Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvárhatja még a mai világban...

Elvárhatja még a mai világban egy nő, hogy a háztartás vezetéséért cserébe eltartsa a férje? Felcserélhetők a szerepek nemek szempontjából ebben a klasszikus családmodellben, már ha még működik?

Figyelt kérdés

Tehát ha egy nő kifogástalan rendet és tisztaságot tart egy ízléses otthonban és minden délben és este meleg étellel várja haza a férjét, akkor elvárhatja, hogy eltartsák, sőt még az anyagi körülmáényekhez mérten a "luxus cikkekre" (drágább ruha, parfüm) is tarthat igényt? Van köztetek ilyen család? Hogy van ez nálatok?

Működne ez ugyanígy csak a férfi van otthon és a nő dolgozik?

2009. okt. 20. 17:15
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
88%
Előző, szerinted a tehenész parasztasszony ura holdolgozott??? Nyilván nem ügyvéd, bankár, gépkocsivezető, mérnök,stb. volt, Hanem nagy csizmás parasztember(földműves), aki szintén turta a földet és hordta a trágyát. DE nem minden társadalmi osztály képviselői éltek igy!!!
2009. okt. 20. 17:48
 12/55 anonim ***** válasza:
85%
bocsi, ezt a 17.35-ösnek szántam.
2009. okt. 20. 17:50
 13/55 anonim ***** válasza:
95%
A tehenész parasztasszony ura, jelen esetben az én nagypapám a téeszben dolgozott....
2009. okt. 20. 17:50
 14/55 anonim ***** válasza:
90%

Az okoskodóknak, akik a régi világot hánytorgatják fel:

Igen, nagyanyám egész nap kint dolgozott a földeken, voltak állatok is. Emellett felnevelt 7 gyereket. A takarítás valóban csak mellékes dolog volt, amit legtöbbször meg sem csinált. A gyerekek meg egymást nevelték. A nagymama főzött.

Szóval ez nem úgy volt, hogy dolgozott a földeken, hazament, főzött, takarított, meg gondozta a gyerekeket. Őket nagyjából az utca meg az iskola nevelte fel. Kaja volt, aludni volt hol, ennyi volt a gondja a gyerekekre.

A szomszéd 75 éves öregasszony is elmondja minden nap, hogy nem érti, hogy a mai fiatalok mit csinálnak ekkora ügyet a gyereknevelésből. Ő bezárta a 2 kicsi gyereket a kisszobába, hogy ne csinálhassanak bajt, és ment ki a földekre.

Na, ha valakinek ez kell, akkor hajrá.

A magyar férfiak rendkívül maradiak ebből a szempontból, el sem tudják képzelni, hogy a házimunka mennyi ideig tart. Akkor tűnne csak fel, ha nem lenne meleg étel, meg vasalt ing, hogy ez nem csak a semmiből lesz, hanem valaki dolgozik érte.

A másik meg az, hogy sajnos nagyon kevés család tudja azt megtenni, hogy egy fizetésből élnek.

Én voltam Angliában babysitter. Na, ott az a teljesen természetes, hogy kb. a gyerekek 6 éves koráig otthon van anyuka. És mellette még van babysitter meg bejárónő. Na, ezt persze már én is túlzásnak tartottam. De náluk ez volt a természetes.

Kár, hogy nálunk a legtöbb férfi betegnek tartja azt a nőt, akiben ez felmerül.

2009. okt. 20. 17:51
 15/55 anonim ***** válasza:
57%
Hááát igen, vannak ilyenek! De én például nem tudnám elviselni, ha a barátom tartana el. Bűntudatom lenne, hisz nem azért vagyok vele. Sőtt jobban szeretek Én gondoskodni róla.
2009. okt. 20. 17:53
 16/55 anonim ***** válasza:
89%
Sokan nem értik a lényeget!Attól hogy a nő otthon van, nem kitartott, és nem arról van szó, hogy nem támogatja a férjét, hanem hogy megcsinálja amit egy bejárónő, egy bébiszitter és egy saját szakács megcsinálna, ha megfizetnék!Ezért cserébe nem kér pénzt, hanem hogy megvehesse amire éppen szüksége van!Persze ehhez két ember kell, de nagyon is lehetséges!Szüleimnél pl 23 éve működik!Csak míg úgy néznek azokra, akik otthon vannak, mint kitartottak, addig nem tud működni a dolog!
2009. okt. 20. 18:00
 17/55 anonim ***** válasza:
88%

Jó az régen volt,a kérdés arra irányult, hogy a "mai világban". És a mai világban nem a tehenek fejése a házimunka, van ahol még most is, de köztetek kiváncsi lennék, mennyi végez ilyen házimunkát, és nem nagypapával meg nagymamával kell takarózni, mert arról én is mesélhetnék. Arról kell beszélni, hogy most rád vonatkozva, te hogy látod a kérdést, a te házimunkáiddal kapcsolatban.

Ha én csak párommal élnék, és hozna haza annyi pénzt, amiből én csak a családot kell hogy ellássam, takarítás, mosás főzés, gyermeknevelés, akkor igen úgy csinálnám: Mostani kolleganőm is így volt évekig, de ők is belekényszerültek abba, hogy a nő is "elálljon" dolgozni.

Szerintem nagyon kevesek engedhetik ezt meg maguknak.

És igen én ezek mellett is elvárnám, hogy néha valamivel meglepjen, persze a MI pénztárcánkhoz mérten, nem kell a Tiffanyba rohannia.

Csak aza gond, hogy a mai világban a legtöbb sutyerák pasi, házi rabszolgának használja a feleséget, plusz még mellette a nő 2 műszakban dolgozik valahol és erre jönnek rá az otthoni dolgok, és ha ne adj isten nincs elmosogatva, akkor még rá is van olvasva a fejére. Tudom, hogy tisztelet a kivételnek, de sok emberrel dolgoztam egütt és kerültem közelebbi viszonyba, és azt tapasztaltam, hogy nagyon sok nő így él. gyakorlatilag rabszolgaként. Amit a kérdező kérdez, az mára már meseszerű lett, hogy a feleség a gondos kis lakásban meleg étellel várja, szeretettel teljesen. Ma már sajnos az van, hogy mindkét fél hót fáradtan stresszesen hazaesik, a csajnak még ki kel pucolnia mindent, esetleg vacsit főznie, ha szerencséje van a férj, vagy társ is besegít, nem csak pöffekszkedik a TV elött, míg a hulla fáradt nő elintéz mindent, majd még ezek után legyen kedve tüzesen szeretkezni, mint egy vadmacska.

A világ is tönkretesz minket, és a rossz párválasztás meg aztán mindent odavág, ami tartás és erő még a nőkben van a mai világban. Volt kolleganőm 45 éves, 3!!!! melóhelyen dolgozott, csak nálunk 12 órába, 3 gyereket nevelt, háztartást vezetett, a pasi meg egy műszakban vígan baromi jól elvolt. Persze a nő is tehet róla, de sokan kiszolgáltatott helyzetben vannak, és sajnos sokunkban nincs annyi tartás, hogy ez ne tűrjék el. Bárcsak egy csomóan felébrednének.

Persze vannak normálisan működő kapcsolatok, intelligens emberekkel, akik segítik egymást minden téren. De ebből van a kevesebb.

2009. okt. 20. 18:02
 18/55 anonim ***** válasza:
40%

Én irtam a "tehenészasszonyról", és csak annyit,h. az én nagyapám meg kolhizista volt...

Csak arra akartam utalni(nem sértegetni), hogy más volt a kor, mint most és más volt az elvárás. Gondoljunk csak arra, hogy milyen körülmények között éltek és milyen gyakran mosakodtak, vagy mennyire volt meleg télen.+nem tudom mit is szólna bármelyikünk férje, ha akár munka mellett,vagy csak háziasszonyként olyan szobába vérnánk őket, mint anno nagyanyáink...

2009. okt. 20. 18:03
 19/55 anonim válasza:
61%
27 éves vagyok nö 2 kicsi gyerekem van(2,5 éves és 6 hónapos)és nállunk én vagyok otthon.Csak a férjem dolgozik és minket nem érint a gazdasági válság sem.
2009. okt. 20. 18:03
 20/55 anonim ***** válasza:
88%

Ezek a dolgok mindíg 2 ember megállapodása kell, hogy legyenek. Semmi kifogásom az ellen, ha valaki így képzeli el az életét és semmi kifogásom az ellen, ha egy férfi ezt várja el a feleségétől.

Én megbolondulnék az unalomtól, mert engem nem elégít ez ki. Inkább fizetem a takarítónőt, de dolgozom. Amig 8 évig otthon voltam a gyerekeimmel az alatt is tanultam, publikáltam.

Tehát ez nálunk nem működne, mert engem nem elégítene ki. De ha egy pár mindkét felének ez így jó, akkor csinálják.

2009. okt. 20. 18:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!