Kórházban dolgozok 12 órás munkaidőben 6-18-ig ill.18-6-ig váltott műszakban . Elvárhatja tőlem a munkáltató hogy ha vidéki dolgozó vált le engem ott maradjak még 30 ill.40 percet? És nem fizetik ki? Ígyis elvárják hogy fél 6-ra ott legyek
A bejárónak kell hamarabb bemenni, hiszen nem Neked kell alkalmazkodni hozzá. Ja, hogy korán beér? Legyen ez az ő baja, hiszen vállalta az állást.
Nálunk is ugyanez a probléma.
Én is vonathoz vagyok kötve, ezért korábban szoktak leváltani délután.
Aztán mikor én megyek éjszakára, akkor én is korábban megyek. Ezt meg lehet oldani egymás között, a főnökség nem engedélyezné nálunk.
De hogy mindig te menj, ingyen, viszonzás nélkül, azt nem várhatja el senki. Ha nem oldható meg máshogy, akkor írni kell, mennyivel dolgoztál többet, és lecsúsztatni.
A közvetlen fönököd hibája ha megenged ilyet.
Kit terhel a felelőség ha Pl:6.15-kor rosszul van a beteg és a váltás még nincs bent??? Akinek lejárt a műszakja és beteget lát el akkor annak túlórát kell fizetni és ha félórával tovább marad 1 órát kötelesek fizetni, így szól a törvény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!