Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti elvárnátok hogy a...

Szülők! Ti elvárnátok hogy a gyermeketek párja segítsen, amikor nálatok van?

Figyelt kérdés
Szombaton és vasárnap van nálunk a párom.

2018. ápr. 8. 13:12
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
89%

#9: Ez alapján megítélni egy embert csúnya dolog. Nem hiszem,hogy más lenne a szocializációja, csak mert nem ajánlja fel hogy segít.

Ha már illem, nem azért várok vendégeket,hogy velem dolgozzanak. Számtalan helyen voltam már vendégségben, és mindenhol vissza utasították a szándékot,mert az illem azt diktálja,hogy ne a vendéget dolgoztasd. De tudom,mi akkor mindenhol másképp voltunk szocializálódva.

(Az meg más tészta,hogy neked a gyerekeid párjával való súrlódásaihoz nincs közöd.)

2018. ápr. 8. 15:53
 12/33 anonim ***** válasza:
32%
El nem várnám külön, de ha már ott eszik, fürdik, akkor esetenként jól esne ha valamit segíteni, vagy eszébe jutna megcsinálni. Főzni egy ebédet, vagy ilyesmi.
2018. ápr. 8. 15:55
 13/33 anonim ***** válasza:
48%

10!

Egyenlőre a kérdező partnere, lehet hogy nem hosszu ideje vannak együtt. Ezen kívül a szombaton és vasárnap ott van, az 8 nap, napi 3× étkezés, plusz víz, villany, stb. Nem kell kiszámlázni, se kifizetni, de ne is gondolja már senki azt, hogy az normális és elvárható,hhogy végül is eltartom azt az egy főt és az semmit sem segít.

Visszatérve az én kamasz gyerekemre, ő pl mindig visz valamit, ha vendégségbe megy és én is mindig szoktam valamit kapni a gyerekektől, ha jönnek aludni

2018. ápr. 8. 16:01
 14/33 anonim ***** válasza:
65%
Nem ! Ő nálam vendég! Ha együtt laknánk akkor az esetleg más lenne.
2018. ápr. 8. 16:09
 15/33 anonim ***** válasza:
85%

Egy gyerekes szülőként mindig is rettegtem az ilyentől.

18 éves fiam van.

Két éve ismerkedett meg a barátnőjével.

Sokáig nem volt együtt alvás, de előtte is feljöttek egy filmet megnézni vagy csak tanulni.

Soha nem vártam el, hogy a lány elmosogasson, de bizony már maga a kérdés is jól esett.

Ugyanígy a fiam is szívesen segít a lányos házban.

Szerintem a kérdés és a gesztus is jól tud esni a szülőnek, főleg egy fárasztó nap után.

2018. ápr. 8. 16:24
 16/33 anonim ***** válasza:
63%

Ha nem huzamosabb ideig marad, hanem tényleg csak hétvégente, akkor nem várom el (nem igényem), hogy pl. kitakarítsa a wc-t, de elvárom (igényem), hogy a használt tányért stb. tegye a mosogatóba. Nem kell elmosogatni, de ne is hagyja ott, mint eb a sz'rát.

Illetve ágyazzon be maga után, ezzel is hozzásegítve a lakás rendezettségét. Takarítania meg főznie nem kell, hacsak nem akar.

2018. ápr. 8. 16:34
 17/33 anonim ***** válasza:
26%

Á, a gyerekem párját eleve el se kell fogadnom, hiszen felnőtt ember, stb...

Egy reggeli kérdés válaszait keresd meg, simán semmibe kell venni, ne foglalkozz vele, hogy létezik. Neki is ezt kell tennie veletek.

2018. ápr. 8. 16:36
 18/33 anonim ***** válasza:
6%

Alap hogy ok ketten mosogatnak es osszepakolnak ebed utan

Alap agyukat nevetik rendet raknak

Alap ha kertben dolgozunk segitenek.

Ha csaladtag akar lenni segitsen magatol

Nem cseled vagyok plusz egy fore.

2018. ápr. 8. 17:01
 19/33 anonim ***** válasza:
45%

Én még nem vagyok szülő, viszont korábban párjaim szüleinél alap volt, hogy segítek. Ez most is így van, hogy ha megyek valahová, akkor megkérdezem, hogy segíthetek-e? Alap udvariasság. Nyilván, mikor csak egy-egy alkalommal vagyok vendégségeben, akkor elutasítják (meg úgyis lesz, hogy hozzám jönnek, és akkor meg én rámolok meg mosogatok, és enyémek a költségek).

De hosszabb ott tartózkodásnál (pl. egy hét) is szívesen behordtam a fát vagy mosogattam vagy bármit, mert ez egy adok-kapok szituáció, ami mindenki számára win-win-ként jön ki.

2018. ápr. 8. 17:11
 20/33 anonim ***** válasza:
52%
Hat amúgy ha ő elvárja, hogy ott lehessen és családtagként kezeljék, akkor teljes joggal lehet elvárni, higy úgy is viselkedjen, ergo segítsen, mint a saját gyerek.
2018. ápr. 8. 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!