már nem tudnak úgy vásárolni menni. Viszont Unokatesóm másik nagyija (1 éve halt meg:( Én is nagyon szerettem, volt, hogy vele nyaraltunk 3asban) és az én másik nagyim is ad(ott) zsebpénzt csak úgy. Egyszer mikor véletlenül (nem akartuk számon kérni őt) meséltük közös mamánknak h a többiek adnak pénzt akkor teljesen kiakadt h ő nem olyan szuper nagyi h sok pénze legyen. Nah erre mi nem mondtunk semmit. A kocsijukat 5-6 évente cserélgetik (a közeli boltba is azzal mennek), mindig vmi szuper háztartási géppel lepik meg magukat stb.

Szóval tudjuk, hogy adhatnának többet és egy kicsit ez zavar minket, mert ugye nem arról van szó, hogy félre teszik a pénzüket. De viszont elfogadtuk a helyzetet, mert azért a részükről nem szenvedünk hiány semmiben.

Én is jókat mosolyogtam a sztorikon, bár lehet, hogy akikkel történt azoknak nem volt olyan mulatságos.

2010. jún. 26. 00:04
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Én el sem tudom képzelni, hogy az én mamám ilyen legyen..:S Az unokáin sosem spórolt. Nekem pl: most kifizette a kresz tanfolyamot is.
2010. jún. 26. 01:06
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

vagy ha mondom neki hogy vennék ezt azt akkor belenyom 50et a zsebembe.

18/L

2010. jún. 26. 01:08
 29/33 anonim ***** válasza:

Szerintem nincsen azzal semmi baj, ha valaki nem ad nagy ajándékokat, tényleg elég egy pár száz forintos valami, de szerintem arra azért mindenki figyelhetne, hogy ne a kapott ajándékait adja tovább, egyszerűen nem illik, sokkal jobb, ha vesz egy tábla csokit, aztán kész :)

Szóval nem ez alapján kell megítélni az embert, de tényleg nem illik a korábbi ajándékokat "visszaosztani", főleg ha lejárt a szavatossága.

2010. jún. 26. 09:54
 30/33 hell-ikon válasza:
59%

"Milliói vannak neki a takarékban..."

Megmondom én mire spórol:

A temetésére s hogy a gyermekeinek & unokáinak legyen mit örökölniük.

Legalábbis, minél idősebb egy ember annál gyakrabban foglalkoztatja az elmúlás gondolata s hogy mit hagy hátra. Én megértem ezt már nem egyszer -sőt most is ilyen időszakban élek- nem kívánom senkinek.

Te csak azt látod, hogy most mamád milyen fukar, de -ne adj isten- ha abból az örökségből kell majd elindulnod, baromi mellékes lesz a csoki.

Azt aláírom, hogy ezek roppant érdekes húzások (kapott bonbont másnak adni, stb.), de erre már részben a kor is rájátszhat. Főleg ha egyedül él... akkor könnyen megzakkan az idős ember és csak a fixa ideája szerint képes élni.

2010. jún. 26. 11:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!