Akik olyan neveket adnak gyermekeiknek, amik igencsak
megmosolyogtatják környezetüket, azok maguk is viselnék
a nevet?
Figyelt kérdés
Úgy értem, olyan szülőket kérdezek, akik mondjuk Erdei Manónak, vagy Málnácskának, vagy amit most olvastam, Tavaszkának hívják gyermekeiket, azok maguknak is el tudnák képzelni ezt a nevet? És azoktól is kérdezem, akik ilyen nevet kaptak a szüleiktől, és már nem gyerekek (remélem vannak ilyenek), azok hogyan gondolkodnak erről? Szeretik a nevüket? Akár gyerekek is válaszolhatnak, szeretitek a neveteket? (Persze akiknek ilyesmi neve van, azokra gondoltam)
Ismim lánya Zizi,hát én nem adnék a gyerekemnek ilyen nevet,nem csesznék ki vele.
2010. dec. 29. 16:30
22/37 anonim válasza:
Hát én biztosan nem járatnám le a gyerekemet. Mert akárki akármit mond, aki ilyen nevet ad a gyerekének, annak kisebbségi komplexusa vagy feltűnési viszketegsége van. A kedvenc nevem különleges, de azt hiszem ez pont azon a határon van, ami még bőven belefér és gyönyörű. Ez az Auróra. Az ilyen Kandida, Málna, Tomkrúz és még sorolhatnám, hülyét kapok tőlük.
Málna nevű hölgyet hogyan fogják becézni, ha majd idősebb lesz? Málna néni? Málnus néni? Málnácska nénicske?
2010. dec. 29. 17:47
25/37 anonim válasza:
Vannak különleges nevek, amik tetszenek (pl. Málna, Dió, Mandula), de nem hiszem, hogy a adnám a gyerekemnek első névnek. Másodiknak simán, de elsőnek nem hiszem.
Ami nagyon tetszik most, az a Szira, egy ősmagyar név, jelentése: szürke. Sziraként élnék én is. Esetleg Miraként, Lottiként is.
2010. dec. 29. 17:49
26/37 tetris válasza:
Wow! Szira! Nagyon klassz! Ősi, mégis fiatalos,vagány, MAGYAR!!!!
2010. dec. 29. 17:55
27/37 anonim válasza:
Igen. Már csak egy jó vezetéknevű férfi kell hozzá :]
2010. dec. 29. 17:59
28/37 anonim válasza:
Aki Szirát akar adni:
ajánlom Neked a Tak vezetéknevet:
TAK-SZIRA
Jó név a Szira, csak vigyázzatok a vezetéknévvel.
2010. dec. 29. 19:50
29/37 anonim válasza:
HÁt röhögtem jókat!
Náalm Galambos Tarzan és Tirpák Szantiágó viszi a prímet.
2010. dec. 30. 11:49
30/37 anonim válasza:
Én vagyok a Szirás válaszoló.
Nem ragaszkodom foggal-körömmel ehhez a névhez, de ha olyan lesz a párom vezetékneve, hogy illik hozzá ez a név, és a páromnak is fog tetszeni, akkor szeretném, ah ez lenne a gyerkőc neve. :]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!