Akik olyan neveket adnak gyermekeiknek, amik igencsak megmosolyogtatják környezetüket, azok maguk is viselnék a nevet?
Én nem adnék ilyen nevet, de egy ismerősömet Almának hívják, akinek a kislány Málna lett. :)
Szóval nem mindenkinek van ellenére az ilyen név.
az egyik barátnőm osztály társa: Vadkerti Virág
ez szerintem jól hangzik
Én ismerek egy kis fiút, úgy hívják, hogy
Szőke Barna
Anyám lánykori vezetékneve Mezei. Nagymamám sokat gondolkozott, hogy Virágnak keresztelje, de végül "átlagos" nevet kapott.
Bár van egy Cserepes nevű ismerősöm, neki jó lenne a Virág :)
Anyai ágon unokatestvérem a férje nevét a sajátja mögé tette, így lett Mezei-Farkas Rita. :)
Sztem azok a szülők, akik ilyen nevet adnak a gyereküknek, nagy többségükben szívesen viselnének ritka nevet, mivel a cél az, hogy különlegesek legyenek. Ha pedig nekik nem sikerült (és még a nevük is hétköznapi), akkor megpróbálják a gyereküket különlegessé tenni, hátha a gyereken keresztül ők is azzá válnak. Első lépés a különlegesség útján, hogy egyedi, ritka nevet választanak a gyereknek.
Sokszor persze jó, ha egy tucatszámra menő vezetéknevet ritkább keresztnévvel dobnak fel, de könnyű átesni a ló túloldalára. Pl. amikor a keresztnév Napsugár, Ajándék vagy Kisherceg, csak nevetség tárgyává teszik a gyereküket. Sztem nem lehet minden nevet méltósággal viselni, van, hogy egy küzdelem vele az élet.
Néha a vezetéknév kellemetlen (pl. Bugyi, Gagyi), ezzel nincs mit tenni, ha viszont a keresztnév, az csakis a kedves és "előrelátó" szülőknek köszönhető. :-S
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!