Téged miért zavar ha valaki nem akar gyereket?
TUDOM 100 ilyen kérdés volt, de igazi választ sosem adtak, ha zavar, ne olvasd inkább!
Rengeteg ember van aki igen agesszívan reagál a gyereket nem akarós témára! Szerintem ennek nem sok értelme van. Igaz odaírják, hogy: természetellenes, selejt, beteg dolog stb, de szerintem ez nem igazi ok arra hogy valaki ingerült legyen! Hiszen: 1, a gyereket nem akaró fél lehet a világ másik végén él, és abból semmi kára nem lesz az ideges félnek. Mit fáj az neked hogy van a világ másik végén egy "beteg, selejt" ember? 2, úgysem ér el semmit mégha kára is lenne belőle, akkor is úgy csinálná a másik ahogy akarja. Szóval olyan kiváncsi lennék az igazi "titokra" hogy mi bőszít fel így az egyes embereket!
Aki azt írná hogy ő nem tud róla hogy valaki is extrémen utálná a gyerekteleneket, az inkább nem válaszoljon mert értelemszerűen nem róluk szól a kérdés.
Szóval kiváncsi lennék egyszer az ilyen kérdésekre agresszívan reagálók véleményére, magyarázatára!
Kicsit off lesz, de mégis valamilyen szinten kapcsolódó téma:
1/ Társadalmi elvárások:
-Szülj, mert egyébként sz@rt sem ér az életed.
-30 felett szülj, mert akkor van meg mindened.
-20-as éveikben szülők, csak a semmire szülnek.
stb.....
Olyan sok féle és fajta társadalmi elvárást állítottunk fel magunknak, hogy egy idő után magunk sem tudjuk mit várnánk el egymástól, és a környezettől.
Nem szoktam felháborodni azon ha valaki nem akar gyereket, csak amikor mindezt úgy fogalmazzák meg, hogy a te gyereked gyilkos, k@@va és/vagy b@zi lesz. Ezeket az embereket simán bunkónak tartom. És te honnan tudod, hogy az lesz? Ismered minden szülő nevelési elvét?.....
Aki normálisan megfogalmazza az érveit, és nem arra fogja, hogy nem vállal gyermeket, hogy: jajj, meghízom. Tönkre megy a mellem stb....
Ritka ilyen van gyermeket nem akaró van aki normális érvekkel alá tudja támasztani, miért nem. De azért vannak.
Nekem van, 25 vagyok, másfél éves, de tuti, hogy még egy nem lesz. Szeretem, neki mindene megvan, mellette tudok karriert építeni, férjemmel lenni, barátokkal lenni. Több nem kell, elég ez az egy mikor megy a hiszti valamiért :)
Visszacsatolva a társadalmi elvárásokhoz (OFF): Én korán szültem, alig 23 múltam. Ennek ellenére, mivel mindketten jól keresünk, nem volt probléma és most sem az nevelni, etetni, rendezni, foglalkozni vele. Mégis, sok 30 környéki anyuka felelőtlennek tart, mert korán szültem SZERINTÜK. Sok 2 gyermekes anyuka ugyanazt mondja nekem, mint itt a sok gyermeket nem akaró embernek: majd megváltozik, és akarni fogod. Holott én már nem hadakozom velük, de ridegen és mereven elzárkózom a második babától.
És csak egy záró akkord. Sok gyermeket nem akarótól (bocsánat ha ez a megfogalmazás sértő, de ez a leg kézenfekvőbb) hallottam és olvastam, hogy én nem tudom miről maradok le, hisz milyen jó kötetlenül élni. Én éltem így, sokat utaztunk a férjemmel, eljártunk bulizni, viszont ők még nem neveltek gyereket, úgyhogy ezt az egyet tényleg nem tudhatják, hogy milyen maga a gyerek nevelése. A mi fiunk nagyon tud hisztizni, ha rájön az öt perc. Ilyenkor szígorú nevelési folyamat és következetesség jön. Aztán mikor bújik és adja a puszit bűnbánó arccal, már el is felejtem a hisztit. Én nem bántam meg, de ha úgy rendeltetett volna meglettem volna gyermek nélkül is.
Ui.: Nem azért szültem, hogy öregkoromra legyen aki rám nyitja az ajtót, aki ezzel érvel, szintén nem okos ember. Én teljes életet szeretnék élni a férjemmel öregkoromra, tudva azt, hogy a gyerek kirepült, és biztonságban él. Nekem ennyi elég. Mi pedig azért választottuk egymást, hogy öregkorunkra is megmaradjunk egymásnak. Ne a gyerek pesztráljon, hacsak nem muszály.
Bocsánat a hosszúságáért : )
21-55
Én véleményt írtam. Nekem nem KELL indok. Mikor ti mentek bele másokat sértegetve az indokok megválaszolásába azzal van a baj.
Nekem ugyan nem kell elszámolnod és sem írtam, hogy miért akartam gyermeket, senkinek semmi köze hozzá!
Én a hülye indok gyűjteményből szemezgettem amit itt oly sokszor olvastam már.
Na várjuk csak egy kicsit! Engem csak a sok "öntudatos" elfuserált családanya idegesít, akik ezt ennyire magukra veszik. Azt hiszik, hogy ők fingták a Golf-áramlatot, közben meg nem.
Ha mindenki milliomos lenne akkor mindenki sorra szülne? Szerintem nem. Mert aki gazdag és azt jó úton érte el, azok általában értelmiségi emberek és ők inkább kevesebb gyereket szülnek, vagy nem szülnek.
A c...gányok meg a putris családokban lehet észrevenni a sok gyereket. Szóval ebből is a primitívség látszik. Lábat széttenni mindenki tud.
"nem tudhatják, hogy milyen a gyerek nevelése"
Dehogynem tudhatják. Csomó ember foglalkozik gyerekekkel és lehet, hogy jobb szülő lenne mint ami te most vagy. Látod? Erről van itt szó. Azért mert te 17 éves korodtól mondjuk 23 éves korodig buliztál az csak egy időszak! Viszont azt te már nem fogod tudni, hogy milyen az amikor, 17- 35-ig járja az ember a világot és sokkal több mindent tapasztal mint te.
Szóval fordul ám gyorsan a kocka.
Egy gyerektelen nő, ugyanúgy tapasztalja a nevelést, ha olyan környezetbe kerül.
Hoppá.
Engem egyaltalan nem zavar, ha valaki nem akar gyereket.Es a valaszokat olvsva ugy tunik, hogy masokat sem.Engem az zavar, de piszkosul, hogy nem tudok ugy feljonni ide, hogy ne lassak ilyen kerdeseket napirenden:
-Baj, hogy nem akarok gyereket?
-Normalis-e, ha nem akarok szulni?
-Ti mit gondoltok azokrol, akik nem szulnek?
-Miert utaljak a gyerekes nok a gyerekteleneket?
-Miert utaljak a gyerektelen nok a gyerekeseket?
-A ferjem gyereket akar, de en nem, mit tegyek?
-A felesegem gyereket akar, de en nem, mit tegyek?
Es nem utolsosorban:
-Teged miert zavar, ha valaki nem akar gyereket?
Honnan veszed, hogy ez valakit zavar?A mai vilagban az emberek arra se bagoznak, ha valaki osszeesik mellettuk, es meghal.Miert erdekelne oket, hogy ki akar gyereket??
Hany ilyen kerdes lesz meg???A fenebe is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!