Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik olyan neveket adnak...

Akik olyan neveket adnak gyermekeiknek, amik igencsak megmosolyogtatják környezetüket, azok maguk is viselnék a nevet?

Figyelt kérdés
Úgy értem, olyan szülőket kérdezek, akik mondjuk Erdei Manónak, vagy Málnácskának, vagy amit most olvastam, Tavaszkának hívják gyermekeiket, azok maguknak is el tudnák képzelni ezt a nevet? És azoktól is kérdezem, akik ilyen nevet kaptak a szüleiktől, és már nem gyerekek (remélem vannak ilyenek), azok hogyan gondolkodnak erről? Szeretik a nevüket? Akár gyerekek is válaszolhatnak, szeretitek a neveteket? (Persze akiknek ilyesmi neve van, azokra gondoltam)
2010. dec. 29. 13:21
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%
Azért normális határokon belül is lehet találni ilyen neveket. Barátnőm Fehér Virág, és szerintem gyönyörű szép neve van, bár általános iskolában sokat csúfolták emiatt, de mára ahogy kiejti a nevét, mindenki kijelenti hogy szép neve van! :) Már olyat is hallottam hogy valaki radiátornak nevezte el a gyerekét. Szerintem undorító az ilyen, ahogy az is hogy megteheti az ember, hogy így nevezze el szerencsétlen gyereket! Nekem az első az lenne amint betöltöm a 18-at, hogy nevet változtatok.
2010. dec. 29. 13:26
 2/37 anonim ***** válasza:
100%

Én nem adnék ilyen nevet, de egy ismerősömet Almának hívják, akinek a kislány Málna lett. :)

Szóval nem mindenkinek van ellenére az ilyen név.

2010. dec. 29. 13:28
 3/37 anonim ***** válasza:
60%
Én simán élnék ilyen nevekkel, ugyanis minden név olyan, amilyenné tesszük. Lehet egy Manót is méltósággal viselni, kedvesen becézni és elpoénkodni vele egész életedben, és lehet pl egy Katalint is örökre gúny tárgyává tenni. Jó, hogy nem szokványos nevek, az igaz, de ha én Málnácska lennék, akkor Két Lábon Járó Málnabokor lennék egész életemben. És az jó, mert máris előnyöd van a hülyeség által. Nem szabad, hogy azt lássák, hogy ez bánt téged, mert valójában arra ugranak, nem a nevedre.
2010. dec. 29. 13:29
 4/37 anonim ***** válasza:
53%
A Tavaszi Virággal, a Réti Virággal,a Kis Virággal, a Vad Málnával mi a problémád? Szerintem szépek. Akkor nem szép egy név, ha a vezetéknév nem illik a keresztnévhez, vagyha összecseng a két név, és egybeolvad.
2010. dec. 29. 13:31
 5/37 anonim ***** válasza:
78%

az egyik barátnőm osztály társa: Vadkerti Virág

ez szerintem jól hangzik

2010. dec. 29. 13:34
 6/37 anonim ***** válasza:
92%
Múltkor olyan nevű kisgyereket láttam,akit Lakatos Nintendo-nak hívtak...röhögtem rajta 1 sort xD
2010. dec. 29. 13:39
 7/37 anonim ***** válasza:
88%

Én ismerek egy kis fiút, úgy hívják, hogy

Szőke Barna

2010. dec. 29. 13:40
 8/37 anonim ***** válasza:
67%

Anyám lánykori vezetékneve Mezei. Nagymamám sokat gondolkozott, hogy Virágnak keresztelje, de végül "átlagos" nevet kapott.

Bár van egy Cserepes nevű ismerősöm, neki jó lenne a Virág :)

Anyai ágon unokatestvérem a férje nevét a sajátja mögé tette, így lett Mezei-Farkas Rita. :)

2010. dec. 29. 13:41
 9/37 anonim ***** válasza:
100%

Sztem azok a szülők, akik ilyen nevet adnak a gyereküknek, nagy többségükben szívesen viselnének ritka nevet, mivel a cél az, hogy különlegesek legyenek. Ha pedig nekik nem sikerült (és még a nevük is hétköznapi), akkor megpróbálják a gyereküket különlegessé tenni, hátha a gyereken keresztül ők is azzá válnak. Első lépés a különlegesség útján, hogy egyedi, ritka nevet választanak a gyereknek.

Sokszor persze jó, ha egy tucatszámra menő vezetéknevet ritkább keresztnévvel dobnak fel, de könnyű átesni a ló túloldalára. Pl. amikor a keresztnév Napsugár, Ajándék vagy Kisherceg, csak nevetség tárgyává teszik a gyereküket. Sztem nem lehet minden nevet méltósággal viselni, van, hogy egy küzdelem vele az élet.

Néha a vezetéknév kellemetlen (pl. Bugyi, Gagyi), ezzel nincs mit tenni, ha viszont a keresztnév, az csakis a kedves és "előrelátó" szülőknek köszönhető. :-S

2010. dec. 29. 13:42
 10/37 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az a szomorú, hogy az ősi magyar neveket nem engedélyezik ezeket meg igen.Ez szomorít el iszonyat.
2010. dec. 29. 13:47
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!