Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen esetben aláírnátok...

Ilyen esetben aláírnátok házassági szerződést?

Figyelt kérdés

Nem is tudom, hogy ezt így hívják-e, még nem voltam ügyvédnél.

8 éve vagyunk házasok, 2 gyerekünk van. A férjem úgy döntött hogy szeretne elindítani egy egyéni vállakozást a munkája mellett, amit délután/reggel csinálna. Így minden gyerekekkel kapcsolatos dolog rám fog hárulni. Plusz anyósom (akit nagyon szeretek) is segítségre szorul, heti 1-2x át kell hozzá menni. Ezeket a dolgokat eddig megosztottuk.Ebbe így még bele is mentem volna, hiszen értünk is csinálná.

Itt jön a bökkenő: azt szeretné ha aláírnám, hogy az egyéni vállalkozásból befolyt pénzhez nekem semmi közöm, az az ő különvagyona. Kérdeztem hogy ha a gyerekekre kell valami akkor ad-e belőle, azt mondta meglátja, most is kijövünk, azt szeretné ha ez a pénz láthatatlan lenne a családi kassza szempontjából.

Én úgy gondolom hogy ez nagyon nem fair. Ráadásul attól tartok, ha ennyire "B" tervet gyárt, annak oka van :-( Ezt ő tagadja.

2017. okt. 6. 10:08
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim válasza:
91%

...és a B terv gyártással kapcsolatban, a tagadás...

Nekem az exem 1 évig tagadta, hogy a Kolléagnőjével kavar, aztán le is lépett.

Nem azért írtam , mert nálatok is erről van szó,

De a megérzeseidre hallgass mindig.

2017. okt. 6. 14:34
 42/65 anonim ***** válasza:
98%

A nővéred egy HATALMAS IDIÓTA!

Ha már neki sz*r, legyen neked is???

HOgy mit tennék?

Hmm, felkeresnék egy ügyvédet az biztos, és kilátásba helyeznék egy válást....

2017. okt. 6. 14:47
 43/65 anonim ***** válasza:
87%

Azon gondolkodtam, hogy ez egyáltalán legális? Nem úgy van, hogy előbb házassági szerződés, aztán házasság? Fordítva pedig nem fogadja el a bíróság?

Elvégre a PTK kimondja, hogy a házasság alatt szerzett vagyon közös. Ettől lehet eltérni a házasság előtt. Na de utólag?

2017. okt. 6. 15:26
 44/65 anonim ***** válasza:
98%
Kérdezd már meg tőle hogy NEKED abba mi a biznisz, hogy ezentúl mindent egyedül csinálsz, kivonja magát a családból és ennek a család "meglátjuk"(szóval NEM) alapon látná a hasznát? Ennyi erővel el szabad költöznie és csak a szokásos lóvét adja haza oszt kabát.
2017. okt. 6. 15:40
 45/65 anonim ***** válasza:
98%
#43 Utólag is lehet, de van olyan szabály is (nem csak házassági, hanem minden más szerződésnél), hogy ami a jó erkölcsbe ütközik egy szerződésben, az eleve érvénytelen. Kérdezőnek nem sok esze lenne, ha aláírná, én minimum kérném, hogy legyen benne kikötve, hogy mennyi pénz jár azért, hogy átveszem a férjem részét a KÖZÖS gyerekünk neveléséből, a KÖZÖS házimunkánk végzéséből (arról nem is beszélve, hogy az anyja ellátása jogilag és erkölcsileg is az ő feladata lenne, attól függetlenül, hogy szereted az anyóst, tehát ha már pénzeskedünk, ezért 100%-ban kompenzáció járna neked).
2017. okt. 6. 15:59
 46/65 DuplaKV ***** válasza:
98%
Nem írnám alá. Ha neki ez nem tetszik, akkor ne indítson vállalkozást, hanem maradjon a seggén, és érje be azzal, ami eddig volt.
2017. okt. 6. 16:05
 47/65 anonim ***** válasza:
98%

🤔

Meg a lónak a fhaßát!

2017. okt. 6. 17:18
 48/65 anonim ***** válasza:
98%
Aláírnám a válási papírokat...
2017. okt. 6. 18:03
 49/65 anonim ***** válasza:
41%

Ma 15.40! Már válaszoltam a kérdezőnek, tehát nem off, de nem tudom kihagyni, miért csak kabát? A Kalap hol marad? Direkt nagybetűvel. :)

Kalap-kabát, így szokták mondani... Amúgy egyetértek.

2017. okt. 6. 18:22
 50/65 anonim ***** válasza:
95%
Csak nem a noveredet tologatja az idiota ferjed?
2017. okt. 6. 19:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!