Elvárhatja még a mai világban egy nő, hogy a háztartás vezetéséért cserébe eltartsa a férje? Felcserélhetők a szerepek nemek szempontjából ebben a klasszikus családmodellben, már ha még működik?
Tehát ha egy nő kifogástalan rendet és tisztaságot tart egy ízléses otthonban és minden délben és este meleg étellel várja haza a férjét, akkor elvárhatja, hogy eltartsák, sőt még az anyagi körülmáényekhez mérten a "luxus cikkekre" (drágább ruha, parfüm) is tarthat igényt? Van köztetek ilyen család? Hogy van ez nálatok?
Működne ez ugyanígy csak a férfi van otthon és a nő dolgozik?
Elvárhatja ha van olyan keresete a férjnek, De a mai klasszikus családmodell szerintem nem ebböl áll
Nálunk mindketten dolgozunk, van 2 gyerek hazajövünk délután 4 kor és ö csinálja az ö dolgát ha van, én meg a háztartást, plussz gyerekek lecke kikérdezés, minden ami belefér( ö is segit sokmindenben) de én nem várom el hogyeltartson, mert kb 220 ft ot keresünk, és sok a rezsi, ha csak ö dolgozna biztos nagyobb rend lenne mindenhol ( bár senki nem mondta eddig h. nálunk kosz...stb..van ) de kevés lenne a pénz, és dolgozok már én is annyi ideje hogy mérlegeljem a dolgokat.
Tehát válaszom elvárhatod te ha van annyi pénze amennyiböl ezt fedezitek és jol éltek, én nem tudom megtenni!
Hááát, csajok, le a kalappal. Mert nálunk a férjem dolgozik most csak, havi 500.000 felett hoz haza, de nehéz belőle a 3 gyerek, kert, nagy házat fenntartani. Hitel 100.000/hó mondjuk. De félretenni nem tudonk belőle 3 gyerek mellett, pedig nem élünk nagy lábon. Anniy, hogy kertész van, mert a férjemnek nincs a munka mellett rá energiája, kedve (inkább kedve, mert csak 8 órát dolgozik naponta, ami ma már ritkaság...)
Úgyhogy én megyek majd vissza (szintén havi 300.000 feletti fizetésért) dolgozni. És inkább fogadok egy "bejárónőt", aki szerintem havi 100.000-ért mindent megcsinál, főz mos, takarít és marad egy csomó időnk és pénzünk egymásra.
Megőrülnék, ha itthon kéne mindennap felmosnom meg főznöm és ebből állna az életem...
Egyelőre én is gyesen vagyok még 2 évig és foglalkozom a gondolattal, hogy otthon maradok, esetleg szülök még 1 gyereket.
Engem csak az a kérdés foglalkoztat, hogyha otthon maradnék mi lenne a nyugdíjjal?
Kap a nő egyáltalán ilyen esetben?
Ezért is merengek a munkavállaláson is, mert félek, hogy öregkoromban megfizetnék érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!