Ilyen esetben aláírnátok házassági szerződést?
Nem is tudom, hogy ezt így hívják-e, még nem voltam ügyvédnél.
8 éve vagyunk házasok, 2 gyerekünk van. A férjem úgy döntött hogy szeretne elindítani egy egyéni vállakozást a munkája mellett, amit délután/reggel csinálna. Így minden gyerekekkel kapcsolatos dolog rám fog hárulni. Plusz anyósom (akit nagyon szeretek) is segítségre szorul, heti 1-2x át kell hozzá menni. Ezeket a dolgokat eddig megosztottuk.Ebbe így még bele is mentem volna, hiszen értünk is csinálná.
Itt jön a bökkenő: azt szeretné ha aláírnám, hogy az egyéni vállalkozásból befolyt pénzhez nekem semmi közöm, az az ő különvagyona. Kérdeztem hogy ha a gyerekekre kell valami akkor ad-e belőle, azt mondta meglátja, most is kijövünk, azt szeretné ha ez a pénz láthatatlan lenne a családi kassza szempontjából.
Én úgy gondolom hogy ez nagyon nem fair. Ráadásul attól tartok, ha ennyire "B" tervet gyárt, annak oka van :-( Ezt ő tagadja.
...és a B terv gyártással kapcsolatban, a tagadás...
Nekem az exem 1 évig tagadta, hogy a Kolléagnőjével kavar, aztán le is lépett.
Nem azért írtam , mert nálatok is erről van szó,
De a megérzeseidre hallgass mindig.
A nővéred egy HATALMAS IDIÓTA!
Ha már neki sz*r, legyen neked is???
HOgy mit tennék?
Hmm, felkeresnék egy ügyvédet az biztos, és kilátásba helyeznék egy válást....
Azon gondolkodtam, hogy ez egyáltalán legális? Nem úgy van, hogy előbb házassági szerződés, aztán házasság? Fordítva pedig nem fogadja el a bíróság?
Elvégre a PTK kimondja, hogy a házasság alatt szerzett vagyon közös. Ettől lehet eltérni a házasság előtt. Na de utólag?
Ma 15.40! Már válaszoltam a kérdezőnek, tehát nem off, de nem tudom kihagyni, miért csak kabát? A Kalap hol marad? Direkt nagybetűvel. :)
Kalap-kabát, így szokták mondani... Amúgy egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!