Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Aláírnátok egy ilyen szerződést?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aláírnátok egy ilyen szerződést?

Figyelt kérdés
A vőlegényem kitalálta, hogy irjunk egy olyan szerződést amibe az van, hogy esküvő után is minden külön vagyonnak számít. szerintetek ez fair vagy nem normális?

2012. jún. 20. 08:42
1 2
 11/19 anonim válasza:
32%
Fantasztikus h mennyire nem házasságról és szeretetről stb szól ez....Mindenhol azt írják,hangoztatják,hogy akkor házasodik az ember amikor tényleg őszinteség van,amikor bármit odaadnék a másikért.Egyáltalán nem erről szól egy házasság ha már ilyen papírokat írnak alá...az már nem házasság.Aláírni az anyakönyvezetőnél kell,hogy jóban-rosszban és mindig....nem pedig azt hogy ha válunk akkor te viheted a széket én meg az asztalt....Tudom,hogy van ilyen,személy szerint én így az egész házasságot hazugnak és őszintétlennek minősítem.Nem kell házasságot kötni és akkor nincs olyan probléma,hogy ha elválnak ki mit visz,mert viheti a sajátját ennyi.Így én még feltenném a kérdést is,hogy tényleg megvan-e az a bizonyos szeretet ami ehhez kell,mert annak feltétel nélkülinek kell lenni(ezért is a közösről szólna az egész),így viszont már nem az....Tehát ha engem kérdezel én még lehet,hogy meg is pukkadnék és elbeszélgetnék a vőlegényemmel,de a döntés a tiéd,ez csak az én véleményem.További szép napot!:)
2012. jún. 20. 12:12
 12/19 anonim ***** válasza:
47%

Miért mije van a pasidnak?

Mert ha van szép nagy háza meg egy rakat pénze meg minden, az nem lesz közös vagyon, mert a házasság előtt szerezte.

A fizetése ugyan nem rossz, de nem is több milláról beszélünk, hogy attól kéne rettegnie elveszed, elköltitek úgyis a mindennapi életre. Ha gyerek lesz úgysem marad egy vasa sem, mert azt is el kell tartani, havi össz. 300-ból nem fogtok hosszú távon sem bekerülni a 10 leggazdagabb magyar közé. Ennyi.

Vagy feltételezi, hogy nemsokára milliókat fog kaszálni? Csak akkor van értelme az ilyen szerződésnek, ha várhatóan a házasság alatt is jelentős lesz az egyik fél vagyoni gyarapodása, de csupasz seggre akkora marhaság, hogy rá kell csodálkozzak, mennyire buták az emberek.

Egy példa:

Ha üzletember vagyok vagy tévés személyiség és évi 300 milliót keresek, ami várhatóan még így lesz egy darabig, akkor oké, nehogy már a pénzért menjen hozzá, hiszen egy év után simán 150 millát vihetne a másik. De a havi 200-ra már ne is haragudj...

2012. jún. 20. 12:27
 13/19 anonim ***** válasza:
83%

#11 - én felajánlottam ezt a férjemnek, pont azért, mert honnan tudhatom, hogy 10-20 év múlva nem hülyülök meg és nem akarom kicsinálni?

Pont az hajtott, hogy szeretem, így később se legyen másként, mert változunk és netán valamelyikünk rossz irányba. Saját magamról is badarság lenne bármit jósolni 10-20 éves időtartamra.

2012. jún. 20. 13:46
 14/19 anonim ***** válasza:
63%

Akkora marhaság lepontozgatni embereket, mikor csak a véleményét írta. Olyan primitív dolog, ilyen primitív emberekkel nincs kedvem diskurálni.

11-esnek meg ment a zöld kéz.

2012. jún. 20. 16:45
 15/19 anonim ***** válasza:
Feltétel nélkül szeretem a férjemet, ő is engem. Eszünkbe se jutott semmit aláírni. Közösen építjük a közös életünket, mindenki megteszi amit tud a munkában, az hogy mennyit keresünk és mink van, az nem számít. Azért mentem hozzá, mert tudom, hogy sosem akarna kisemmizni és nem is sajnál tőlem semmit. Nektek is csak akkor kellene házasodni, ha így éreztek a férjetek iránt, különben minek? A templomi hacacáré miatt? Szomorú.
2012. jún. 20. 17:35
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

" Azért mentem hozzá, mert tudom, hogy sosem akarna kisemmizni és nem is sajnál tőlem semmit."

Tudod hány ilyen házasság van, ahol minden happy, aztán akár több tíz év után balhé van? Ha írtok szerződést és nem váltok el, akkor soha nem kell az a papír használva, ha viszont netán válásra kerül a sor, elkerülhetők a későbbi kisemmizések!

2012. jún. 20. 18:21
 17/19 anonim ***** válasza:
Alá (kölcsönösen). Sőt. Valószínűleg sosem fogok házasságot kötni, de ha tenném, csak így. (27/N)
2012. jún. 22. 22:44
 18/19 anonim ***** válasza:

16-os:

Valóban, de vannak emberek, akik elvakultan mondják ezt és nem jó emberismerők ill. nincs elég ÖNismeretük sem, és vannak olyanok, akiknek sok tapasztalata van az emberekkel, és jól ismerik önmagukat is. Nem fényezni akarom magam, de elmondhatom, hogy a 2. kategória vagyok, meg a férjem is. Persze az első kategóriások is leginkább azt hiszik hogy a másodikba tartoznak, szóval interneten keresztül nem lehet ezt bebizonyítani senkinek... :) de hidd el, vannak olyan emberek, akik nem csak úgy mondják ezeket hanem _tudják_, mert azért nem mindenki hülye aki azt mondja, hogy jól ismeri a párját... csak mert az az átlag hogy mindenki az...

2012. jún. 28. 15:18
 19/19 anonim ***** válasza:

Előző vagyok; azt elfelejtettem írni, hogy a papír hiánya ösztönözheti a bajban lévő házastársakat, hogy nézzenek magukba és igyekezzenek megérteni egymást, elsimítani a problémákat. Ugyanis túl sokan lusták ehhez, "egyszerűbb elválni", mondják, mert úgyis van papír, nem kell esetleg kemény időszakokat átélni amíg visszatalálnak egymáshoz. Talán csak az élet hozta úgy, hogy eltávolodtak, a körülmények, és nem a szeretet és tisztelet hiánya.

De a mai világban az emberek legtöbbje magát helyezi előtérbe, a saját javát, a papír is ezt mutatja, hogy a saját érdekeit védje. Pedig jobb világ lenne, ha a házastársak maguktól a MÁSIKAT is figyelembe vennék, meg esetleg a gyerekeket is, akikre szintén rossz hatással van egy válás... próbálnák meg inkább a végsőkig rendbehozni a házasságot, s ha nem jön össze akkor is emberségesen intézni a válást, kapzsiság és a másik kihasználása nélkül...de mint mondtam, a mai világban nem ezeket az értékeket közvetíti a média stb, így nehezen is várhatjuk el a fiataloktól hogy ezekkel az értékrenddel nőjenek fel...

2012. jún. 28. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!