Ilyen esetben aláírnátok házassági szerződést?
Nem is tudom, hogy ezt így hívják-e, még nem voltam ügyvédnél.
8 éve vagyunk házasok, 2 gyerekünk van. A férjem úgy döntött hogy szeretne elindítani egy egyéni vállakozást a munkája mellett, amit délután/reggel csinálna. Így minden gyerekekkel kapcsolatos dolog rám fog hárulni. Plusz anyósom (akit nagyon szeretek) is segítségre szorul, heti 1-2x át kell hozzá menni. Ezeket a dolgokat eddig megosztottuk.Ebbe így még bele is mentem volna, hiszen értünk is csinálná.
Itt jön a bökkenő: azt szeretné ha aláírnám, hogy az egyéni vállalkozásból befolyt pénzhez nekem semmi közöm, az az ő különvagyona. Kérdeztem hogy ha a gyerekekre kell valami akkor ad-e belőle, azt mondta meglátja, most is kijövünk, azt szeretné ha ez a pénz láthatatlan lenne a családi kassza szempontjából.
Én úgy gondolom hogy ez nagyon nem fair. Ráadásul attól tartok, ha ennyire "B" tervet gyárt, annak oka van :-( Ezt ő tagadja.
12-es: én is így gondolom. Ha nem lennének gyerekeink és nem kéne anyósról is gondoskodni, akkor jobban megérteném. De így ő dolgozik plusz pénzért ami csak az övé, míg én az ő melóját is (gyerekek, anyós, háztartás) végzem ingyen.
Plusz előléptetés esélytelen ha minden délután rohanok a gyerekekért, nem tudok ott lenni a 4 után kezdődő megbeszéléseken, minden táppénz és szünet az enyém.
Ugy semmikepp se ird ala, hogy meg se mondja miert es mire kell. Mert amig o az indulasi szakaszban reggeltol estig gurizik a vallalkozasban, addig otthon te fogod mindenben helyettesiteni, kizarolag te leszel a gyerekekkel stb.
Mas lenne a fekves, ha azt mondana, hogy egy vallalkozas kockazatos, bukhat is, adossagot is termelhet, ha arrol van szo, nem akarja, hogy a csaladi vagyonnal kelljen utana felelni (pl NAV ne vihesse a hazatokat, csak az o kulonvagyonat). De gondolom elmagyarazna ha ez lenne az indok.
Nem tűnik fair játéknak. Ő élvezd gyűjtögetni, míg te gondoskodsz az anyósról (ingyen), aztán ő meg lelép. Én a helyedben megkérdezném erről... 1. nem írnék alá semmit, nem vagyok ingyen cseléd.
2. alá írnék, de a gyerekekről, háztartásról fele-fele arányban gondoskodnánk, anyósról meg ő. (És lassan, de biztosan elválnék).
Biztos, hogy nem írnám alá és a férjem csesztetését se hagynám annyiba. Kiszedném belőle, hogy mire kell a pénz, többször is rákérdeznék, hogy külön életet tervez e, egészen addig firtatnám amíg el nem mondja az igazat. Utána lépnék, ha ő a válást tervezi akkor zavarjuk le minél előbb, normális keretek közt.
Elég negatív hangvitelű lett az írásom így átgondolva, de sajnos más lehetőség nem jut eszembe amiért különcködne.. :/
Nehogy aláírd! Kit néz hülyének? Ezek után én mondjuk komolyan elgondolkodnék a váláson. Ő is valószínűleg azon gondolkodik, csak előtte kicsit megszedné magát, meg persze megfelelő, stabil háttérrel (ez vagy te), sokkal könnyebb felfuttatni egy friss vállalkozást, mintha mellette még a mindennapok ügyes-bajos dolgaival is foglalkozni kellene.
Ne legyél balek!
NEM!!!
Rad harul minden ami eddig megoszlott, kevesebb ideje lesz mindenre, legyel partner es vigyorogj, de ird ala h semmi közöd a penzhez ami befolyt. Ne haragudjon a vilag, hulye ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!