Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik olyan neveket adnak...

Akik olyan neveket adnak gyermekeiknek, amik igencsak megmosolyogtatják környezetüket, azok maguk is viselnék a nevet?

Figyelt kérdés
Úgy értem, olyan szülőket kérdezek, akik mondjuk Erdei Manónak, vagy Málnácskának, vagy amit most olvastam, Tavaszkának hívják gyermekeiket, azok maguknak is el tudnák képzelni ezt a nevet? És azoktól is kérdezem, akik ilyen nevet kaptak a szüleiktől, és már nem gyerekek (remélem vannak ilyenek), azok hogyan gondolkodnak erről? Szeretik a nevüket? Akár gyerekek is válaszolhatnak, szeretitek a neveteket? (Persze akiknek ilyesmi neve van, azokra gondoltam)
2010. dec. 29. 13:21
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
83%
13.31-es vagyok. Ilyenekre gondoltam, hogy: Tank Aranka, Mézes B. Ödön, Dezo Dóra, Vadisz Nóra, Bevíz Elek, Vizes K. Anna, Füty Imre, Békés Csaba, Trab Antal, és még folytathatnám...
2010. dec. 29. 13:48
 12/37 anonim ***** válasza:
63%
A Kanalas Pamelához, vagy a Kalányos Odüsszeuszhoz, vagy a Lakatos Zsanett-hoz mit szóltok?
2010. dec. 29. 13:50
 13/37 anonim ***** válasza:
90%

Hát engem eredetileg Major Annának neveztek el. Mikor a szüleimet megkérdeztem, azt válaszolták, hogy akkoriban divat volt különleges nevet adni. Hát köszönöm... Gondolom mondanom sem kell, hogy 18 évesen azzal kezdtem, hogy megváltoztattam a nevemet. Most már Zsófia vagyok :)

Amúgy kb. 4-5 éve rendeztek egy találkozót Pesten. A különös nevűek találkozóját. Hát elmentem én is. (bár akkor már Zsófi voltam) Ott megismerkedtem Pop Simonnal, Kaktuszné Cserepes Virággal, Fekete Fehérkével és Piros Farkassal. (elnézést, ha valaki a saját nevét olvassa, és zavarja, hogy "kiadtam", bár ha jól emlékszem 4ük közül 3 megváltoztatta a nevét) A lényeg, hogy én csak gratulálni tudok az ilyen marha vicces szülőknek. Ezek után engem az Eperke és egyéb gyümölcsnév nem mozgat annyira...

2010. dec. 29. 13:54
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Én nem nevezném nagyon extrém vagy hülye néven a gyerekemet... mert az egy dolog, hogy én felnőtt koromban viselném mondjuk ezt meg azt a nevet (Málna, Tea... sztem szépek), de azt is tudom, hogy milyen gonoszak tudnak lenni a gyerekek... és hogy milyen érzés egy gyereknek, ha a neve miatt cikizik-mert hát a gyerek társas lény, a nagy többség mindenképpen be akar illeszkedni (az egyénieskedés általában tinikorban szokott elkezdődni)... ismerek olyan Tea nevű kislányt, aki gyűlöli a nevét, mert minden ovistársa gúnyolja. Tudom, minden nevet lehet cikizni, de szeretném az esélyt redukálni majd.
2010. dec. 29. 14:02
 15/37 anonim ***** válasza:
78%
Egyik ismerősöm lánya Hangya Alma.. Hát.. nem hiszem, hogy tetszeni fog a kislánynak, ha felnő.. Viszont ismerek Hajnal Csillagot és szerintem neki nagyon szép neve van:)
2010. dec. 29. 15:00
 16/37 anonim válasza:
100%

A papám volt orvosát hívták Mikorka Kálmán-nak :D

A barátnőm anyukája kislánykorában elhatározta, hogy ha lánya lesz virágnevet kap. Aztán hozzáment Veres Tamáshoz, és nem akart kiszúrni a lányával (Veres Ibolya, Veres Rózsa stb...) így lett Éva.

2010. dec. 29. 15:03
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

Én soha nem adnék ilyen nevet a gyerekemnek. Ismerek egy lányt, akit Vörös Csillagnak hívnak. 18 évesen meg akarja változtatni a nevét.

Egy kisfiút meg Sándor József Benedeknek neveztek el a szülei. Szerintem ő se fog neki örülni, ha nagyobb lesz.

2010. dec. 29. 15:19
 18/37 anonim ***** válasza:
71%
Nekem normális nevem van, mégis falra mászok tőle. Andrea. Fúj. Mindenki kérdés nélkül rövidíti, rém irritáló. Inkább neveztek volna almának, akármilyen virágnak, vagy borzaszörnyűségnek.
2010. dec. 29. 15:39
 19/37 anonim ***** válasza:
83%

Pán Péter

honvédségnél dolgozik, az sem lehet semmi. :)

Én nem adnék ilyen nevet a gyerekemnek, mikor kistesóm született akkor is végig vettük a neveket, hogy melyiket nem lehet csúfolni.

2010. dec. 29. 15:59
 20/37 A kérdező kommentje:
Engem is csúfoltak a nevemért, de a családnevemért. A gyerekek kegyetlenek és bármilyen nevet képesek kiforgatni. Én már a Kis Virágot sem adnám, de persze ezek nem is annyira durvák, de a Radiátor, meg az anyámat Almának, engem Málnának hívnak, az elég vicces. Tulajdonképpen a legnagyobb probléma nem is az, hogy gyerekkorban csúfolják érte az embert, hanem az, ha valaki tényleg megútálja a saját nevét. Persze vannak olyanok, akik gyűlölik a nevüket és csak szimplán Ágnes a nevük (szóval normális nevük van), de miért adnék nagyobb esélyt arra, hogy utálja szerencsétlen gyerekem a nevét. Értitek, hogy értem, remélem. Persze, van, hogy bejön a furcsa név, de nem hiszem, hogy a Radiátor név bárkinek is tetszene, ha ő maga viselné.
2010. dec. 29. 16:20
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!