Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aláírnátok egy ilyen szerződést?
Házastársi vagyonjogi szerződésnek hívják.
Jó kérdés. Nálunk nem köttetett, de már egyre gyakoribb.
De én láttam már 20 oldalasat is, ami a szülők esetleges gondozására, mindenre kiterjedt. Ha nem ti firkantjátok és belemész nézesd meg egy jogvégzett emberrel.
Kérdésedre válaszolva: nem hiszem hogy belemennék, de nem tartom nagyon nagyon felháborítónak (csak talán egy picit) Észérvekkel meggyőzhető lennék :)
Persze, hogy Fair. Amikor egy esküvőre két válás jut, mindenképpen korrekt dolog egy ilyen papírt aláírni. Beszéljétek meg, hogy ki mit fizet, és később - reméljük nem lesz rá szükség - nem lesz miatta balhé, per, stb.
Én is csináltatnék ilyet, ha lenne esküvőm.
Én aláírnám. Végülis, így legalább senkinek nem kellene elszámolnom, hogy minek vettem még egy pár cipőt, vagy minek nekem még egy ruha.
Viszont nagyon pontosan le kell papírozni a következő kérdéseket is a különvagyonból kifolyólag:
- ha az egyikőtök munkanélküli lesz, akkor hogy alakul a közös élet finanszírozása
- ha gyereket vállaltok, akkor amíg anyuka otthon van vele, apuka mennyivel ad többet a közösbe
- ha a gyerek már nagyobb, és nem kell otthon lenni vele, melyikőtök fog vele többet foglalkozni (hurcolászás különórákra, ki lesz kénytelen szabit kivenni, ha beteg a gyere stb.) Mert aki nagyobb részt vállal a család ellátásából, az nyilvánvalóan nem fog tudni 150%-kal karriert építeni, tehát a hátországot is meg kell fizetni, pláne ha abba az eshetőségbe is belegondolunk, hogy ha esetleg válásra kerül sor, akkor az újrakezdési lehetőségek anyagilag igencsak determinálva vannak annál a félnél, aki inkább a családra áldozta az idejét, és nem az "önmegvalósításra." Ha ezt korrekt módon le tudjátok papírozni, akkor miért ne? Bár a saját véleménye az, hogy ilyen "kis" különbség esetén ha egyébként minden rendben van (senki se krónikus pénzszóró stb), akkor felesleges a különcködés, mert bármikor fordulhatnak az arányok. ás lenne, ha jóval nagyobb, nyilvánvalóan kiküszöbölhetetlen anyagi különbségről lenne szó. A ti dolgotok.
7esnek
Hát az a házasság régen elromlott ha neked el kell számolnod egy pár cipő árával... és csak akkor megengedett az öltözködés ha van rá különvagyonod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!