Hogyan beszéljem le a párom kamasz gyermekeit arról, hogy hozzánk költözzenek? Ráadásul a párom örülne neki.
Kegyetlennek fogok tűnni, de egyikünknek sem tenne jót.
15 éves fiú, 14 éves lány. A kapcsolatunk jónak mondható, de fogalmuk sincs az életünkről.
Ők elég jól élnek, mert anyuka új férje el van eresztve, ezért megszoktak egy színvonalat. Ezt már tapasztaltam a nálunk töltött idő alatt. Mi ezt a szintet ha megfeszülünk se tudnánk nekik megadni.
Most azért akarnak költözni, mert az anyjuk bejelentette, hogy babát vár.
A párom a fellegekben jár a boldogságtól, hogy a gyerekek esetleg hozzánk fognak költözni. Nem tudja józanul átgondolni a dolgokat.
Arra gondoltam, hogy nekem kellene elbeszélgetnem a srácokkal, hogy legalább tájékoztassam őket a tervük buktatóiról.
A másik probléma az, hogy anyuka sajnos nagyon, de nagyon haragtartó és roppant sértődékeny. Ha a gyerekek most bejelentik, hogy elköltöznek, akkor hiába akarnak esetleg 1-2 hét/hónap múlva visszamenni, az anyjuk nem fog nekik engedni. Már volt pár ilyen jellegű kijelentése.
"A párom a fellegekben jár a boldogságtól, hogy a gyerekek esetleg hozzánk fognak költözni."
Ne vedd el az örömét.
Mondj egyetlen ervet, amiert a pasid teged valaszthatna a gyerekei helyett.
A gyerekek mindenkinel fontosabbak egy szulo szamara. Igy nem az a kerdes, hogy a gyerekek ott lakjanak-e az apjukkal, hanem, hogy te veluk maradsz vagy elkoltozol.
Esetleg ne beszéld le őket! Mégis, hogyan képzeled!?!?!?!
Ők a párod gyerekei, és elárulom: ezerszer fontosabbak neki nálad! Te fogsz repülni, nem ők.
A párod fog mosni, főzni, takarítani a gyerekekre?
Akkor semmi gond.
Attól félek, hogy majd a gyerekei veszik el a kedvét, mikor kiderül, hogy nálunk nem telefonálgathatnak havi 15-20E-ért és nem lesz minden hónapban új ruha és nem lesz minden héten bulizás, nem lesz nagy tv és saját gép, nem lesznek extra külön órák, nem lesz rendelt kaja...
Nem szándékozok a saját lakásomból kiköltözni a gyermekeinkkel. Ha ő menni akarna, mehet, csak nem tudom, hogy hová, mert már fél éve munkanélküli.
Nem értem miért engem támadtok, mikor én tényleg segíteni szeretnék.
Én teljes mértékben megértelek.
Én sem örülnék (és ez enyhe kifejezés), ha az én nyakamra, az házamba hozná valaki a két kamaszodó gyerekét. Ez neked nagyon sok változás, még akkor is, ha a párod gondoskodik róluk (főzés, vasalás...)
Én kerek perec nemet mondanék a saját házamban.
Ne a te kontódra legyen apa.
jól értem a lakás a tied, a gyerekek apja munkanélküli és te tartod el őt is?
mert ebben az esetben megmondanám a páromnak, hogy amíg ő nem dolgozik nem jöhetnek, mert azért azt már ne várja el tőled, hogy te tartsd el az ő két gyerekét is (elvált nőként mondom, nekem is van egy lányom, de eszembe nem jutna úgy elengedni az apjához, hogy tudom ő nem dolgozik csak a barátnője)
meg elég félrenevelt gyerekek lehetnek ha tényleg emiatt akarnak költözni, mert nem tetszik nekik, hogy lesz még egy tesójuk...
Munkanélküli is?
A gyerekek nagyon hamar visszaakarnak majd kerülni az anyjukhoz.
A srácokkal való elbeszélgetést jó ötletnek tartom.
Azok szerint, akik szerint ehhez a kérdezőnek semmi köze, azok biztos örülnének annak, ha kvázi idegenek költöznének a saját lakásukba megbeszélés, belegyezés nélkül :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!