Téged miért zavar ha valaki nem akar gyereket?
TUDOM 100 ilyen kérdés volt, de igazi választ sosem adtak, ha zavar, ne olvasd inkább!
Rengeteg ember van aki igen agesszívan reagál a gyereket nem akarós témára! Szerintem ennek nem sok értelme van. Igaz odaírják, hogy: természetellenes, selejt, beteg dolog stb, de szerintem ez nem igazi ok arra hogy valaki ingerült legyen! Hiszen: 1, a gyereket nem akaró fél lehet a világ másik végén él, és abból semmi kára nem lesz az ideges félnek. Mit fáj az neked hogy van a világ másik végén egy "beteg, selejt" ember? 2, úgysem ér el semmit mégha kára is lenne belőle, akkor is úgy csinálná a másik ahogy akarja. Szóval olyan kiváncsi lennék az igazi "titokra" hogy mi bőszít fel így az egyes embereket!
Aki azt írná hogy ő nem tud róla hogy valaki is extrémen utálná a gyerekteleneket, az inkább nem válaszoljon mert értelemszerűen nem róluk szól a kérdés.
Szóval kiváncsi lennék egyszer az ilyen kérdésekre agresszívan reagálók véleményére, magyarázatára!
Én ugyan senkinek nem fogok hazudni, főleg mivel semmi rosszat nem csinálok ami miatt nekem kéne esni.
Gyerekes témában nem zavarna az ezerszer feltett kérdések? Jaj egy éve unatkozok otthon mit tegyek? Jaj mit csináljak a szemét anyóssal? Jaj terhes-e vagyok? Jaj milyen a görbém? Jaj Lacika kétszer megrándult ma, vigyem a kórházba? És sorolhatnám. Szerintem legalább ilyen idegesítőek!
06:07: azért szerintem nem kell attól elszállni mert gyereked van. Attól nem leszel okosabb vagy jobb. Nem hinném hogy aki gyerekekről tanult évekig az olyan szr ember lenne és te többet tudsz nála mert ismersz egy vagy két gyereket.
És az neked fáj? Mi van, ha nem tetszik a komment akkor rögtön be kell szólni? Szerintem akkor sem kell beképzelten viselkedni csak mert felneveltél gyerekeket. Biztos tanultál belőle sokat de nem tudsz a gyerekekről mindenkinél jobban mindent.
Amúgy én nem azért nem vállalok gyereket mert jól akarok élni. Hanem azért mert nem érzek rá vágyat.
De miért baj az ha valaki jól akar élni, nem akar éhezni, nélkülözni? Kinek árt vele? Én azokat itélem el akik a semmire szülnek gyereket.
Lemondani dolgokról nem csak a gyerek miatt lehet. Te is az a tipikus anyuka vagy aki legszívesebb piedesztára emelné magát mert szült egy gyereket és ettől ő sokkal jobb lett mint a többiek. Pedig ez nem igaz. A gyerektől senki nem lesz jó. Aki jó az mindig jó, magától, mert ilyen a jelleme, aki meg rossz az gyerekkel is rossz.
6-07-es vagyok
Gerjesztitek itt a vitát a gyermekesek és a gyermeket nem akarók közt, és elvárjátok, hogy mindenki állva tapsoljon, hogy jól csináljátok.
Baromi rondán beszéltek rólunk, pedig csak annyit mertünk írni, hogy szeretjük a gyerekünket, és próbáljuk jólétben felnevelni őket.
Ha nem érzel vágyat a gyerek szülésre, ne szülj! De akkor ne a nagy nyilvánosság előtt gyalázz mindenkit aki nem veled ért egyet. Persze könnyű így mindannyiunknak a névtelenség árnyékában visszadumálni.
Ezt utálom, hogy ezzel jöttök, hogy piedesztára emelem magam mert szültem. Nem egyeltalán nem ezért tartom magam erős nőnek, hanem azért mert szeptembertől dolgozni állok vissza (ami kell is már, nem feltétlen a pénz miatt!), mellette nem rossz eredménnyel (4,8-es átlaggal) jogot tanulok, háztartásunkat vezetgetem, és van időm a férjemre és a barátokra. Szervezés, ennyi. Akkor sem tudjátok mennyi szervezést igényel mindez a gyerek mellett mert nektek nincs!! Persze ezt meg nem szeretitek ha ezt mondjuk, mert ez rátok nézve bántó dolog. Rám nézve meg az bántó, hogy b@zizzák és k@rvázzák a gyerekem.
Ez nem panaszkodás, ugyanis én teljesen jól érzem magam a bőrömben, gyakorlatilag fénykorom élem. Nekem így jó.
Nem kell tetszen!
Az elején próbáltam mindent a társadalmi elvárásokra terelni, hogy ezt úgy kompletten az emberiség rontotta el, mikor mindenkivel szemben elvárásokat állított.
Hát ezt biza ti rontjátok el magatoknak, mert őrjöngve szóltok le mindenkit aki gyereket vállal és még szeretni is meri. Csillapodjatok le! És nem kell ennyit ezzel a kérdéssel foglalkozni, mert ezt ti fujjátok fel magatoknak, aztán nemtetszik mások véleménye! Ja bocs! Te kérdeztél!
És ha nem fogok soha szülni mert ismerem magam annyira hogy tudjam mit döntök? Akkor leköpsz? Mutasd már meg hogy ÉN hol írtam csúnyát rólatok? Nem tehetek róla ha valamelyik kérdező csúnyát írt és/vagy lepontozott. Hol provokáltam? Ami nem tetszik az anyukáknak arról nem szabad írni vagy mi? Tény hogy igenis sok agresszív válasz érkezik, nem én találtam ki. Ha kiváncsi vagy bemásolom őket. Sajna amit élőben kapok azt nem tudom megmutatni. Érdekes én még sosem mentem ode senkihez hogy te szemét merészeltél szülni? Pedig velem kb ezt csinálják, én meg hazudni nem fogok.
Türelem és szeretet nem csak a gyerekhez kell, megint csak ezt mondom. Aki nem vallja be ha valamit rosszul csinál az sosem tud jobb lenni magánál és szeretni sem fogják jobban. És szerintem tény és nem sértés hogy sok anyuka kicsit beképzelt.
Na, álljon meg a menet egy percig!
Elolvastam türelmesen hat oldalt, mert vártam, hogy valaki a lényegről is beszélni fog, és a kérdésre is érdemben válaszol.
Hat nem. Mindenki, legalábbis a legtöbben a saját véleményét hangoztatja, és ahhoz ragaszkodik foggal körömmel.
Miért ne néznénk meg egy kicsit a kérdés történelmi, biológiai, de főleg vallási hátterét?
Tudjuk, hogy az állatoknál a lét- és fajfenntartás a két legfontosabb dolog. Csakhogy állitólag mi ezen már túljutottunk, az embernek értelme is van, sőt akarata is.
De... Gondoljatok csak bele, mi volt a nő szerepe évezredeken keresztül? Mit követel a vallás, csaknem minden vallás a nőktől? Hogy szüljenek, sokasodjanak, mással ne is foglalkozzanak, stb. Addig mondogatták ezt, míg a nők maguk is elhitték, természetesnek sőt kötelezőnek érezték, és a kényszerből dicsoséget faragtak, hogy könnyebb legyen lenyelni a keserű pilulat, és az elnyomást. Nem véletlen, hogy a legtöbb vallás halálos bűnnek tartja az abortuszt, vagy az egyéb védekezést. A nőt, akinek nem lehetett gyereke, ki lehetett közösíteni, el lehetett hagyni, vagy ha nem, csak megtűrt pária maradt a családban, és a férfi teljes joggal és a társadalom beleegyezésével másik feleséget vehetett magának. Hány helyen van ez még ma is így!
Aztàn jött a fogamzásgátlás, az abortusz és a védekezés egyéb lehetősége, a személyes választás, csakhogy ez még nagyon "fiatal" ügy...
Ne várd, kedves kérdező, hogy az évezredek óta meggyökeresedett hitet és ösztönt 50-60 év alatt meg lehet gyökeresen változtatni, és a még ma is sok vallásos emberrel elhitetni, hogy az anyai ösztön nem kötelező (hiszen sok olyan állat is van, "aki" nem vállalja a kicsinyét).
Kell még egy kis idő ahhoz, hogy az esélyek egyenlőek legyenek, és hogy kinőljünk a csordaösztönből.
Engem is mindig megüt az a hozzáállás, ahogyan a gyermektelenekkel viselkednek. Mintha nem tartanák őket teljes értékű, egész embereknek! Pedig hányan vannak, akik nem is tehetnek róla!
Kár, hogy nem két-harom századdal később születtél, akkorra talán mar elfogadják, hogy a nők a saját életükkel maguk rendelkeznek, és nem kell örökösen védekező állásponton lenniök, vagy a többiek "lesajnálását elviselniök!
Amikor a "savanyú a szőlő"-ből nem csinalnak "debezzegén" dicshimnuszt, csak azért, mert életet adtak, akár saját akaratukból, akar egyéb, társadalmi vagy vallási nyomásra!
Hosszú lett, de kivártam az időmet, hogy elmondhassam, amit akartam.
Egy anyuka, aki gyerekkora óta mama akart lenni, és akinek a családjában, ugyanabban a nemzedékben senki másnak nincs gyermeke, mert igy választottak, és egyik sem bánta meg, mint ahogy én sem bántam meg az én választásomat.
És, kedves kérdező: Ne várd, hogy meggyőzöd a szemellenzősöket, a vaskalaposokat... Túl mélyek a gyökerek, és még túl sokan vannak!
Egyet értek az előzővel, a gyerek utáni vágy ösztönös dolog, akármivel magyarázzuk. Na ez bennem nincs meg, de ha egy kicsi mégis maradt bennem az is a néger babákra és kisgyerekekre irányul (ha majd megtehetem örökbe szeretnék fogadni). Nem fogok azért szülni mert mások elvárják, mert a nagymamák rágják a fülemet, hogy ne haljon ki a magyarság, mert minden nőnek az a dolga, és élete értelme. Gyerekkoromban nem babáztam, és tesómmal se tudtam mit kezdeni (húgom van 6év van köztünk), a 2-3évesekkel már elvagyok, de a babákkal nem tudok mit csinálni.
Nem akarok szülni, mert látom a jövőt ami a Földre vár:a káros napsugárzást, a viharokat, aszályokat, mindenféle természeti csapásokat, a víz készletek elfogyását, a rengeteg állatfaj kipusztulását, a népesség vándorlásait, és végül a következő világháborút ami valószínűleg az élelemért és vízért fog folyni. Sajnos ez van, és még a mi életünkben be fognak következni (valószínűleg), és nem akarom hogy a gyerekem megkérdezze: Anya miért szültél meg, miért akartad , hogy megéljek ilyen szörnyűségeket!, és nem szeretném azt sem, hogy azt kérdezze, hogy:Most azt akarod , hogy én megoldjam azt ami ti elb*sztatok!?
de nem ítélem el azokat akik szülnek, és élvezik az anyaság örömeit, ha ők sem engem.
Nem zavar. Engem az tud idegesíteni ha valaki látatlanul, idegen létére úgy piszkál mintha ősellenség lenne holott csak véleményt formálunk...
Szabad döntéshozás/vélemény-nyilvánítás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!