Elvárhatja még a mai világban egy nő, hogy a háztartás vezetéséért cserébe eltartsa a férje? Felcserélhetők a szerepek nemek szempontjából ebben a klasszikus családmodellben, már ha még működik?
Tehát ha egy nő kifogástalan rendet és tisztaságot tart egy ízléses otthonban és minden délben és este meleg étellel várja haza a férjét, akkor elvárhatja, hogy eltartsák, sőt még az anyagi körülmáényekhez mérten a "luxus cikkekre" (drágább ruha, parfüm) is tarthat igényt? Van köztetek ilyen család? Hogy van ez nálatok?
Működne ez ugyanígy csak a férfi van otthon és a nő dolgozik?
Én csak azt nem értem, hogyan nem merül az fel senkiben, hogy mi van ha a jól kereső férjjel történik valami???Nem halál, elég egy betegség, vagy súlyosabb baleset. Így járt egy ismerősöm a szüleivel (50 év körüliek), ahol anyuka azért maradt otthon, hogy a családot ellássa. Nyugdíjat nem fog kapni, milliókat azért nem halmoztak fel, hogy baj esetén megéljenek még vagy 20-30 évig, így most a huszonéves gyerekének a segítségére szorulnak, akinek még egy tanuló huga is van. Kérdés, mi van akkor ha a gyereknek külön családja lesz, mit fog szólni a feleség, hogy a férjének az anyjáékat is el kell tartania???
A másik meg az, hogy egy gyereknek nem csak anyja, hanem apja is van. Ebben a felállásban amiről szó van, apuka általában annyit dolgozik, hogy a gyerekei alig látják. Jó ez?? Saját anyukám volt így az apjával. Otthon volt a háztartásbeli anyjával, apját csak esténként látta, és annyira anyás volt, hogy még azt is megkérdezte kisgyerekként, hogy nem lehetne-e ő fattyú?:) azaz miért nem élnek csak 2en apa nélkül. Pedig semmi gond nem volt, szerette az apját, de kisgyerekként ez így jött le.
Akiket meg én ismerek ilyen felállásban, hogy anyuka otthon van, vagy lényegesen kevesebbet keres mint a férje, egy házasság sem nevezhető jól működőnek, mert sajnos a férfiak úgy érzik, többet megengedhetnek maguknak, feleségnek még egy bugyira is pénzt kell kérnie, ami szerintem megalázó.
A mai világban szerintem már egy nő nemigen engedheti meg magának, hogy úgy éljen, hogy ha egyedül maradna valami miatt (válás,halál), ne tudjon megállni a saját lábán!
Én nem mernék ráhagyatkozni anyagiakban egy férfira, és azt a nőt aki ezt teszi, én ostobának tekintem. Inkább legyen otthon kupi, ne legyen elmosogatva, és ne legyen kivasalva, de legyen sajtát egzisztenciám, munkám jövedelmem. EGY FÉRFIVAL BÁRMI TÖRTÉNHET, ÉS AKKOR MI LENNE VELEM, HA EDDIG Ő TARTOTT EL???
A másik a férfiak 90%-a csalja a feleségét, aki meg nem csalja az pedig papucs. Ez ellen lehet kedves takaros háziasszonyok és kismamák hadakozni, de ez a valóság!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!