Lehetséges olyan szerződést kötni, hogy egy nő csak akkor tarthatja meg a gyereket, ha a vélt apja beleegyezik?
Mostanában sok olyan kérdést olvastam, ahol becsúszott a gyerek és ugye mindig a nő dönt. Jelenleg nincs barátnőm, de elgondolkodtam, hogy ha összejönnék valakivel és becsúszna egy baba (és a hölgy megtartaná), akkor az eléggé megnehezítené a jövőmet. Persze szeretnék gyereket, többet is, de legkorábban 4-5 év múlva, mikor adottak a körülmények. Mindezek ellenére a kérdés csupán ELMÉLETI, éppen ezért kéretik a fejemet a helyén hagyni.
A hasznos válaszokat előre is köszönöm!
Ilyen szerződés érvénytelen, mivel a nő önrendelkezési jogát sérti, ezen kívül etikai és emberi jogi sérelmekkel kapcsolatos aggodalmakat vet fel.
Szóval NEM.
Ügyvéd
Az apáknak nem kötelező aláirni az apasági nyilatkozatott
így nincs köteleségük de jogaik se lesznek. Amúgy gumit kell használni ha nem akar gyereket.
"Az apáknak nem kötelező aláirni az apasági nyilatkozatott
így nincs köteleségük ..."
Ez de hülyeség. Ha nem vállalja az apaságot, akkor jön az (orvosi)apasági vizsgálat és ha ő az apa akkor bezony fizet.
Szerencsére nem.
Egy férfinak pont ugyanannyi a felelőssége egy gyermek létrehozásában, mint a nőnek. Aki nem akar gyereket az tegyen is róla.
A többi csak kifogás.
Semmi nem 100% védelmet biztosít.
A szex kőkemény biológiai célja a gyermeknemzés.
Ha az partnered teherbe esik az pont annyira a te felelősséged, mint az övé.
Ne derogáljon az óvszer, húzd fel szépen.
A legtöbb hormontabletta sajnos megbízhatatlan, egy gyengébb hasmenés és máris zuhant a hatásfoka. Ha nem dohányzol az is rizikófaktor.
A férjem abbahagyta a cigit én pedig rá két hónapra teherbe estem, bogyó mellett.
Sajnos vannak olyan elvetemült hölgyemények, akik gyerekkel próbálják megfogni az aktuális partnert.
Ezért a legegyszerűbb, ha gumit húzol. Pici női pénztárcában is elfér.
Amúgy, ha létezne ilyen szerződés, akkor simán otthagynád a gyereked?
Nem kötekedésből kérdezem, csak nő és anya vagyok, és el nem bírnám képzelni azt a tudatot, hogy valahol van egy gyerekem, lehet, hogy állami gondozott, mert a másik szülője nem bírja eltartani. De ez az én meglátásom.
Amúgy azért nem lehet, csak úgy ráerőltetni a nőre a művi terhességmegszakítást, mert az ő testéről van szó.
Durva pédla: mit szólnál ahoz, ha párod, a terhesség megelőzése céljából elköttethetne, neked pedig nem lehetne beleszólásod?
Tudom ez sarkított, de talán átérzed.
Egy abortus rettenetes lelki terhet ró ki az emberre.
Lelkileg két okból:
1. A beagyazódás pillanatában beindul a hormonális változás. Alap esetben a nő a teste külön részeként, külön élőlényként kezeli az embriót.
2. Ha úgy dönt elveteti: a kórházban a nővérek úgy bánnak vele, mint a veszett kutyával.
Testileg: ma már nagyon kicsi az abortuszoknál a hibalehetőség, kevés az esélye, hogy később meddővé válik a nő. De a lelki bajokat tetőzi egy durva 6 hetes vérzés.
Lényeg a lényeg: ha a partnered gyógyszert szed, akkor is húzz gumit. Ha így is teherbe esik, akkor Dávid legyen a fiad neve, David Copperfield után.
Mint az első válaszoló írta, ílyen szerződés nem köthető.
De tegyük fel hogy köthető, és meg is van kötve ez a bizonyos szerződés.
Akkor is könnyen kijátszható.Hisz ha a nő akarja a gyereket és tudja is hogy terhes, azt akkor is jó ideig eltudja titkolni, egyszerűen nem küti senkinek az orrára hogy ő terhes, nem is megy el orvoshoz csak ha már biztosan betöltötte a 12. hetet, utána viszont szerződés ide vagy oda a nő nem tehet róla hogy már nem vetetheti el.
Nem is nagyon támadható az hogy nem tudta, hisz nagyon sok nőnek tünetmentes a terhesség első trimesztere, esetenként még a menstruáció is megjön, így valóban nem tudhatják hogy terhesek.
Szerződésnél kiskapuk mindig vannak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!