Elvárhatja még a mai világban egy nő, hogy a háztartás vezetéséért cserébe eltartsa a férje? Felcserélhetők a szerepek nemek szempontjából ebben a klasszikus családmodellben, már ha még működik?
Tehát ha egy nő kifogástalan rendet és tisztaságot tart egy ízléses otthonban és minden délben és este meleg étellel várja haza a férjét, akkor elvárhatja, hogy eltartsák, sőt még az anyagi körülmáényekhez mérten a "luxus cikkekre" (drágább ruha, parfüm) is tarthat igényt? Van köztetek ilyen család? Hogy van ez nálatok?
Működne ez ugyanígy csak a férfi van otthon és a nő dolgozik?
Régebben kiszámolták: egy 4 fős család teljes ellátásához kb. havi 180 eft-nyi munka kell. Az a háziasszony, aki mindezt elvégzi, kb. ekkora értéket teremt - akár megkapja érte ezt a pénzt, akár nem.
Tehát ebben az esetben a férfi csak akkor szólhat bármiért is, ha ennél lényegesen többet keres, és ezt a családra is költi!
Nemrég feltettem egy hasonló kérdést!
Kaptam hideget-meleget! Meg hogy lusta, munkakerülő, kitartott...stb. vagyok.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Ezért én már nem is nagyon szólnék a témához, attól függetlenül, hogy van véleményem...:)
18:47es, egy csónakban evezünk:)
én is nemrég tettem föl ezt a kérdést, én is kaptam hideget-meleget:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
Amit te kérdezel, az úgy lenne szerintem helyes, hogy működhet-e? Mert elvárni nem lehet. Vagyis én azt vallom, hogy elvárásokkal nem lehet élni csak megegyezéssel.
Egyébként működhet, hiszen mikor otthon vagy mondjuk kisbabával, akkor is valami ilyesmi a felállás. A házimunka is nemes és becse, a gyereknevelés pedig a legszebb és legnehezebb munka. Egy igazi családapa pedig ezt így gondolja és mindent megtesz, hogy ehhez alapot adjon. Persze csak normál esetekben. Az más kérdés, hogy elég-e egy fizetés. Azt viszont én nem tudom elképzelni, hogy egy férfi legyen otthon és csináljon meg mindent olyan lelkiismeretesen, mint egy nő. Rokonoméknál az apa maradt otthon a picurral gyesen, hát nekem elég furcsa volt. Lehet, hogy nekem régimódi a felfogásom. ja, azt hozzá kell tennem, hogy engem sosem tartott el senki, mióta munkaképes vagyok, mert én egy nagyon pörgős típus vagyok és szeretem, ha van saját pénzem , de senkit nem ítélek el, ahol a férfi dolgozik, a nő otthon vezeti a háztartást.
18:24-nek
"...Azt megkérdezhetem mit dolgozik a férjed? És hogy mennyi az annyi amivel jól elvagytok???..."
A férjem egy külföldi képviseletet vezet, ami elég sok utazással jár (havonta 1-2 hetet külföldön tölt), több cégnek szerez külföldi megbízásokat sokmillió dollár értékben...
Természetesen, nem átlagos a fizetése sem, havonta 3-5százezer Ft, plusz évente 2-3 alkalommal (húsvétkor, karácsonykor, évzáráskor vagy nagyobb munkák végén) külön 2-5százezres prémiumok...
(A munkája sem átlagos, mert bizony elég sokat van távol a családjától, szinte mindig pénteken kell elutaznia, tehát sok hétvégénket áldoztuk a munkájának. Itthon is állandóan be van kapcsolva a mobilja, ha este 10-kor hívja egy külföldi partnere, neki akkor is intézkednie kell!)
Tudom, most ezért sokan le fognak pontozni, már puszta irigységből is, de azért mégis leírtam, mert neked fontos lehet, hogy tervezni tudj.
18:24es vagyok, köszönöm szépen!Mi is arra törekszünk, hogy majd otthon tudjak maradni a gyerekekkel, férjem is ezt szeretné!
Aki meg irigységből lepontoz az kiállítja magáról a szegénységi bizonyítványt!Már csak a leírás alapján is nagyon sokat dolgozik a férjed, és gondolom ezt megélni sem mindig egyszerű!Csak hát az irigyek idáig nem jutnak el!Megmondom őszintén azért is kérdeztem, mert nagyon szeretek olyan embereket hallgatni, olyanokról olvasni akiknek tisztességes munkával megvan a mindennapi élethez szükséges pénzük, nincsenek nagy szükségeik.Jó ilyeneket hallani, erővel tölt el, hogy "igen, meg lehet csinálni":)köszönöm még egyszer:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!