Miért van az, hogy a gyerekes nők csak a tündi-bündi gyerekükről tudnak beszélni, és másról sosem? Nem veszik észre, hogy mennyire untatják ezzel a környezetüket?
Én nem vettem észre, hogy untatnám a környezetem:)Gyakran nem TUDOK másról beszélni, mert amikor az emberek meglátják a babakocsit, csak ezeket a kérdéseket képesek feltenni:
-jó gyerek?
-szopik még?
-van tejed?
-kinél szültél?
stb.
És emellett persze az is bejátszik, hogy most ez a "munkám". Mielőtt szültem, sok munkahelyi sztorim volt, jelenleg inkább a pisi-kaki balesetekkel vidítom fel a nagyérdeműt. Az emberek nagyon kárörvendőek, imádják az ilyen történeteket, amiben a fiatal, elsőbabás anyuka póruljár.
Szóval: nem minden anyuka ilyen, viszont a legtöbbünktől el is várják, hogy csak a babáról beszéljünk. És van, amikor tényleg nem tudunk másról. Ez van.
Az még hagyján, ha dícsérik; majd később, ha kamasz lesz a gyerek, szinte csak panaszkodni fognak :)
Amúgy, biztos azért beszélnek a gyerekeikről nagyon sokat, mert nagyon szertik őket.
Akkor most képzeljétek el velem a következőket:
Fikció 1: Fiatal nő vagyok, nincs gyerekem, tegnap moziban voltam, hétvégén a vágtán, három hete pár napig Franciaországban, közben olvasok egy könyvet, jövő héten itt lesz az unokatesóm férje üzleti úton Angliából, megígértem, hogy körbeviszem a városon, kiviszem Szentendrére is. A főnökömet imádom, érdekes melókkal bíz meg, a titkárnő meg egy hisztis liba, ma is össze-vissza kevert mindent, este a párom vacsizni visz egy hajóra.
Fikció 2: elsőbabás anyuka vagyok, hat hónapja egy gyerek körül forog az életem, végre nagyjából különbséget tudok tenni, mikor miért sír, melyik hangja mit jelent. Hat hónapja a tévét nézem kikapcsolódásként, ok, a múltkor itt volt anyám, akkor néhány órát el tudtam tölteni bevásárlással, hogy vegyek pár kisebb ruhát. A lakótelep alatti parkba szoktam levinni, ott néhány jófej, még több unalmas kismamával a kakafajtákról beszélgetünk, bébiétel-tapasztalatainkat osztjuk meg, stb. A nap legnagyobb eseménye, ha végre elalszik/nem sír/rendesen evett/gördülékeny volt a fürdetés/büfizett. Vacsorát kell főznöm minden nap.
Folytassam? Érezhető a különbség? Arról beszélünk, ami történik velünk, s kismamának lenni elég ingerszegény, igaz, őket kárpótolja a csemetéjük, ezért nem tartják unalmasnak.
előző, mondjuk, nem olyan könnyű témát váltani azokkal az anyukákkal, akik csak a gyerekükről beszélnek.
ha pedig direkt egyenesben megmondaná a kérdező a szemükbe, hogy most már beszéljenek másról, pláne hogy untatja a téma, esetleg egyáltalán nem is kíváncsi rá, akkor egyből rásüthetik, hogy irigy. jól kibeszélnék a háta mögött, ezt senki sem szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!