Téged miért zavar ha valaki nem akar gyereket?
TUDOM 100 ilyen kérdés volt, de igazi választ sosem adtak, ha zavar, ne olvasd inkább!
Rengeteg ember van aki igen agesszívan reagál a gyereket nem akarós témára! Szerintem ennek nem sok értelme van. Igaz odaírják, hogy: természetellenes, selejt, beteg dolog stb, de szerintem ez nem igazi ok arra hogy valaki ingerült legyen! Hiszen: 1, a gyereket nem akaró fél lehet a világ másik végén él, és abból semmi kára nem lesz az ideges félnek. Mit fáj az neked hogy van a világ másik végén egy "beteg, selejt" ember? 2, úgysem ér el semmit mégha kára is lenne belőle, akkor is úgy csinálná a másik ahogy akarja. Szóval olyan kiváncsi lennék az igazi "titokra" hogy mi bőszít fel így az egyes embereket!
Aki azt írná hogy ő nem tud róla hogy valaki is extrémen utálná a gyerekteleneket, az inkább nem válaszoljon mert értelemszerűen nem róluk szól a kérdés.
Szóval kiváncsi lennék egyszer az ilyen kérdésekre agresszívan reagálók véleményére, magyarázatára!
Ezt így kerek-perec még nem hallottam senkitől! Van aki fel is vállalja?
Mindig szoktak jönni a kifogások ilyenkor, hogy 10 testvéremet én neveltem fel, beteg szüleimet gondoztam fél életemen át stb...
Az ember szereti, ha a saját véleménye mások döntése által igazolást nyer. A gyerek egy fontos, mélyen érintő kérdés, és így nehezebben tolerálható az eltérő vélemény.
Amióta gyerekeim vannak tömérdek vérre menő vitát hallottam mindenféle gyereknevelést-vállalást érintő kérdésben. Régen el se tudtam képzelni, hogy miért ugrik egymásnak két értelmes felnőtt nő azon, hogy kell-e cumi, vagy hogy 10, v agy 11 hónaposan kapjon tejfölt a baba először. Úgy látom, hgy ebebn a témában mindenki a legjobbat akarja, és ha én a legjobban csinálom, ő pedig nem úgy csinálja - még ha szerinte az is a legjobb- akkor ő rosszul csinálja. Ezekben a témákban a legnehezebb elfogadni azt, hogy több jó válasz is van.
Na én ezt nem tudom felfogni, hogy valaki azért szüljön, mert ez az "élet értelme" és kihal a magyarság..... ezért SOHA nem szülnék. És álszent ez a szemlélet, és attól még nem lesz neked se jobb, meg a gyereknek se.
Amúgy én nem nézek le senkit, mindenkinek a magánügye, és ezt a nézetet várom el másoktól is.. viszont a hülye érvek kiborítanak.
Szerintem nem sok az olyan ember, aki azért vállal gyereket, mert gyereket szeretne. Vannak rá különböző okaik: társadalmi elvárás, családi nyomás, vagy inkább addig szül, amíg nem késő, vagy mert kihal a magyarság... akik ilyesmi okokból szülnek, azok nem is akarnak igazán gyereket. Azért mondogatják, hogy szülj te is, mert azt akarják, hogy neked is sz*r legyen. Nem ismerős ez a magyar mentalitás? Ha nekem sz*r, nehogy már te élvezni merd az életedet!
Teszem hozzá mégegyszer, mindez szerintem.
Aki tudja magáról, hogy nem szeretne szülni, az ne szüljön és kész. Senkinek semmi köze hozzá, mindenki döntse el ezt MAGA. Ez a magán véleményem.
Nos, sok ilyen jellegű kérdést olvastam már el. Az a véleményem, hogy azt aki nem akar gyereket, felbőszíti az a válasz, hogy : Nem tudod miről maradsz le, a gyerek születése egy csoda, a gyerek a jövő, nem járulsz hozzá a népesség szaporulatához stb. Ezt az anyukák írják ugye, néha célzatos "köntösbe" bújtatva. Ezen meg túl kellene lépni, de valahol tudja ezeket az is aki nem akar szülni, ezért lehet őket felidegesíteni.
Az anyukák meg azért akarják meggyőzni őket, mert valahol visszasírják a gyerek előtti életüket és kicsit irigylik azt akinek "nem kell" otthon lenni a gyerekkel. Mert a gyerek nagyon sok lemondással jár az biztos.
Mondom ezeket úgy, hogy voltam/vagyok mind a két oldalon. Sokáig húztam a gyerekvállalást, úgy is jó volt, de most nagyon szeretem a gyerekem, 9 hónap alatt 1 óránál tovább nem voltam nélküle sehol, az életemet adnám érte, de bizony vannak olyan napok amikor jó lenne 1 hétig a régi életemet élni.
azért mert mindenki magából indul ki. azt gondolja ahogy ő él és cselekszik az a legjobb legpéldaértékűbb a világon. kevés ember önkritikus. és nem csak ebben a kérdésben hanem mindenben. az ő vallása a szent igaz, az ő politikai pártja lehet csak a jó, az ő életmódja jó, ha van gyereke akkor pedig csak az az egyetlen út a normális boldog élethez ,mármint szerinte.
én szeretnék gyereket, de nem ítélem el azokat akik nem. saját döntésük.
Jó de ezek mind kevesek ahhoz hogy valaki annyira felbőszüljön ahogy nem ritkán az emberek. Hát legfeljebb majd a másik hülye aztán megbánja de mit fáj az anyukáknak?
Én is felbőszülök néha, de szerintem ez inkább azért van mert a saját életem jobban ismerem mint más és tudom hogy az én életemben hazugság lenne hogy megbánom és mások mégis ezt hajtogatják, pedig semmit nem tudnak rólam. Vagy akkor bőszülök fel amikor azt mondják baja van az ilyen embernek, mert ez is hazugság, hát honnan ismernének hogy tudják?
Ilyenkor miért nem válaszolnak azok akiket érint a kérdés? Mert tudom hgy sokan vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!