Szülők! Ti elvárnátok hogy a gyermeketek párja segítsen, amikor nálatok van?
A kapcsolatunk elején, mikor még nem laktunk együtt, mindketten a szülői házban éltünk, általában a hétvégéket töltöttük együtt, hol egyikünk szüleinél, hol másikunk szüleinél. Az én szüleimnek anyagilag nem okozott problémát a plusz egy fő, de a párom természetesnek tartotta, hogy olykor felajánlja a segítségét, amit a szüleim hol elfogadtak, hol nem. Én akkoriban egyébként is gyakran főztem a családomra (volt saját keresetem, de a rezsibe nem engedték, hogy beszálljak), ezt nem mellőztem és a párom is besegített benne.
Náluk egészen más volt a helyzet, ő azért nem tudott elköltözni, mert az anyja soha életében nem tudta eltartani magát, és a válása után ezt a gyerekeinek kellett megtennie már 16 évesen is. Ennek értelmében a párom egyetem mellett már végig dolgozott és azt követően is folyamatosan keresőképes volt. Így ott az anyja néhanapján 1-1 kiflit vett nekünk, mert többet ő nem tudott hozzátenni a dologhoz. Mi ebbe szoktunk bele, ott mindent mi csináltunk, a bevásárlást, a főzést, a takarítást. Egyetlen dolgot nem, a mosogatást, azt csak nagyon ritkán csinálhattam én vagy a párom. Azt szinte mindig megcsinálta az anyja, ezzel megköszönve, hogy elé tesszük az ételt és a saját életünk építgetése érdekében sem hagyjuk ott a sz@rban. A takarításba is besegített ő is.
Ez két teljesen eltérő családi és anyagi helyzet, meg hát egyetem alatt találkoztunk, kapcsolatunk második évétől mindketten teljes állásban dolgoztunk, szóval nem biztos, hogy teljesen válasz a kérdező esetében fennálló szituációra, de szerintem jól érzékelteti azt, hogy ha valamit kapsz, akkor azért ajánld fel a segítséget és fordítva, ha elfogadod a segítséget, akkor te is tegyél valamit. Lefordítva, ha anyukád főz, mos, takarít a párodra heti 2 nap, akkor neki illene valami segítséget felajánlani (pl.: terítés, evés után elpakolásn mosogatás, krumplipucolás, stb). Ha pedig a párod besegít, akkor az ne legyen természetes és elvárás a szüleidnek, hanem ők meg viszonozzák azzal, hogy kedvesek a pároddal, szívesen látják, nem érzékeltetik vele, hogy a két zuhanyért bizony minimum két mosogatást várnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!