Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehetséges olyan szerződést...

Lehetséges olyan szerződést kötni, hogy egy nő csak akkor tarthatja meg a gyereket, ha a vélt apja beleegyezik?

Figyelt kérdés

Mostanában sok olyan kérdést olvastam, ahol becsúszott a gyerek és ugye mindig a nő dönt. Jelenleg nincs barátnőm, de elgondolkodtam, hogy ha összejönnék valakivel és becsúszna egy baba (és a hölgy megtartaná), akkor az eléggé megnehezítené a jövőmet. Persze szeretnék gyereket, többet is, de legkorábban 4-5 év múlva, mikor adottak a körülmények. Mindezek ellenére a kérdés csupán ELMÉLETI, éppen ezért kéretik a fejemet a helyén hagyni.

A hasznos válaszokat előre is köszönöm!

2012. jan. 10. 00:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen szerződés érvénytelen, mivel a nő önrendelkezési jogát sérti, ezen kívül etikai és emberi jogi sérelmekkel kapcsolatos aggodalmakat vet fel.

Szóval NEM.

Ügyvéd

2012. jan. 10. 00:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A szerződésnél van egyszerűbb megoldás. Gumit húzol mindig, az aktus után pedig megnézed, hogy nem szakadt ki. Ennyit teszel és nincs probléma.
2012. jan. 10. 00:40
 3/12 anonim ***** válasza:
16%

Az apáknak nem kötelező aláirni az apasági nyilatkozatott

így nincs köteleségük de jogaik se lesznek. Amúgy gumit kell használni ha nem akar gyereket.

2012. jan. 10. 01:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"Az apáknak nem kötelező aláirni az apasági nyilatkozatott

így nincs köteleségük ..."

Ez de hülyeség. Ha nem vállalja az apaságot, akkor jön az (orvosi)apasági vizsgálat és ha ő az apa akkor bezony fizet.

2012. jan. 10. 03:13
 5/12 anonim ***** válasza:
85%

Szerencsére nem.

Egy férfinak pont ugyanannyi a felelőssége egy gyermek létrehozásában, mint a nőnek. Aki nem akar gyereket az tegyen is róla.

A többi csak kifogás.

2012. jan. 10. 05:11
 6/12 anonim ***** válasza:
90%

Semmi nem 100% védelmet biztosít.

A szex kőkemény biológiai célja a gyermeknemzés.

Ha az partnered teherbe esik az pont annyira a te felelősséged, mint az övé.

Ne derogáljon az óvszer, húzd fel szépen.

A legtöbb hormontabletta sajnos megbízhatatlan, egy gyengébb hasmenés és máris zuhant a hatásfoka. Ha nem dohányzol az is rizikófaktor.

A férjem abbahagyta a cigit én pedig rá két hónapra teherbe estem, bogyó mellett.

Sajnos vannak olyan elvetemült hölgyemények, akik gyerekkel próbálják megfogni az aktuális partnert.

Ezért a legegyszerűbb, ha gumit húzol. Pici női pénztárcában is elfér.

Amúgy, ha létezne ilyen szerződés, akkor simán otthagynád a gyereked?

Nem kötekedésből kérdezem, csak nő és anya vagyok, és el nem bírnám képzelni azt a tudatot, hogy valahol van egy gyerekem, lehet, hogy állami gondozott, mert a másik szülője nem bírja eltartani. De ez az én meglátásom.

Amúgy azért nem lehet, csak úgy ráerőltetni a nőre a művi terhességmegszakítást, mert az ő testéről van szó.

Durva pédla: mit szólnál ahoz, ha párod, a terhesség megelőzése céljából elköttethetne, neked pedig nem lehetne beleszólásod?

Tudom ez sarkított, de talán átérzed.

Egy abortus rettenetes lelki terhet ró ki az emberre.

Lelkileg két okból:

1. A beagyazódás pillanatában beindul a hormonális változás. Alap esetben a nő a teste külön részeként, külön élőlényként kezeli az embriót.

2. Ha úgy dönt elveteti: a kórházban a nővérek úgy bánnak vele, mint a veszett kutyával.

Testileg: ma már nagyon kicsi az abortuszoknál a hibalehetőség, kevés az esélye, hogy később meddővé válik a nő. De a lelki bajokat tetőzi egy durva 6 hetes vérzés.

Lényeg a lényeg: ha a partnered gyógyszert szed, akkor is húzz gumit. Ha így is teherbe esik, akkor Dávid legyen a fiad neve, David Copperfield után.

2012. jan. 10. 06:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Mint az első válaszoló írta, ílyen szerződés nem köthető.

De tegyük fel hogy köthető, és meg is van kötve ez a bizonyos szerződés.

Akkor is könnyen kijátszható.Hisz ha a nő akarja a gyereket és tudja is hogy terhes, azt akkor is jó ideig eltudja titkolni, egyszerűen nem küti senkinek az orrára hogy ő terhes, nem is megy el orvoshoz csak ha már biztosan betöltötte a 12. hetet, utána viszont szerződés ide vagy oda a nő nem tehet róla hogy már nem vetetheti el.

Nem is nagyon támadható az hogy nem tudta, hisz nagyon sok nőnek tünetmentes a terhesség első trimesztere, esetenként még a menstruáció is megjön, így valóban nem tudhatják hogy terhesek.

Szerződésnél kiskapuk mindig vannak. :)

2012. jan. 10. 07:30
 8/12 anonim válasza:
75%
Egy kapcsolatban nem lehet szerződést kötni, még ha a bizalom köztetek 100% is. Ugyan is az bármikor felrúgható. Ha te nem szeretnél babát de a párod igen, mindenképp figyelj a védekezésre. Mert vannak olyan nők, akik akaratodon kívül apává tehetnek és nem tudsz tenni semmit, csak fizeted a gyerektartást.
2012. jan. 10. 09:05
 9/12 anonim ***** válasza:
89%
A törvényhozásnál a születendő új élet védelme elsődleges az apuka érdekeinél, így egy ilyen szerződés eleve semmis. Megfelelő fogamzásgátlás mellett a teherbeesés esélye nagyjából annyi, mint annak, hogy elüt egy autó a zebrán. Ennyi rizikóval együtt kell tudni élni. Ha ez se megy, megoldhatod a szexuális életed a jobb kezeddel.
2012. jan. 10. 09:59
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Az eddig leírtakon túl: a "vélt apa" kifejezés is aggályosság tenné a szerződést. Mivel akkor nem bizonyítható az apa kiléte, egy rosszakaró is kényszeríthetne állapotos nőt ilyen szerződésre, mondván ő az apa. Születés után pedig megvonná a vállát, hogy "bocs, tévedtem"?
2012. jan. 10. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!