Normális a nővérem? Hogy beszéljem le az esküvőröl?
A nővéremnek 4-5 évvel ezelőtt lett egy barátja, Kurdisztánból jött a gyerek, itt tanult egyetemen. Tesóm azt momdta szerelem volt nekik első látásra vagy nem is tudom, és eljegyezték egymást. Senki nem nézi jó szemmel, mert mégis csak az iraki részről jött, meg muszlim ugyebár szóval azért na , mindenkinek vannak vele szembe fenntartásai. A faszi meg nővérem is dolgoznak, együtt élnek már 2 éve, a pali nem is akar visszamenni, a szülei is megmondták, hogy menjen csak mert semmi jó nem kecsegteti őt otthon.
Hogy tudnám lebeszélni a tesómat egy ilyen hülyeségről? Anya az egyetlen aki bírja a gyereket , mert hogy milyen “úriember”. Tényleg elhalmozza mindennel a tesómat, nyáron itthon sincsenek az egész nyarat utazással töltik, egyetemen is ez volt, most télen is síelni mentek 2 hétre. Apu megmondta neki hogy kitagadja ha hozzámegy.
Valaki segítsen, nem szeretném, hogy hülyeségbe menjen bele, aztán a csávó meg kisemmizze! 19/F
Tesóm nem miatta mondott fel a munkában, csak azt elfelejtettem leírni bocsánat. Értem hogy magyarból is találok ilyet, csak most tűnt szembe, hogy a srác egyik haverjának aki szintén kurd, lstt egy barátnője akit ugyanígy kezelnek, mármint ne beszélgess másokkal és stb, és nekem ez fusztráló, nem tudom elhinni hogy ez valahol normális és bevett szokás.
Nem tudom hogy van e otthon kinézett feleség, de azt hiszem mindegy, hisz a srác egyáltalán nem akar hazamenni.
"Nincs Kurdisztánhivatalosan kedves kérdező
Milyen állampolgár a srác??"
Irak föderális állam 2003-tól kezdve. Ha kis csökött agyad nem fogja fel, hogy Kurdisztán létezik az a te bajod. Gyakorlatilag mindenben függetlennek, egyedül az állampolgárság meg a valuta közös!
De facto köztársaság. Ráadásul az új generáció már arabul nem tud, mivel kurdul oktatnak az iskolában.
Nem de jure (mint pl. Magyarország, Lengyelország), hanem de facto! Tisztában kéne lenni a fogalmakkal, utána okoskodni, hogy ez meg az nem létezik stb...!
Néhány éve itt voltak: [link]
Kérdező: amit a 20-as válaszod első bekezdésében írtál, az lesz, és az lesz a baj. Egy kalitkában fogja tartani a nővéred, be fogja zárni, azt is írod, hogy már így is ugranak a haverjai, ha valakivel vált pár szót. Miért is? Nem anyagi kisemmizés a veszélye. Az, amit ott az első bekezdésben leírsz, és te is észreveszed, na az lesz a gond.
Hogy hogyan beszéld le róla? Mert szerintem is le kéne. Nem tudom. Kereshetsz ilyen eseteket, itt is, könyvek vannak, de lehet más országban játszódnak. A szerelem vak, meg amíg minden szép, az ember nem veszi észre a jeleket, és nem is akarja észrevenni. Szóval lehet, hogy nem fog sikerülni. Szerintem el kellene magyarázni a nővérednek, hogy milyen problémák merülnek fel egy ilyen párkapcsolatban, hátha elgondolkodna, és példákat mondani, meg hátha eszébe jutna néhány. Annak értelme nincs, hogy apád fenyegeti hogy kitagadja, arra tesód vagy legyint, vagy csak azért is csinálja. Olvass utána.
Én értem mit ír a kérdező.Mindenki bizonygatja, hogy normális dolog 3 korbevenni és megverni egy részeg srácot aki szemtelen volt.Gondolom mind így csinálják minden hétvégén.Na neee!Hol normális, hogy megmondják a baratnonek, hogy pasival nem beszélgessen.Akik annyira kiállnak a kurd srác mellett,ti is megmondtatok a baratnonek, feleségnek, hogy pasival ne dumaljon? Gondolom a hölgy meg mondta ti mit fogjátok be:-)
Én nem bírom a kisajátításnak ilyen megnyilvánulásait.Hadd döntse el a nő akar e pasival beszélni,akar e kirakni képet, szeretne e dolgozni..stb..stb
Mielőtt jönne hogy rasszista vagyok Nem.A férjem Nigériai származású.
Írod, hogy a srác szülei is neheztelnek, mert a tesód európai. Lám-lám nem csak az ideírók szűk látókörűek ugye?
Az van, hogy nagyon eltérő a kultúrkör ahonnan származnak. Most még lehet van boldogság, meg elhalmozás, meg sielés, de mi van ha feleség lesz a tesód, gyerekek lesznek, stb.
A másképp neveltetés még hazai pároknál is gondot okzhat, lásd csak az ide írókat anyós/após kérdésekben. Nemhogy egy teljesen más kultúra, szocializáció.
Én sem örülnék egy ilyen kapcsolatnak.
46. vagyok. Itt is írták már a gyiken, h esküvő után megváltozott a férj, és akkor jött a feketeleves.
Az a különbség, hogy Magyarországon egy nő többet megengedhet magának, mint akár egy kurd nő otthon, bár én arra gondolok, hogy ők azért lazábbak, és van más népeknél durvább dolog. Ami nekünk természetes meg normális, az más országban extrémnek számít, vagy erkölcstelennek. Én sem posztolom tele a facebookot szexi szelfikkel, de én itt megtehetném, ő ott nem valószínű. Ez mondjuk erős példa, de ha nem szólhat hozzá egy szót egy másik férfi, az is extrém. Ha jön a villanyszerelő menjek el itthonról, és csak a férjem legyen itthon?
Nem, nem normális a nővéred. Lebeszélni nem lehet, hagyni kell, majd meglátja.
Eleve baj van a saját identitásának az értékelésével, ha más fajtával "szerelembe" esett, "első látásra".
White trash-nek hívják a hasonlót Amerikában, kár is szépíteni.
Már kisemmizte a nővéred magát, ha nem is anyagi értelemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!