Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen esetben aláírnátok...

Ilyen esetben aláírnátok házassági szerződést?

Figyelt kérdés

Nem is tudom, hogy ezt így hívják-e, még nem voltam ügyvédnél.

8 éve vagyunk házasok, 2 gyerekünk van. A férjem úgy döntött hogy szeretne elindítani egy egyéni vállakozást a munkája mellett, amit délután/reggel csinálna. Így minden gyerekekkel kapcsolatos dolog rám fog hárulni. Plusz anyósom (akit nagyon szeretek) is segítségre szorul, heti 1-2x át kell hozzá menni. Ezeket a dolgokat eddig megosztottuk.Ebbe így még bele is mentem volna, hiszen értünk is csinálná.

Itt jön a bökkenő: azt szeretné ha aláírnám, hogy az egyéni vállalkozásból befolyt pénzhez nekem semmi közöm, az az ő különvagyona. Kérdeztem hogy ha a gyerekekre kell valami akkor ad-e belőle, azt mondta meglátja, most is kijövünk, azt szeretné ha ez a pénz láthatatlan lenne a családi kassza szempontjából.

Én úgy gondolom hogy ez nagyon nem fair. Ráadásul attól tartok, ha ennyire "B" tervet gyárt, annak oka van :-( Ezt ő tagadja.

2017. okt. 6. 10:08
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
99%

Nem írnám alá:

1. A vállakozás alaptökéje eleve közös vagyon, azaz a fele a tiéd - ebböl következöen a belöle keletkezö haszon is.

2. Amíg ö "vállalkozik", addig az összes háztartással, gyerekkel anyóssal kapcsolatos munka rád marad, azaz legalább annyi plusz munkád lenne, mint neki a vállalkozással.

Magyarul a közös vagyonotokból NEKI lenne haszna kizárólag, NEKED meg minimum dupla-háromszoros munkád lenne minden ellenszolgáltatás nélkül. Ebbe belemenni igen nagyfokú felelötlenség lenne részedröl.

Ha annyira külön vállalkozást akar, akkor ELÖSZÖR elváltok, a meglévö vagyont elosztjátok, és UTÁNA a saját részével próbálkozhat, de a gyerekekre legalább fizetnie kell a tartásdíjat, az anyóst meg megoldja, ahogy akarja, vagy utána is fizet ápolási díjat.

2017. okt. 6. 11:12
 22/65 anonim ***** válasza:
99%

Kizárt, hogy aláírnám. Együtt éltek. Közös gyerek, közös jövőkép. Te biztosítod neki a nyugodt meleg otthont, főzöl, mosol, takarítasz, gyerekek után rohangálsz a munkád mellett! Soha nem írnám alá.

Az más szitu lett volna, ha lett volna vagyona megismerkedésetek előtt és azt szeretné lepapírozni. De hogy házasság alatt nő a vagyona és az nem közös, az röhejes.

Ne írd alá, bár várhatóan valamire készül. De ha nem is, ilyen kérés után a viszonyom is romlana vele.

2017. okt. 6. 11:20
 23/65 acelsziv ***** válasza:
98%
21 pontosan megfogalmazta
2017. okt. 6. 11:25
 24/65 anonim ***** válasza:
99%
Nincs sok tapasztalatom, de "jóapám" akkor kezdett el külön gyűjtögetni magának (20 év közös kassza után), amikor eldöntötte, hogy lelép...
2017. okt. 6. 11:25
 25/65 anonim ***** válasza:
75%
Én max. úgy írnám ezt alá, ha bele lenne véve, hogy anyóst a fia ápolja és ő marad otthon a gyerekkel, ha beteg. Egyébként meg toll a fülébe.
2017. okt. 6. 11:34
 26/65 anonim ***** válasza:
97%

Felolvastam a férjemnek. Reakciója: "He? He?" Nem is érti, hogy juthat ilyen a férjed eszébe. És azt mondta, ezt ő tuti nem írná alá. Egyébként én sem. Szóval női elfogultságtól mentesen, NE írd alá.

Plusz férjem szerint az sem mindegy, a vállalkozás milyen formájú lesz, Kft vagy Bt? Mert állítólag utóbbi esetben nem feltétlenül védi a családi vagyont sem bukás esetén egy ilyen aláírás.

Konklúzió: nagyon utána kellene nézni a kapcsolatotoknak. Olyan nincs, hogy valaki egy ilyenre ne adjon tiszta magyarázatot (még ha lenne is jogi vagy adózási oka) a saját feleségének, két gyermeke anyjának.

2017. okt. 6. 11:39
 27/65 anonim ***** válasza:
98%

Nem írnám alá.

A gyerekek és az egész háztartás rád maradna. Ne nézzen már hülyének, hogy ő gyüjtögeti a saját pénzét miközben neked kell a hátteret biztosítani ehhez ingyen.

2017. okt. 6. 11:41
 28/65 anonim ***** válasza:
98%
Na igen, és arról nem is beszélve, hogy a te pénzedből is indítja a vállalkozást, ha csak nincs neki erre bizonyíthatóan különvagyona (örökség, házasság előtt szerzett vagyon)
2017. okt. 6. 11:43
 29/65 anonim ***** válasza:
99%

AH jól értem a férjed újra feltalálta a családi munkamegosztást (Figyelem, nehogy valaki komolyan vegye!!!)

A közös vagyont elviszi - azaz lenullázza a családi vagyont -, ebböl vállakozik, a fizetése és minden jövedelem, ami keletkezik, az övé.

Az összes munka, háztartás (mosás-fözés-takarítás a férjedre is), gyerekekkel kapcsolatos mindenféle, anyós ellátása, gondozása meg a tiéd.

Ezt nem tudom, hogy gondolta, de én aláírás helyett adnék neki egy ultimátumot - VAGY észretér, és marad minden, ahogy eddig, VAGY azonnal költözhet és a válás/vagyonmegosztás után a saját részével próbálkozhat.

2017. okt. 6. 11:55
 30/65 anonim ***** válasza:
98%
Nem nagyon tudok újdonságot hozzáírni, nagyjábó leírták elöttem a tutit. a helyedben elgondolkodnék a váláson, legjobb, ha meg is teszed. Tudom, hogy nehéz, de a gerictelen férjed épp arra készül, hogy kihasználjon és kisemmizzen.
2017. okt. 6. 12:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!