Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti elvárnátok hogy a...

Szülők! Ti elvárnátok hogy a gyermeketek párja segítsen, amikor nálatok van?

Figyelt kérdés
Szombaton és vasárnap van nálunk a párom.

2018. ápr. 8. 13:12
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
48%
Nem kell jegyzetelni, utolsó, de ha látod, hogy a vizszamlad emelkedett egy ezressel, amióta a lányoddal tölti a barátja a hétvégét, a párizsi nem lett elég, pedig 3 napra vetted, 6 csirkemell filé helyett 8at kell venned, a rakott krumpli, amit amúgy két napra terveztél egy nap alatt elfogyott, akkor azért feltűnik, hogy van plusz egy személy. Van akinek ez belefér, van akinek meg nem. Mondjuk eleve nem engednem, hogy minden egyes hétvégén nálunk legyen, mehetnek nyugodtan a fiúhoz is,
2018. ápr. 9. 14:41
 32/33 anonim ***** válasza:
82%
Ahány ház annyi szokás. Ha valaki szűkösebben jön ki anyagilag vagy csak szimplán fillér b... vagy zavarja egy kvázi idegen akkor le kell ülni a gyerekkel és megbeszélni vele mi a probléma. Én például most a barátnőméknél voltam majd egy hetet a tavaszi szünetben. Nem volt semmi elvárás felém de mivel az anyukája egyedül neveli ezért férfiként nekem alap volt segítek. Felhasgadtam a maradék fát, kiástam az új rózsafák helyét nem volt elvárás irántam de abba a ~1.5 napba nem haltam bele.
2018. ápr. 9. 19:11
 33/33 anonim ***** válasza:
95%

A kapcsolatunk elején, mikor még nem laktunk együtt, mindketten a szülői házban éltünk, általában a hétvégéket töltöttük együtt, hol egyikünk szüleinél, hol másikunk szüleinél. Az én szüleimnek anyagilag nem okozott problémát a plusz egy fő, de a párom természetesnek tartotta, hogy olykor felajánlja a segítségét, amit a szüleim hol elfogadtak, hol nem. Én akkoriban egyébként is gyakran főztem a családomra (volt saját keresetem, de a rezsibe nem engedték, hogy beszálljak), ezt nem mellőztem és a párom is besegített benne.

Náluk egészen más volt a helyzet, ő azért nem tudott elköltözni, mert az anyja soha életében nem tudta eltartani magát, és a válása után ezt a gyerekeinek kellett megtennie már 16 évesen is. Ennek értelmében a párom egyetem mellett már végig dolgozott és azt követően is folyamatosan keresőképes volt. Így ott az anyja néhanapján 1-1 kiflit vett nekünk, mert többet ő nem tudott hozzátenni a dologhoz. Mi ebbe szoktunk bele, ott mindent mi csináltunk, a bevásárlást, a főzést, a takarítást. Egyetlen dolgot nem, a mosogatást, azt csak nagyon ritkán csinálhattam én vagy a párom. Azt szinte mindig megcsinálta az anyja, ezzel megköszönve, hogy elé tesszük az ételt és a saját életünk építgetése érdekében sem hagyjuk ott a sz@rban. A takarításba is besegített ő is.

Ez két teljesen eltérő családi és anyagi helyzet, meg hát egyetem alatt találkoztunk, kapcsolatunk második évétől mindketten teljes állásban dolgoztunk, szóval nem biztos, hogy teljesen válasz a kérdező esetében fennálló szituációra, de szerintem jól érzékelteti azt, hogy ha valamit kapsz, akkor azért ajánld fel a segítséget és fordítva, ha elfogadod a segítséget, akkor te is tegyél valamit. Lefordítva, ha anyukád főz, mos, takarít a párodra heti 2 nap, akkor neki illene valami segítséget felajánlani (pl.: terítés, evés után elpakolásn mosogatás, krumplipucolás, stb). Ha pedig a párod besegít, akkor az ne legyen természetes és elvárás a szüleidnek, hanem ők meg viszonozzák azzal, hogy kedvesek a pároddal, szívesen látják, nem érzékeltetik vele, hogy a két zuhanyért bizony minimum két mosogatást várnak.

2018. ápr. 10. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!