Hogyan beszéljem le a párom kamasz gyermekeit arról, hogy hozzánk költözzenek? Ráadásul a párom örülne neki.
Kegyetlennek fogok tűnni, de egyikünknek sem tenne jót.
15 éves fiú, 14 éves lány. A kapcsolatunk jónak mondható, de fogalmuk sincs az életünkről.
Ők elég jól élnek, mert anyuka új férje el van eresztve, ezért megszoktak egy színvonalat. Ezt már tapasztaltam a nálunk töltött idő alatt. Mi ezt a szintet ha megfeszülünk se tudnánk nekik megadni.
Most azért akarnak költözni, mert az anyjuk bejelentette, hogy babát vár.
A párom a fellegekben jár a boldogságtól, hogy a gyerekek esetleg hozzánk fognak költözni. Nem tudja józanul átgondolni a dolgokat.
Arra gondoltam, hogy nekem kellene elbeszélgetnem a srácokkal, hogy legalább tájékoztassam őket a tervük buktatóiról.
A másik probléma az, hogy anyuka sajnos nagyon, de nagyon haragtartó és roppant sértődékeny. Ha a gyerekek most bejelentik, hogy elköltöznek, akkor hiába akarnak esetleg 1-2 hét/hónap múlva visszamenni, az anyjuk nem fog nekik engedni. Már volt pár ilyen jellegű kijelentése.
Hivd meg oket egy kozos ebedre, amit otthon negyesben, es kaja kozben fejtsd ki, hogy mennyire orulsz annak hogy ok is idekoltoznek, legalabb a hazi munka egy kicsit tobb fele osztodik, talan a ferj urad is talal valami allast, hogy legyen mindennap fot etel, es a suli utan ok is el tudnak menni penzt keresni, igy hamarabb torlesztodik az addig felhalmozodott adossag ... stb. Finoman vezesd ra hogy nem a szemelyukkel van bajod, mert akkor tenyleg repulsz, hanem a szituaciot kell atlatni, mert ha odakoltoznek, es nehany het utan fikazva elszaladnak, az az apjuknak jelent torest az eleteben. Esetleg hivd el oket nyaralni hosszabb idore, hogy mindannyiotoknak legyen atlatasa mennyire mukodne ez az egesz.
Meg egy eszrevetel. Nem irigylem a szuletendo gyermeket ket ilyen hozzaallasu testverrel szemben.
Amúgy tényleg rendesek, de tény, hogy nem ugyanazon a színvonalon élünk. Ha 1-1 hétvégét nálunk töltenek, mindig igyekszünk nekik mindent biztosítani, hogy jól érezzék magukat. Ez ennyi időre működik is, de egy egész hónapra még akkor se tudnánk kihozni, ha végre lenne megint munkája a páromnak.
Én is attól tartok, hogy nagyon hamar meggondolnák magukat és mivel az anyjukat is jól ismerem, tudom, hogy már elvből sem engedné őket vissza.
@Advil
" mert akkor tenyleg repulsz, "
A saját házából nem a kérdező fog repülni.
Arra celoztam hogy vege a kapcsolatnak, csak ideztem egy regebbi hozzaszolot.
Első körben a pároddal kellene megbeszélni, hogy
1. a te lakásodba azért ne vegye olyan automatikusnak, hogy +2 embert beköltöztet
2. Munkanélküli. Miért is kellene neked erőn felül eltartani még két embert, akiknek olyan igényeik annak, amiket akkor sem tudtok kielégíteni, amikor van munkája? Legyen már esze, teljesen megromlana a kapcsolata a gyerekeivel, ha otthonról elmenekülnek a baba miatt, nálatok meg azt látják, hogy csak a lemondások (a korábbi életükhöz képest), ráadásul ez az anyjuk irányában sem jó ötlet, mert vele is elrontanák a jó kapcsolatot.
3. Üljön le a gyerekeivel és kérdezze meg, hogy mi az, ami miatt el akarnak jönni otthonról? Mert nem jutna rájuk annyi figyelem? Alkalmazkodni kellene? Mert nem ők lennének ezentúl a világ közepei? Mert sajnos ez a szitu nálatok is meglenne, annyi, hogy a Te gyerekeid nem csecsemők már, de itt is alkalmazkodni kellene de nagyon, főleg, hogy a lakástok, gondolom, nem úgy van berendezve, hogy +2 üres szoba áll a rendelkezésetekre, ahova el tudnátok őket szállásolni..Emellett munkanélküli apjuktól ne várjanak semmit, mert munka mellett sem tud messze olyan színvonalat sem biztosítani, hát még anélkül. Ráadásul ha csak kényeskedéséből jönnének el otthonról, racionális érvek nélkül, akkor gondoljon bele apuka, hogy nálatok lakva milyen hiszti lenne, amikor majd gyakorlatilag mindenről le kellene mondani, ami odaát alap dolog volt. Közöld vele szépen, hogy neked a gyerekeid az elsők, az ő nyugalmukat kell biztosítanod, és ha ezt megzavarni látod a gyerekei által, akkor számoljon vele, hogy nem fogsz habozni, ha választani kell: mehet ő is - munkanélküliként - és a gyerekei is, amerre látnak.
Egyébként nem is értem, mekkora pofa kell ahhoz, hogy a nyakadra költöztetné a két gyerekét úgy, hogy még magát se tudja eltartani. Majd a te gyerekeid isszák a levét ha rájuk fele annyi se jut, mert a két kamasznak is kell? Ok, nem volt részem ilyen patchwork családban, nem tudhatom, hogy működik, mennyit kell tűrni, de hogy én a más gyerekéért (még ha az a páromé is) egy fillért nem vennék el a saját gyerekeimtől, az biztos! Mint ahogy az eltartásukat sem lőcsölném más nyakába...
Amit nem említ senki, hogy egyrészt a gyerekek nem költözhetnke csak úgy az apához, mert a bírósági határozatban foglaltak kötelezöek.
Másodszor - ha a szülök kérik is az elehelyezés megváltoztatását -, attól kezdve, hogy az apánál élnek, az anya köteles utánuk gyerektartást fizetni, és ilyen esetben figyelembe veszik azt, hogy mi volt az eddigi megszokott életmód, és annak alapján szabják meg az összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!