Barát az ilyen? Lehet én reagálom túl?
Barátaink meghívtak egy hétvégére a nyaralójukba, de enyhe célzást tettek arra, hogy a kislányunkat ne vigyük magunkkal (két éves, nincs vele semmi gond, tud viselkedni stb.) Tudják, hogy nehezen tudjuk megoldani a gyerekfelügyeletet.
És még hozzátartozik, hogy ők most várják első babájukat.
Engem ez teljesen felháborított (majd én eldöntöm mikor hová nem viszem magammal a lányomat).
Máshol is voltak ennyire "kedvesek" a barátok?
akkor tényleg, menjünk a Marsra ketten :)
lényeg, hogy egy támogatód akadt. én is most különösen érzékeny vagyok az ilyesmire. mert nagyon szeretnénk babát :)
továbbra is marad a véleményem: egy kisgyerekes meg egy leendő kisgyerekes, értelemszerű, hogy együtt megy. mint ahogy értelemszerű, hogy a párodat sem hagyod otthon. a gyerek ugyanannyira közeli családtag, mint a férj.
Ne haragudj kérdező, én nem érthetem, nekem nincs gyerekem.
De számomra teljesen homályban van, miért háborodsz fel. Elvégre az ismerősöd "bulit" rendez, mi jogon akadsz ki azon, hogy ő dönti el kit hív meg? Nem vagy te összeláncolva azzal a gyerekkel. Vagy ha az embernek családja van, megszűnik egyénként létezni? Tökjó, hogy ellátod őket, meg kaja van eléjük rakva, de kíváncsi lennék a férjed mit szól ahhoz, hogy egy hétvégét is sajnálsz tőle kettesben. Komolyan nem értem ezt. 22 éves vagyok, de ha nyaralózást szervezek, én sem engedném, hogy az idősebb barátaim hozzák a gyerekeiket, vagy a fiatalabbak a kistesóikat, elvégre ez felnőtt program.
13:50-es válaszoló vagyok. Mégegy javaslat azontúl, hogy tisztázzátok a helyzetet, ami múlhat részben félreértésen, részben eltérő értékrenden. Hagyd figyelmenkívül azokat a válaszokat, amelyek akár téged, akár a barátaitokat lehordják. Elég kicsinyes dolog ebből "kinek van igaza" vagy "kivel szimpatizálnak többen" játékot játszani. Teljesen normális részetekről, ha a kétéves gyereket nem akarjátok magárahagyni, de az is normális, ha egy-két napra rábízzátok valakire, akiben maradéktalanul megbíztok. Nincs univerzális "mindenkinek így kell csinálnia" irányelv.
A barátaitok tettek egy ajánlatot (tételezzük fel, hogy a célzás is tisztázódott).
Nem bölcs dolog az ajánlaton megbántódni.
Ha nektek nem felel meg, normális dolog visszautasítani. NEM A BARÁTAITOKAT UTASÍTJÁTOK VISSZA, hanem az ajánlatot.
Ha visszautasítottátok, nem bölcs dolog részükről megsértődni.
Ha fontos, hogy tartsátok a kapcsolatot, érdemes megkeresni a mindkét fél számára járható megoldást. Mindezt lehet egymással szemben maximális jóhiszeműséggel tenni.
Figyi szerintem igenis van joga felháborodni...Na mármost ha mondjuk nekik is megszületik a gyerek(mármint a barátoknak) és ha őket a kérdező meg hívja h gyertek de a gyereket ne hozzátok szerinted nem lesz kiakadva a másik páros?Mert szerintem igen...Egyébként én sem hagynám itthon a gyerekemet főleg h nem zavar sok vizet.az a gyerek el van a kertben.Egyébként én is 23 éves vagyok szal még öreg sem vagyok....És honnan tudod h a férj nem-e ugyanazon az állásponton van mint a kérdező.És tényleg igaz h ne a barát döntse már el h hova viszi a gyereket hanem a szülő.Én is kiakadnék.És én sem mennék sehova.Mindenki tudja h az én gyerekem és hozzám tartozik főleg h még pici.agy avval vagy sehogy.
Kedves kérdező sztem 3man élünk a Marson.Én is melletted vagyok.Nekem is van babám és tudom h milyen érzés....
Hát a legtöbb nő tényleg ezt hiszi, hogy ez a legnagyobb vágya a férfiaknak hehehe:)))
Pedig ha tudnák XDXD:)
szia!
szeretnék én is csatlakozni a marsjárathoz...:)
lepontozták minden válaszomat, gondolom olyanok, akik még hírből sem szülők......
az én férjemet is sajnálták a múltkor, úgy néz ki van itt a gyakkérdéseken egy nagyon empatikus személy....:)
Lényeg, amire én is rájöttem és sokan is írták, h mond meg h mi a a bajod, mert lehet nem látják a fától az erdőt, lehet h csak elszólás volt a részükről és szó sincs ilyenről, de ha mégis, azt is jó tisztázni....mert később még te leszel a sértődős hiperérzékeny uncsimami.....
Ja és hidd el ha a kérdésed a gyerekvállalás témakörébe is felteszed, meg fogsz lepődni mennyien élünk a Marson!
Szép napot!
Szia Utolsó! Ez jó ötlet, meg is tettem!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!