Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 20 évesen nem tudok főzni?

20 évesen nem tudok főzni?

Figyelt kérdés
Sütni nagyon jó süteményeket tudok, de a főzés nem megy. Meg a legegyszerubbek se, a rizs mindig ragacsos lesz, a tészta szétfő. A készen megvett húst se tudom normálisan megsutni. De még egy főtt tojást is el tudok rontani. Röhej. A parommal már tervezzük az osszekoltozest, de ez, hogy néz ki, hogy férfi létére ő jobbakat főz és én nem fogom tudni egy normális vacsorával várni este... Már két éve rendszeresen gyakorlom és nagyon ritka , hogy valami ehetőre sikerülne
2017. okt. 7. 11:28
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
36%

Minek kéne főzni? Kőbaltát nem akarsz ennyi erővel megtanulni pattintani? Csak a fenekem alatt van egy kínai, egy lángosos, és egy pizzéria, ahol a menü levessel együtt 750, emellett öt perc sétára tőlünk ott a madaras teszkó, amiben isteni üveges szósok vannak, csak össze kell azokat keverni a főtt rizzsel/tésztával, amit azért nem olyan nagy tudomány!


Szakdoga, nyelvvizsga, és munka mellett ráadásul főzzön, akinek három anyja van és mindegyik Imre!


Üdv. 2017-ben!

2017. okt. 7. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/42 anonim ***** válasza:
93%

Utolsó! Nem mindenki olyan szerencsés, mint te. Az én fenekem alatt egy üzlet sincs.


Kérdező, ugyanígy voltam. De ha két éve rendszeresen próbálkozol, akkor egyszerűen nincs hozzá érzéked, ne erőltesd. Nekem sikerült, viszont én meg sütit nem szeretek sütni. Mindenki másban jó.

2017. okt. 7. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/42 anonim ***** válasza:
14%
Utcsó! Én is faluról költöztem fel. A 21. században tessék városban élni, urbanizálódni, fejlődni!
2017. okt. 7. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/42 anonim ***** válasza:
83%

Rizs:

1 bögre száraz rizst megpörgetsz zsiradékon, majd felöntöd 2 bögre vízzel. Sózod, összekevered, takarékra teszed (gáznál lángelosztólapon) lefeded, nem kevergeted(!) és 10-15 perc múlva rákukkantasz, de most sem kevergeted! Ha már elfőtt a víz, akkor a rizs is pont jó.


Tészta:

Felforralsz vizet, megsózod, teszel bele 1 kanál zsiradékot, majd amikor lobogva forr, bele a tészta.

Megkevered és megvárod, hogy ismét felforrjon, ... és itt jön a csavar, ... elzárod alatta a gázt és lefeded! (vagy félrehúzod a villanyról) Nem kell főzni, csak 1-2x megkeverni! A tészta minőségétől függően 5-10 perc alatt tökéletesen kész lesz, de miközben áll a vízben kóstolgatni kell.

Leszűröd és MELEG(!) vízzel leöblíted. Tehetsz rá utána kis vajat, olajat, zsírt, ki mit használ.

Kész!

2017. okt. 7. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Ne stresszelj azon, hogy mindig elrontasz valamit, persze, hogy egyre türelmetlenebb leszel. Főzzetek együtt anyukáddal, pároddal, nézegess sok receptet és gyakorolj sokat. A főzés lényege pont nem a stresszelés, hanem a kikapcsolódás, jó érzés látni, hogy milyen hamar elfogy a finom étel. Ha végképp azt érzed, hogy ez nem a te világod, akkor beszéld meg a pároddal, hogy amíg ő főz, te összedobsz valami sütit, kompromisszumot mindig tudni kell kötni.
2017. okt. 7. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/42 anonim ***** válasza:
54%

Nem kell mindennap fozni, de en nokent gondolom azt, hogy azert illene egy embernek (nonek es ferfinek egyarant)alap dolgokat elkesziteni. Az mar mellekes, hogy en azzal nem dicsekednek hogy egy fott tojas receptet kellett meggugliznom.

En azt gondolom, hogy fozni csak az nem tud, aki olvasni sem. Turelem es sok gyakorlas.

2017. okt. 7. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük ott a történetet, hogy senki nem úgy születik, hogy tud főzni.

Majdnem húsz voltam én is, mikor hazállítottam egy nyáron a következővel: "Anyu, taníts meg főzni!"

Az alapvető mércék pofon egyszerűek:

- lágy tojás: négy perc

- kemény tojás: tíz perc, stopper nem szégyen

---Ha a pucolás része problémás, forróból egyből hideg vízbe, a tojás összeugrik kissé, így könnyebb

- egy bögre rizst pirítasz kevés olajon, amíg nem kezd színesedni, másfél- két pohár víz (egy és háromnegyeddel szoktam), forralni, amíg nem kezd dagadni a rizs, aztán fedőt rá

- a tésztát kóstolni szoktam közben, kb mikor jó

- kisütni való húst alacsony lángon (takaréknál valamivel nagyobbon) sütni, akkor a közepe nem marad nyers, innen elrontani csak úgy lehet ha odaégeted


Tudom én, hogy modern szakácskönyvekkel meg online receptes oldalakkal dunát lehet rekeszteni, de az egyetlen, amiből bármit megtudtam csinálni, az a régi Horváth Rozi szakácskönyve, oka: receptből úgy általában nem tudok főzni, csak arra használom őket, hogy az arányokat feltérképezzem.


Remélem, valamit tudtam segíteni :)

2017. okt. 7. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

Közel 60 éves vagyok és híresen jól főzök, de a sütés nem megy!:(

Költözzünk egymás mellé, én főzök nektek, te meg sütsz nekünk!:)

2017. okt. 7. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/42 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem nem az olvasás a főzés feltétele. Nem ettetek még szart. Vagy akkor a menzakaját se szidja senki, mert a konyhásnénik is receptből dolgoznak.


Zsiradék. A gondolatom is eláll, azt sem tudom, hol kell venni. Anyukám úgy főzött, hogy az osztálytársaim a kezeit csókolták, hogy ilyet nem ettek még, az egyik barátnőm 10 éve emleget valami halételt, amit csak úgy összedobott otthonlévő dolgokból.


Ez a főzés. Tudott csinálni mindig házi pizzát, de amikor gluténérzékeny lett a húgom, akkor tudta, miket kell kicserélni benne. Nekem pl. ez a bajom. Ha a recept ennyi fehérlisztet és cukrot ír, az tök más lesz tönkölyliszttel és xilittel.


Melyik ételhez milyen szósz, milyen fűszer illik. Ha kötött szemmel megszagolom a bazsalikomot meg a majorannát - fogalmam sincs, melyik melyik. De épp ez az - nem is izgat.


Anyukámnak egyszer lemásoltam egy az egyben egy receptjét, ott állt mellettem végig. Ő mindig imádott főzni, kreatívkodni a konyhában. Megkóstoltam, szar volt, valami plusz hiányzott belőle, amitől "anyus" lesz. Mondtam neki, hogy "valami hiányzik belőle". Azt mondta, "a szíved".

2017. okt. 7. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/42 anonim ***** válasza:
84%
Ne stresszeld tul szerintem. En imadok fozni soha senki nem tanitott ra pedig.Egszeruen a konyhaban is imadok lenni.De szegyen vagy nem szegyen egy sutemenyt nem tudok sutni. Persze mindig azt mondjuk hogy inkabb beulunk cukraszdaba . De az nem olyan amikor otthon sutunk. Foleg ugy hogy a parom imadja a sutemenyeket.😂 ha hazamegy a mamahoz mindig sut neki 2-3 félét. Ha szulinap van vagy nevnap akkor is inkabb rendelek . Mert tudom hogy nem lenne olyan szep vagy olyan finom. Inkabb fozok finomat.😊
2017. okt. 7. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!