Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom és köztem van 14 év...

Párom és köztem van 14 év korkülönbség. A gyerekei látszólag elfogadták, hogy együtt vagyunk ám mikor terhes lettem a lánya elég fura lett?

Figyelt kérdés
Nyilván nem örül/örülnek a féltesónak, amit talán még meg is értek, de mikor ők jönnek a gyerekeikkel hozzánk én bírok normálisan viszonyulni a gyerekeihez. Ők viszont átnéznek az enyémen és úgy csinálnak mintha ott se lenne. Rosszul esik mert én nem bántottam őket a pici babánk meg még úgyse tehet semmiről, de múlt hétvégén is ott ült szembe a lánnyal a pici és várta, hogy legalább szól hozzá valamit, de semmi. Még egy mosolyt se volt képes küldeni felé. Lesz ez jobb. Mi ilyen esetben a megoldás?
2018. jún. 10. 15:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 A kérdező kommentje:

56

Egy beszélgetést még megér a dolog.De ha tényleg magában azt gondolja amit itt sokan írkáltak olyan fokú utálattal és gyűlölettel illetve megvetéssel én nem tudok és nem is akarok mit kezdeni úgyhogy ha ez fenn áll akkor az lesz amit írsz.

2018. jún. 11. 10:28
 62/75 A kérdező kommentje:

57

Azt gondoltam mikor külföldön össze házasodtunk, hogy a 2.dik házasság is házasságnak számít itthon is, de úgy néz ki az itt válaszolók zöme nem ismeri a magyar statisztikákat, miszerint 10-ből minimum 3-4 pár elválik pár év múlva.Rengeteg elvált ember él, ők mind egyedül kellenék leélni az életük javát ha épp úgy váltak mert ha gyerekek születtek az első házasságból akkor már nincs joguk mással élni és esetleg boldognak lenni.:D

Ez van.Ilyen az élet:)

2018. jún. 11. 10:31
 63/75 anonim ***** válasza:
62%
Képzeld ha elválsz itthon elvárják h megpenészedj, ha megözvegyülsz elvárják h mellé temesd magad. Sok az irigy.. De azért mert a saját nyomoruk igy kisebbnek tunik ,a fos kapcsolatuk miatt mindenkire irigyek,ez a hungaricum nem a gulyás leves sajnos,ha nekem szar legyen másnak is az.
2018. jún. 11. 10:41
 64/75 anonim ***** válasza:
79%

Sajnos túl sok mindent nem tehetsz a helyzet ellen, kérdező...

Nálunk 18 év volt a korkülönbség, apuka nagylánya már bőven felnőtt volt, de amikor megtudta, hogy születik egy második közös gyerekünk is az apjával (akkor már volt egy öccse is, szintén féltestvére). Onnantól szóba sem volt hajlandó állni velem, és a mai napig sem látta a kishúgát, pedig már 6 éves.

Én a konmmunikáció híve vagyok, mindig igyekeztem megbeszélni vele, ha probléma volt, sosem viszonyultam hozzá nevelőanyaként, hülyén is nézett volna ki, lévén csak 5 évvel vagyok idősebb nála. Ellenben ő mindig elvárta, hogy gyerekként legyen kezelve, legalábbis anyagilag, még 30 évesen is, egyszerűen a pénzre ment (ami az apjának sem volt, és közös volt a kasszánk, én meg nem voltam hajlandó egy ponton túl a hülyeségeit finanszírozni).

Szóval amikor megszületett a húga, és ő meg köpködött, hogy "minek kellett, így sincs soha pénzünk" (mármint nincs pénzünk egy felnőtt embernek rendszeresen ruhát, telefont, toronyórát lánccal venni), akkor nekem elegem lett, és kiosztottam.Akkor az egyszer elmondtam neki, hogy mi lenne egy felnőtt nő dolga, és hogy nekem sem azért van pl jogosítványom, meg új ruhám, mert az ő apja, vagy az én apám vette nekem, hanem mert DOLGOZOM, és megkeresem magamnak a pénzt, amire szükségem van...

Azóta sem beszélünk, őszintén szólva nekem nem is hiányzik. Az apja ugyan mehetne hozzá, de eddig is csak azért ment, mert én voltam az, aki küldte, hogy menjen.

Azóta pedig már az apjával sem vagyok együtt, nekem sajnos visszaütött a magas korkülönbség, ha újrakezdeném, nem vállalnám be, ahogy a második feleség szerepét sem. Rengeteg kompromisszummal jár, amit te a béke kedvéért meghozol, de soha, senki mástól nem fogod visszakapni, mert mindig csak Második leszel.

2018. jún. 11. 11:11
 65/75 anonim ***** válasza:
63%

A "korodbeliek bottal se piszkálnának" témához csak annyit (azon túl, hogy hihetetlenül undorító, és rosszindulatú):

Van, aki nem külsőségek, és még csak nem is pénz alapján választ párt magának. Meglátsz valamit a másikban, ami több, mint amit a korodbeli, p*navadász, mamahoteles pasik nyújtani tudnak (és akarnak), és azt gondolod, megtaláltad azt az embert, aki mellett biztonságban tudhatod majd a közös gyerekeiteket.

Nem kell, hogy bányarém legyél, sőt, még az önbizalmad is rendben lehet. Csak annyi kell, hogy többre vágyj, mint egy éveken át tartó, elköteleződésmentes szexkapcsolat.

Sosem volt nekem sem problémám a pasizással. Jó pár kapcsolatom volt a gyerekeim apja előtt, és mindig, minden egyes alkalommal én mondtam ki a végszót, amikor rájöttem, hogy nem ez az, amire vágyom.

36 éves vagyok, és ha nem sétál mellettem a két gyerekem, azt sem mondod meg, hogy vannak gyerekeim. Az új kapcsolatom csak 2 évvel idősebb nálam, és kifejezetten jó pasi (pedig esküszöm, őt se ez alapján választottam. :P) Sosem rettegtem azon, hogy elszeretik a páromat mellőlem, ahogy én sem szerettem el senkit. A gyerekeim apjával 13 évet éltünk együtt, valahogy mégsem lettem soha teljes értékű párja, és ez főleg az itthoni mentalitásnak köszönhető, ami szerint ha már gyerekek vannak a kapcsolatban, akkor azt tolni kell együtt, tűzön-vízen át, akkor is, ha amúgy ez mindenkinek rossz. Megtapasztaltam ezt akkor is, amikor végül szakítani merészeltem, mert akkor meg azért voltam önző...

Tele vagyunk frusztrált, alacsony önbecsülésű nőkkel, és valójában nem a pasik azok, akik pokollá teszik az életünket, hanem mi magunk. Mi ítélkezünk egymás felett ha kell, ha nem, és segítség helyett rosszindulatot, meg gyűlöletet öntünk a másik ember nyakába, mert azt hisszük, azzal majd a mi életünk kevésbé lesz nyomorult...

2018. jún. 11. 11:51
 66/75 A kérdező kommentje:
Kalap úr igen, valószínűleg igaz amit ír.
2018. jún. 11. 13:04
 67/75 A kérdező kommentje:

Leiah sajnálom, hogy nem úgy alakult köztetek a dolog.Két gyerekkel neked sem lehet most könnyű.Kívánom, hogy találd meg a boldogságod és elégedett életet élhess.

Mi egyet terveztünk, ő megvan fel tudjuk nevelni becsületben, szeretetben a többi nem számít.Maga az, hogy mit gondolna a korkülönbségről, hogy pár ember szerint én olyan ronda vagyok, hogy a korosztályom bottal sem... hát ez a része nem igazán érdekel.Amerikai állampolgár vagyok.Olyan országban éltem 30 évig ahol többfajta színű,mentalitású, kultúrájú emberrel találkozik az ember.A volt férjemmel fiatalon házasodtunk, nem volt közös a cél mint később kiderült ezért elváltunk, később pedig a párommal találkoztunk benne megvan ami az előző házasságomból hiányzott.Nem érzem magam másodiknak a kapcsolatunkba ezt komolyan írom, ha úgy érezném nem mentem volna hozzá.Korán nősült, a gyerekek is korán jöttek náluk a felesége meg lelépett míg ő dolgozott egy másik pasival..na bumm..Nem volt jó házasságuk.Nem az apjuk miatt váltak mégis úgy lett előadva a gyerekeknek, hogy mindenről ő tehet egyes egyedül.Én meg magamból indultam ki.Imádom a szüleim, soha nem lennék képes úgy élni, hogy nem állunk egymással szóba.Ezért biztattam a párom, hogy igenis tegye ami a dolga apaként.Az, hogy ennyire közel költöztünk a családjához csak annak köszönhető, hogy Budapestet néztük, hogy könnyen megközelíthető legyen mert nekem többször kell utaznom repülővel egy évben így jó ha nem kell órákat autóban tölteni.Lehet, hogy ez hiba volt.Bár még mindig azt gondolom, hogy nem.

Viszont ezek a hozzászólások nagyon negatívba vitték a magyarokról alkotott véleményem.Hát ma nem gondolom ,hogy mindenképp ilyen szűken szabott látótért szeretnék átadni a gyermekemnek ahol a kerítésnél tovább már nincs semmi..

2018. jún. 11. 13:59
 68/75 anonim ***** válasza:
35%

Köszönöm szépen kérdező, azt hiszem, végre a jó úton vagyok én is.

Sajnos igen, nehéz, ha másoknak akarunk megfelelni, nekem ezt tanulnom kellett, hogy ne így tegyek, hanem magamat és a szeretteimet nézzem, és azt, hogy nekünk együtt mi a jó.

Amúgy nálunk a volt páromnak a nagylány mellett van még egy kisebb nagylánya is, ő is felnőtt, és ő pl. homlokegyenest az ellenkezője, mint a nővére. A mai napig nagyon jóban vagyunk, pedig ugye már nem vagyok az apjával. De ő ha teheti jön, és látogatja a tesóit, és mi is mehetünk hozzá bármikor. Ugyanaz a család, ugyanaz az élethelyzet, mégis egészen más reakció. Mert van, ami nem a környezeten múlik...

Ha boldog vagy, akkor vigyázz a boldogságodra, és állj ki magadért. Egy beszélgetés még nem árthat a párod lányával, nem támadólag, hanem inkább érdeklődően.

Ha viszont nem működik a dolog, akkor ez van, ahogy előttem is írták már, ez a ti életetek, a ti otthonotok, és egy felnőtt gyereknek már megvan a saját élete, és képesnek kell lennie alkalmazkodni. Bár az is lehet, hogy már az segítene, ha kibeszélhetné magából a kistestvérrel kapcsolatos frusztrációit...

Én is drukkolok, hogy megoldódjon!

2018. jún. 11. 14:12
 69/75 anonim ***** válasza:
28%
Nagyon magyarázod a bizonyítványt, meg ez a sok undorító magyarozás... gyűlölet az van benned rendesen. Sok sikert a kölyködnek az életben, ilyen utálatos anya mellett csodálkoznék, ha rendes ember válna belőle.
2018. júl. 21. 22:11
 70/75 Andizsuzsi ***** válasza:
56%

"Az meg, hogy nem 48 évesen vállalt az apja gyereket velem azért volt mert míg nem tudtam hogy hosszú távon működhet e a kapcsolatunk addig nem szerettem volna gyereket bevállalni."

"8 éve vagyunk együtt a párommal"

?????

2018. júl. 22. 06:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!