Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvárhatja még a mai világban...

Elvárhatja még a mai világban egy nő, hogy a háztartás vezetéséért cserébe eltartsa a férje? Felcserélhetők a szerepek nemek szempontjából ebben a klasszikus családmodellben, már ha még működik?

Figyelt kérdés

Tehát ha egy nő kifogástalan rendet és tisztaságot tart egy ízléses otthonban és minden délben és este meleg étellel várja haza a férjét, akkor elvárhatja, hogy eltartsák, sőt még az anyagi körülmáényekhez mérten a "luxus cikkekre" (drágább ruha, parfüm) is tarthat igényt? Van köztetek ilyen család? Hogy van ez nálatok?

Működne ez ugyanígy csak a férfi van otthon és a nő dolgozik?

2009. okt. 20. 17:15
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
80%
szerintem elvárhatja, én meg is adnám ezt a Páromnak, tudom, hogy mennyi munka egy háztartás, főleg ha kert is van. Fordítva biztosan nem, csak akkor maradnék otthon, amig a Feleségem dolgozik, ha már a 4. gyereknél unná, hogy ő van gyesen, és poénból én babáznék. Egyébként szerintem nincs férfi, akiben nincs annyi tartás, hogy ezt kibirná, annak sem örülnek sokan, ha a nő többet keres, nemhogy csak ő dolgozik. Ez azért van igy, mert a legtöbb férfiben bennevan a gondoskodás, eltartás igénye a párjáról, nem azért, mert lebecsülik a nőket!
2009. okt. 20. 17:25
 2/55 anonim ***** válasza:
93%
Amennyiben az anyagi háttér biztositott, ezek a szerepek teljes mértékben felcserélhetők. A házimunka és háztartásvezetés /pláne ha valaki komolyan veszi és csinálja/ igen komoly munka. Amerikában például már forintotsitották ezt a tevékenységet, igy egy férj nem hivatkozhat arra, hogy a feleségét ő tartja el, mert "csak" háztartást vezet. Ismerek olyan orvosnőt, akinek a férje a harmaik gyerekkel van gyesen folyamatosan. És remekül működik a házasságuk. Természetesen a feleség ilyen esetben akár még a luxusra is igényt tarthat. Hangsulyozom, hogy csak akkor, ha ennek megvan az anyagi háttere. Nagyon fontos, hogy se az effektiv dolgozó fél, sem az eltartott ne tekintse a másikat rabszolgának, tisztelje emberi méltóságát és ismerje el ki-ki a másik munkáját.
2009. okt. 20. 17:26
 3/55 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem kéne hogy működjön!Ez az igazi családmodell, amit sajna ma nagyon is lenéznek!Azért nem kevés munka van a háztartással, gyerekneveléssel, ami 100%ban szerintem nem megoldható, ha az anyuka is dolgozik.Mi férjemmel ezt szeretnénk, miután megszületett a babánk.Ő nagyon örülne, ha otthon lennék, a háztartással foglalkoznék, hogy mikor hazajön a munkából egy tiszta ház, meleg étel, kiegyensúlyozott, békés légkör fogadja.
2009. okt. 20. 17:26
 4/55 anonim ***** válasza:
85%
elvileg működik, de nagyon kevés az a férfi, akire ilyen mértékben lehet számítani, és nem hánytolgatja fel.
2009. okt. 20. 17:33
 5/55 anonim ***** válasza:
28%

Te beteg vagy.

Régen nem az volt a házimunka hogy kiporszívóz a nő meg ilyenek. Tehenez fejni a kertet kapálni disznókat etetni. Na ezek a házimunkák. De ezeknek az időknek már vége.

2009. okt. 20. 17:35
 6/55 anonim ***** válasza:
28%
cigányoknál mai napig így van.
2009. okt. 20. 17:38
 7/55 anonim ***** válasza:
87%
17:35 ös, ki a beteg és miért??azért ma sem olyan könnyű és gyorsan elvégezhető a házimunka!Ezt csak onnan tudom, mert vigyáztam egy kislányra, anyukája dolgozott, egy idő után én takarítottam, mert nem volt ideje, energiája. Most meg, hogy anyósoméknál lakunk, szinte mindent én csinálok, mert neki sincs ideje és energiája...
2009. okt. 20. 17:39
 8/55 A kérdező kommentje:

17:35

Te mégis mennyit szoktál otthon segíteni, fiacskám? Egyszer majd szólj Anyunak, hogy ma te csinálsz mindent és akkor majd alábbhagy a sértegetési kedved.

2009. okt. 20. 17:40
 9/55 anonim ***** válasza:
44%
ÉN a 17:35-sel értek egyet. Mind a két nagymamám elég sokáig volt háztartásbeli és ott nem annyi volt a munka hogy úgymond háztartást vezetek. Hanem ellátom a jószágokat hajnali négykor kelés, tehenet fejek, ha esetleg kenyeret kellett sütni akkor hajnali kettőkor keltek. Na meg ott voltak a földek, szóval a takarítás porszívózás az csak olyan mellékes meló volt.Szóval az, hogy rendben tartja a lakást, és a kertet, az még nem jogosítja fel, hogy én eltartsam, mert ezt én is megtettem még agglegény koromban munka mellett.
2009. okt. 20. 17:41
 10/55 anonim ***** válasza:
96%

Kedves válaszolók, bármilyen szemszögből:

HÁZIMUNKA AZ, AMI AKKOR LÁTSZIK, MIKOR NEM VÉGEZZÜK EL!

2009. okt. 20. 17:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!