Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barát az ilyen? Lehet én...

Barát az ilyen? Lehet én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Barátaink meghívtak egy hétvégére a nyaralójukba, de enyhe célzást tettek arra, hogy a kislányunkat ne vigyük magunkkal (két éves, nincs vele semmi gond, tud viselkedni stb.) Tudják, hogy nehezen tudjuk megoldani a gyerekfelügyeletet.

És még hozzátartozik, hogy ők most várják első babájukat.

Engem ez teljesen felháborított (majd én eldöntöm mikor hová nem viszem magammal a lányomat).

Máshol is voltak ennyire "kedvesek" a barátok?

2010. jún. 21. 13:11
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
44%
rohadt görény az ilyen....ez tuti csak arról szól, hogy őket meg az úton lévő gyereküket örömködje mindenki.....undorító
2010. jún. 21. 13:38
 12/42 anonim ***** válasza:
54%
a barátaid jót akarnak, ebből a kis felháborodott szösszenetből is látszik, hogy két másodpercre nem szakadsz el a gyerektől...sőt azt sem tartom kizártnak, hogy a férjed áll a hátterében ennek a gyerekmenetes hétvégének....
2010. jún. 21. 13:38
 13/42 anonim ***** válasza:
34%

13:36 vagyok újra... nem tudom megállni, hogy fel ne háborodjak...

Nem tudom, mit hisznek, hogy egy 2 éves gyerek lepasszolható egy egész hétvégére?!

Ha te még gondolkozol az elmenetelen, én azt is megkérdezném, hogy "anya az ilyen?". Az unokaöcsém 2 éves, és vagy az anyja vagy az apja minden éjjel vele van. Néha vigyáz rá a nagymama, de estére mindig hazamennek hozzá! Nagyon kicsi még ebből a szempontból.

Semmiképp nem mennék el.

2010. jún. 21. 13:39
 14/42 anonim ***** válasza:
79%

Ez nem igaz, hogy egy két éves gyerek nem passzolható le egy hétvégére. Utolsó hol élsz te ? Már nem azt a századot írjuk!!!!!A gyerekem egy éves volt, mikor hétvégére elutaztunk és másfél éves mikor egy hétre elmentünk kettesben a férjemmel, mert nekem igenis fontos a férjem és a házasságom!! És képzeld senki nem kövezett meg és nem nevezett rossz anyának!!

Jól is néznénk ki, ha csak az volna az igazi anya, aki éjjel nappal a gyerekén csüng majomszeretettel!!!!Ez tiszta beteg dolog, aztán meg lehet pampogni, hogy tönkremegy a házasság, elpártol az összes barát stb.. Eszem megáll.

Kérdező: Én a helyedben rákérdeznék, hogy hogyan értették ezt a kis mondatocskát. VAgy nem olyan mély a barátság, hogy ezt meg lehessen kérdezni ? Megsértődnének?

2010. jún. 21. 13:44
 15/42 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Szerintem teljesen normális barátaid vannak. Előre szóltak, nektek nem kötelező elmenni nem értem mi a gond. Más... szerintem igen is nem gond ha egy szülő a 2 éves gyereket másra hagyja egy teljes hétvégére attól nem rossz anya, én is anya (és jó) vagyok és teljesen normális, hogy nagyszülőknél van nyáron egy hetet a gyerek

2010. jún. 21. 13:45
 16/42 anonim ***** válasza:
66%

szerintem egy két éves gyerek nem zavar az anyján kívül senkit, persze ez sem zavarás klasszikus értelemben, de ha te vállalod, h magatokkal viszitek, akkor másnak ezzel ne legyen gondja....

a gyerek a család része, nem kérhetnek ilyet, sajna azt tapasztaltam, h a finoman elmagyarázom, utalok rá nem működik gyerekmentes pároknál....ha meg kerek perec elmondod, h ez mekkora unfair húzás, akkor meg világraszóló sértődés.....nekem ezek után nem lenne kedvem menni.....

2010. jún. 21. 13:46
 17/42 A kérdező kommentje:

Eldöntöttem: nem megyünk. És az ilyen barátokból is elegem van egy időre. Majd ők is megtudják, ha megszületik a babájuk, ők sem fognak kimaradni semmi "jóból" sem.

És jogom van túlreagálni, ha a gyerekemről van szó!

Egy anyatigris vagyok!!! (sok aggódalom van mögöttem, veszélyeztetett terhesség stb.)

2010. jún. 21. 13:47
 18/42 anonim ***** válasza:
62%
Istenem ,miért kell egy anyának a gyerekén csüngeni,nem leSz baja ha a nagyszülöknél van egy hétváégén,különben az ilyen gyerek akit anyuci folyton vigyáz meg egy percre se tesz le életképtelen lesz,anyám minden éjjel melózott melettem néha szórakozott is ,és ember lettem,az anya is ember,attól még ő neki is lehetnek igényei,vágyai,a barátai meg nem oknélkül kértek ilyet,én szeretem a gyerekeket de nehezen viselem a hiperaktiv visongó örkmozgókat,amúgy szoktam gyerekekre vigyázni...rokonaiméra és egy kétéves igenis tud viselkedni nevelés kérdése....de ez nem a burokba zárásról kell h szólljon.
2010. jún. 21. 13:47
 19/42 anonim ***** válasza:
66%
le lehet passzolni, de ne a barátok döntsék már ez el, hanem a szülők
2010. jún. 21. 13:48
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
Az enyhe célzásokból kiinduló félreértések aknáznak alá minden (nem csak baráti) kapcsolatot. Ne engedd, hogy ottmaradjon az enyhe célzás. Kérdezz rá, de nem indulatosan, hogy tényleg azt szeretnék-e, hogy ne jöjjön a kislányotok. Ha igen, akkor miért. Hagyd meg nekik a lehetőséget a méltóságteljes igen vagy nem válaszokra is, de magadnak is, hogy ezek után elmentek-e a buliba. Ezer oka lehet annak a bizonyos enyhe célzásnak. Inkább a nyílt beszéddel próbálkozzatok.
2010. jún. 21. 13:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!