Elvárhatja még a mai világban egy férfi, hogy a nő végezze el egyedül otthon a házimunkát? Miért olyan nagy katasztrófa egyesek szerint, ha oldódik a "hagyományos nemi szerepek" merevsége, ha ez mindkét félnek előnyös?
Én férfi vagyok, és simán mosok, főzök, takarítók, meg amit kell, mert ez az én dolgom is.
Ez akkor is így volt amikor nős voltam, most hogy egyedül vagyok, meg végképp.
A nejemnek mondták mindig azt, hogy mekkora szerencséje van velem, hogy mennyit segítek neki. De, nálam ez természetes dolog volt mindig is.
szia!
Teljesen így látom, ahogy te. Röviden: egy 21. századi nőhöz 21. századi férfi kell. Amikor én terhes voltam, a férjem takarított, még a fürdőszobában is. Tegnap is ő főzött, én csak kukta voltam, krumplit főztem ki a kajcsihoz.De az az igazság , ez nevelés kérdése. Ha az anyukának természetes, hogyha meg is szakad, de kiszolgál mindenkit, akkor ezt látja, tapasztalja a fia is.
Ha a férfi az egyedüli pénzkereső és a nő nem dolgozik, eltartott, akkor igen, elvárható, hogy a nő végezzen el mindent otthon. Egyébkén, ha a nő is dolgozik, jobb, ha oszlanak a házimunkák is.
De például apámra a nagytakarítást nem bíznám, mert mindent máshova tesz, mint ahol a helye lenne, és utána nem lehet megtalálni, kidob olyant is, ami még kellene, főzni 1-2 ételt tud, azt nagyon jól, de mást nem, szóval alkalmanként jó, ha ő főz, de ne állandóan, mosogatni szeret, de évekbe telt, mire rászánta magát, hogy a küszöbömet megjavítsa (kb. negyed órás munka).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!