Ilyen esetben aláírnátok házassági szerződést?
Nem is tudom, hogy ezt így hívják-e, még nem voltam ügyvédnél.
8 éve vagyunk házasok, 2 gyerekünk van. A férjem úgy döntött hogy szeretne elindítani egy egyéni vállakozást a munkája mellett, amit délután/reggel csinálna. Így minden gyerekekkel kapcsolatos dolog rám fog hárulni. Plusz anyósom (akit nagyon szeretek) is segítségre szorul, heti 1-2x át kell hozzá menni. Ezeket a dolgokat eddig megosztottuk.Ebbe így még bele is mentem volna, hiszen értünk is csinálná.
Itt jön a bökkenő: azt szeretné ha aláírnám, hogy az egyéni vállalkozásból befolyt pénzhez nekem semmi közöm, az az ő különvagyona. Kérdeztem hogy ha a gyerekekre kell valami akkor ad-e belőle, azt mondta meglátja, most is kijövünk, azt szeretné ha ez a pénz láthatatlan lenne a családi kassza szempontjából.
Én úgy gondolom hogy ez nagyon nem fair. Ráadásul attól tartok, ha ennyire "B" tervet gyárt, annak oka van :-( Ezt ő tagadja.
Kedves Kérdező, dobtam egy hátast, hogy mennyire hülyének néz a saját férjed...Alá ne írj semmi ilyesmit! Erre nem kényszeríthet semmilyen módon, nem is értem, hogy volt bőr a képén ilyet egyáltalán felvezetni!
Ellenben megismerve, hogy mekkora féreggel élsz együtt, hogy ez egyáltalán eszébe jutott, én leülnék és közölném vele, amit a többiek is már írtak: 1.) ha válni akar, akkor nem gördítek akadályt, de tisztességes módon számoltok el egymással. 2.) Innentől kezdve be van fejezve az ügyeletes házi cselédséged. Vegye csak ki felesbe a részét mindenből, kezdheti az anyja gondozásával, ami 100%-ban az ő feladata innentől kezdve. Megcsinálod, de akkor ajánljon valami mást, amit teljes mértékben ő fog ellátni ezentúl, pl. hurcolja most már ő a gyerekeket ennek fejében reggel, meg este. Ne nézzen már hülyének. Van valami hátsó szándéka, és őszintén szólva, ha elém állt volna ilyesmivel, bennem egy életre megrendült volna a bizalom iránta. Hogy gondolhat egyáltalán ilyet? Neked mindez nem járna? Mellesleg mit akarna azzal a pénzzel, ha nem lelépni? Majd egyedül elmegy belőle minden évben nyaralni, amíg te itthon húzod az igát ? Vagy mi?
A nővéredre ne hallgass. Látszik, hogy mennyi keserűség és rosszindulat van benne, ez a 'dögöljön meg a szomszéd tehene is' hozzáállás. Ha ő megszívta, neked se legyen jobb...Nem normális, de nem jelenti azt, hogy neked is így kellene élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!