Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért teszik az emberek...

Aniangyal kérdése:

Miért teszik az emberek tönkre magukat és a környezetüket is?

Figyelt kérdés
Lehetséges lenne az, hogy senki, élő ember ne dohányozzon, alkoholizáljon, drogozzon, lopjon, hazudjon, öljön, paráználkodjon...? Tehát hogy jó emberek, normálisak legyenek csak a világon. Miért olyan nehéz ez vajon?
2011. febr. 3. 20:45
 1/8 anonim ***** válasza:

Hú sexnélkül az élet?

Az ortodox zsidóknál van hogy sex csak gyerekcsinálásra legyen. vagy is nem élvezhetik, nem paráználkodhatnak.

èn szivesen dohányzom néha nap vagy iszok meg kb évente 2 pohár alkoholt. nem lopok és nem drogozom, és nem öltem meg senkit, de azért a párommal összebújunk.

én nem akarok a te nézöpontod szerint tökéletes lenni.

2011. febr. 3. 20:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Első, a paráználkodás nem szexet jelent :DDD hanem hűtlenséget.
2011. febr. 3. 20:58
 3/8 anonim ***** válasza:
A tanulás leegyszerüsítve úgy működik, hogy csinálunk valamit, erre kapunk egy pozitív vagy negatív választ. Ebből egyenesen következik, hogy mért kezdenek egyesek drogozni, cigizni stb.
2011. febr. 3. 21:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha magát károsítja, az nem érdekel. Az ő baja.

A másik, hogy lop, öl, és pl. a wc-re is autóval jár már kicsit jobban bánt.

Mindezt miért? Szerintem mert lusták, önzőek, nincs tartásuk, sem akaraterejük.

Miért öl valaki?

Talán mert nem képes arra, hogy leüljön és elbeszéljen a másikkal, vagy ráhagyja.

Miért lop valaki?

Mert az a könnyebb út (persze van amikor talán az egyetlen).

Miért megy mindenhova autóval?

Mert mérhetetlenül lusta. Inkább ül a dugóban, minthogy sétáljon egyet, vagy tömegközlekedésen utazzon.

Lehetséges-e, hogy minden ember jó legyen? Sajnos nem. Pedig egyszerű. Csak az számít amit teszek, és csak az számít, hogy jó legyen.

2011. febr. 3. 22:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, habár ezek alapján újabb kérdések merültek fel bennem. Csak egyet írok le végszónak: minden elkövetett bűn felesleges, mindenre van más megoldás, csak buták az emberek; nem kell tökéletesnek lenni, de azért gondolkozzon el rajta mindenki.
2011. febr. 4. 09:13
 6/8 Phoney ***** válasza:

Először is mert az általunk ismert kulturált élet természetellenes, eleve csakis csecsmőkorban kezdett neveléssel lehet elviselni. Nem szabad az embert vizsgálni anélkül, hogy figyelembe vennénk az állati testét, aminek mindenféle igényei vannak, ami persze ellentmondásos tettekhez vezet.

Másrészt azért, mert az ember maga sem tudja mit akar az ideáljaitól, amiket egyébként rögeszméknek is nevezhetünk. A legtöbb ember nem alkalmas/hajlandó a teljesen nyitott gondolkodásra, és ha nem akar éhenhalni, akkor általában nem is engedheti meg magának, ugyanis idő- és energiaigényes dolog.

Nyilván egyéb dolgokat is lehetne sorolni, akár oldalakon át (sokan meg is teszik). Talán úgy érzed, hogy az állapot, amit ideálisnak tartasz nagyon könnyen elérhető és fenntartható, szerintem pedig a létező legnagyobb kihívás egy ember számára. Az általad sorolt gondokat meg lehet kerülni, csak akkor meg hirtelen más, hasonlóan nagy vagy még nagyobb gondok jelennének meg.

Persze megfelelő vezetőkkel sokkal jobb világot is lehetne szervezni, de nem olyan lenne, amilyet elképzeltél.

2011. febr. 4. 09:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Te hülye vagy b@szki. :D Ne igyon, ne drogozzon, és ne paráználkodjon senki? A többivel mondjuk egyet értek. Egyébként szerintem te nem vagy normális.
2011. febr. 11. 17:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerintem meg te nem vagy normális képzeld el! Én tökéletesen normális vagyok, nagyon-nagyon sokan szeretnek engem, dicsérnek, sőt irigyelnek is, hahaha! Nem viccelek, komolyan. Úgyhogy nagyon tudlak sajnálni, aki ilyet gondol, mond, abból csak az irigység beszél, ennyi!
2011. febr. 12. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!