Ha együttéléskor az egyik félnek korábban kell ébrednie mint a másiknak elvárhatja e, hogy a partnere is felkeljen?
Szerintem is neked van igazad.
Bár az én párom is mindig korábban kelt és ugyanezt játszotta, csak ő (állítólag!) azért állította be korábbanra, hogy még egy fél órát aludhasson, úgy hogy átölel.
Na hát igazán kedves és romatikus gesztus, de hajnalok hajnalán nagyon nem rajongtam érte. :D
Aztán leszokott róla... azóta hiányzik és felkelni se bírok időben... :(:( :)
Amit leírtál, az úgy neked ad igazat, és a férjed önző, mert nem tiszteli, hogy te szeretnél még aludni, gondolom, ha nem lenne fontos, hogy még aludj 40 percet, akkor örömmel felkelnél vele.
Nekem a párom sose csinálna ilyet, figyel rám, hogy ne ébredjek fel, amikor felkel. És fordítva is ugyanez a helyzet. De amikor pl. nem vagyok fáradt és eleget aludtam, akor van, hogy kipattanok a konyhába kávét főzni neki meg a közös reggelinél sincs jobb. De ez változó, hiszen van, amikor nehezebb időszak van, és jobb aludni. Szerintem ennek közös megegyezésen és egymás tisztelésén kéne alapulnia, engem marhára zavarna, ha a párom direkt rendszeresen ezt csinálná, és az is más, ha megkérdezi néha, hogy nem akarsz felkelni velem drágám, hogy együtt reggelizzünk?
De szerintem is a párod a reggelizés alatt azt érti, hogy te csinálsz neki kaját és nem az a lényeg, hogy együtt töltsétek a reggelt.
Ha szép szóval nem menne, az első csörgésnél én is elvenném a telefonját.
23L
ha mki majdnem úgy látja a dolgot, hogy a férj a "hunyó", akkor miért vagyok lepontozva?
Mellesleg én is 1dül vagyok itthon a babával, férjem korán indul. (7óra)Csendben készülődik, tudja alszom. Baba még forog picit, 7 utána kel fel 10-15 perccel. Puszi van, van hogy felkelek a páromtól elbúcsúzni , de minek "indítani"? Mi ő? Óvodás? Este bepakolom neki ha van főtt kajcsi, ennyi. Este van még dolgom elég, kell ez a fél órácska "nyugi".
Sziasztok!
Biztos tűzhely mellett robotoló rabszolganőnek lát a külvilág, de én évek óta felkelek egy órával előbb, mint a Párom, és elkészítem a kaját Neki, amit munkába visz, aztán keltem Őt. Ő keményen dolgozik, szerintem megérdemel annyit, hogy egy fél órát még pihenjen. Ha a telefonja ébreszt, kinyomom, kipattanok, és összekészítek Neki mindent, hogy ne legyen rá gondja.
Szingli éveimben (és hétvégente még most is) imádtam átaludni a napot, de szerintem ha valaki önzetlenül szereti a párját, ezt feladni igazán nem nagy áldozat. Nekem is nagyon jól tud esni, hogy hétvégén az Ember készíti a reggeli kávét addigra, mire én kikászálódom az ágyból.
Kedves Kérdező, mióta vagytok házasok? Szerintem inkább örülj, hogy a férjed Veled szeretne reggelizni...
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!